Contactează-ne

Actualitate

O măsură a primăriei este criticată. Tarifele de parcare sînt de minim o oră, nu mai puţin

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ faptul că parcometrele din Roman sînt programate să încaseze staţionarea de la o oră în sus nu este pe placul tuturor ■ reprezentanţii primăriei susţin că este vorba de aplicarea unei hotărîri de consiliu local, inclusă în planul de mobilitate urbană ■

Mai mulţi cetăţeni au sesizat pe paginile de socializare faptul că, la Roman, parcometrele sînt programate pentru încasări de la o oră în sus. „Mi s-a întîmplat să am treabă în zona centrală a oraşului şi să fiu nevoit să las maşina în parcare, pentru a intra la una din bănci. Am ridicat banii şi am plecat. Totul a durat exact un sfert de oră. Eu am fost nevoit să plătesc parcarea pentru o oră întreagă. Mai multă lume era revoltată de acest lucru. Nu mi se pare corect să încasezi o taxă care nu este echivalentul serviciului pe care ţi-l oferă administraţia“, susţine Vasile Ş.

Întrebat fiind care este raţiunea pentru care aceste parcometre nu sînt programate a încasa şi staţionarea pentru timpi mai mici decît o oră, adică exact cît are omul treabă în oraş, serviciul de serviciul de comunicare al Primăriei Roman a dat următoarea explicaţie:

„Referitor la solicitarea legată de taxele şi tarifele aplicate privind exploatarea parcărilor de pe raza Romanului, conform datelor furnizate de serviciul Administrare Parcări şi Semnalizare Rutieră din cadrul Primăriei Roman, vă informăm că începând cu finele anului 2021 pe raza municipiului nu mai este posibilă plata fracţionată a parcării autoturismelor, tariful minim fiind de 2 lei/oră, conform Hotărîrii nr.304/11.12.2021 privind modificarea şi completarea HCL nr. 220/27.09.2018 privind regimul juridic, întreţinerea şi exploatarea locurilor de parcare.

Această măsură de tarifare vine să contribuie la protecţia mediului înconjurător, prin descurajarea, pe cît posibil, a deplasării urbane cu autoturismul proprietatea personală, prevederi în acest sens fiind conţinute şi în Planul de Mobilitate Urbană întocmit la nivelul municipalităţii, prin care se încurajează deplasarea în oraş fie cu mijloacele de transport în comun, fie apelînd la mersul pe jos, dezideratul propus fiind acelaşi, respectiv protejarea la maxim a mediului înconjurător din urbea noastră“, se precizează în răspunsul reprezentanţilor primăriei.

Aceştia susţin că hotărîrea autorităţilor publice locale romaşcane se află în consonanţă cu tendinţele europene şi mondiale, în contextul politicilor tot mai evidente de combatere a poluării şi încălzirii globale, promovate de toate ţările lumii.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement








Trending