Contactează-ne

Actualitate

O nouă dezinsecție aeriană. Valoarea contractului cu o firmă specializată în domeniu este de 157.000 de lei

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pînă acum, s-au executat primele două etape ■ în total, contractul prevede pulverizarea unei substanțe avizată de Ministerul Sănătății, pe o suprafață de 2.800 hectare ■

Primăria Municipiului Roman a contractat și anul acesta cu operatorul Flaicor Serv Bacău dezinsecția zonelor verzi. Cea de a doua etapă de pulverizare s-a realizat luni, 29 august, în intervalul orar 06.30 – 10.00. Operațiunea se face anual în vederea combaterii populațiilor de insecte vectore de maladii transmisibile și generatoare de disconfort.

Produsul folosit pentru activitatea de dezinsecție a fost Aqua K´othrine EW 20 (substanța activă – seltamethrin 2%), biocid avizat de Ministerul Sănătății – Comisia Națională a Produselor Biocide, tip produs TP 18, ce se regăsește în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană (Certificat Biocid nr. RO/2018/0217/MRA/TP18-0244).

În perioada menţionată, posesorii de familii de albine şi de animale sensibile au fost avertizați să ia măsurile necesare pentru a evita orice tip de incident. Valoarea contractului încheiat anul acesta de primărie cu firma Flaicor Serv Bacău a fost de 167.000 de lei, fără TVA, la tariful de 59,90 lei, fără TVA pe hectar. Conform contractului, pulverizarea se face în total pe 2.800 hectare.

Ea se va realiza în trei etape. În prima, pulverizarea s-a făcut în iulie, pe 1.600 ha. În etapa a II-a s-a mai pulverizat substanță pe 800 ha, urmînd ca în cea de a III-a etapă, din luna septembrie, să se mai facă dezinsecția a încă 400 hectare. Anul trecut, primăria a avut contract cu aceeași firmă, realizînd dezinsecția tot a 2.800 de hectare, valoarea contractului fiind de 126.000 de lei, la tariful de 45 lei/pe hectar, fără TVA.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending