Contactează-ne

Prima pagină

O nouă sentinţă în dosarul pietreanului care, pentru a se răzbuna pe fosta soţie, şi-a aruncat fiul în aer

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Ştefan Bocancea a fost condamnat şi pentru nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului ■ în total, are de executat 12 ani şi 3 luni de detenţie ■

O nouă sentinţă a fost pronunţată de magistraţi în cazul tatălui care şi-a aruncat fiul de doar 7 ani în aer pentru a se răzbuna pe fosta soţie, condamnarea fiind decisă de către Judecătoria Piatra Neamţ, săptămâna trecută. Inculpat a fost Ştefan Bocancea. Acuzaţia adusă era nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului, primind trei luni de închisoare cu executare.

„Constată că infracţiunea este concurentă cu infracţiunile pentru săvârşirea cărora a fost condamnat (…), definitivă prin decizia 917/20.12.2021 a Curţii de Apel Bacău“, se arată în minuta instanţei. În decembrie anul trecut, Ştefan Bocancea (foto – BZI.ro), de 40 de ani, individul care a pus la cale un plan diabolic, provocând o explozie în locuinţa în care se afla împreună cu fiul, era condamnat definitiv.

În acest mod dorea să se răzbune pe fosta soţie, care divorţase de el şi pe care o violase în timpul derulării acţiunii judecătoreşti. A fost găsit vinovat de tentativă de omor şi distrugere. Pentru cele două fapte s-au aplicat pedepse de 8, respectiv 3 ani şi 6 luni de închisoare. S-a revocat suspendarea pentru o altă condamnare, mai veche, de 3 ani, cea pentru viol.

Toate acestea au fost contopite, urmând să execute 12 ani şi 2 luni de închisoare. La aceasta se va mai adăuga şi o treime din cea pronunţată pentru nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului. Fiului rănit i-au fost acordate daune de 100.000 de euro. Câţiva vecini au primit sume cuprinse între 350 şi 15.000 de lei, bani pentru repararea caselor după pagubele provocate de explozie.

Infracţiunile au avut loc pe 27 ianuarie 2021, într-un bloc din Piatra Neamţ, când individul a provocat intenţionat o explozie în camera unde se afla alături de fiu. Ştefan Bocancea a premeditat fapta, neîmpăcându-se cu ideea că a pierdut custodia copilului rezultat dintr-o scurtă căsnicie. Considera că a fost nedreptăţit la divorţ, deşi în timpul acţiunii civile în instanţă a comis o faptă penală.

Şi-a violat soţia, intrând fără drept în casa în care aceasta stătea, lucru pentru care a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. Înainte de data exploziei, Bocancea nu i-a reîncredinţat fostei soţii copilul. Pe 27 ianuarie 2021, când fosta soţie l-a anunţat că va veni după copil, deoarece nu îi fusese dat după perioada cât a fost lăsat să stea cu tatăl, acesta a ameninţat că va provoca o explozie.

I-a trimis fostei neveste un mesaj în care arăta că va comite un gest necugetat. Femeia, speriată de cele ce i s-au transmis, a cerut ajutor la numărul unic de urgenţă 112, iar forţele de intervenţie s-au mobilizat imediat. La apariţia oamenilor legii în apropierea blocului, Bocancea a deschis mai multe butelii şi a dat foc la nişte haine.

În urma acumulării de gaze s-a produs o explozie şi un incendiu. Minorul a fost transportat la Spitalul Sfânta Maria din Iaşi cu arsuri de gradul I şi II pe faţă, scalp, urechi şi mâini, leziunile necesitând pentru vindecare 22- 25 de zile de îngrijiri medicale. Făptaşul a suferit şi el câteva răni, dar au fost minore

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending