Contactează-ne

Prima pagină

O mămică a născut în Parcul Municipal, chiar în prima zi de Crăciun

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ cazul deosebit s-a petrecut la Roman, fetița având 2,9 kilograme ■ au mai fost aduși pe lume alți patru „Crăciunei” ■ în ultimele zile, unitatea sanitară romașcană a fost luată cu asalt de bolnavi ■

În perioada 22 decembrie – 27 decembrie, Spitalul Municipal de Urgență (SMU) Roman a fost luat cu asalt de către pacienți din oraș și comunele zonei metropolitane. Numai la CPU au ajuns 550 bolnavi, din care au necesitat internare 98, 11 dintre aceștia necesitând resuscitare la ATI.

Șapte pacienți au ajuns pe patul de spital din cauza accidentelor rutiere. Alți 8 bolnavi au fost victime ale agresiunilor. Cele mai multe patologii – 81 la număr, au fost cauzate de sindrom dureros abdominal, ca urmare a abuzului de alimente indigeste. La CPU au ajuns și 26 cheflii, care au întrecut măsura paharelor consumate, prezentând o stare avansată de etilism.

62 de pacienți s-au prezentat la spital cu afecțiuni neurologice, iar trei au făcut accidente vasculare cerebrale. Un pacient a ajuns la spital cu infarct miocardic acut. Alți 52 de pacienți s-au prezentat la unitatea sanitară cu tensiune arterială. La CPU au ajuns și 22 persoane cu afecțiuni respiratorii și patru cu afecțiuni toraco-abdominale, pelvine, chirurgicale.

Alți 55 de pacienți au ajuns în urgență ca urmare a diverselor traumatisme, 15 prezentând tot felul de plăgi. La Secția de Pediatrie au fost aduși 309 copilași, din care 29 au fost internați. Cinci pacienți, în stare foarte gravă, au necesitat trimiterea la CPU. Cinci copii au fost internați în secția de Boli Infecțioase, doi fiind cu varicelă, alți 15 fiind diagnosticați cu gripă tip A.

46 micuți au faringoamigdalită și 22 infecții respiratorii acute. Alți 21 copii au ajuns la spital cu diaree acută. 20 de copilași au fost internați cu pneumonie. La maternitate au venit pe lume 4 copii prin naștere naturală  și o fetiță de 3,7 kg s-a născut prin cezariană. În prima zi de Crăciun  o mămică a adus pe lume în parc, o fetiță de 2,9 kg.  În credința populară se spune că toți „Crăciuneii” vor avea noroc în viață.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending