Contactează-ne

Prima pagină

O instituție extrem de apreciată. ISU Neamț, două decenii de la înființare FOTO

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pe 15 decembrie este marcată împlinirea celor 20 de ani de existență a ISU „Petrodava” ■ iată cîteva informații despre zona de competență și subunitățile acestuia ■

Până în anul 2004, măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și cele de protecție civilă se realizau de către Inspectoratul General al Corpului Pompierilor Militari și Comandamentul Protecției Civile, instituții aflate sub coordonarea Ministerului de Interne.

Pentru a se adapta la creșterea exponențială a riscurilor nonmilitare, pe fondul accelerării tendințelor de globalizare, al schimbărilor climatice radicale, al diversificării activităților economice și producerii de dezastre, cele două instituții fuzionează în decembrie 2004, luând ființă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Obiectivul fundamental al activității desfășurate de IGSU vizează eficientizarea acțiunilor de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență, în vederea menținerii sub control a riscurilor și asigurării stării de normalitate a vieții comunităților și este atins prin multitudinea de activități de prevenire și intervenție pentru stingerea incendiilor, descarcerare și prim-ajutor SMURD.

Alte activități esențiale sunt salvarea persoanelor și limitarea pagubelor produse de inundații, alunecări de teren, mișcări seismice, epidemii, epizootii, înzăpeziri, secetă, asistența persoanelor aflate în situații critice, intervenția la accidente tehnologice, radiologice, nucleare, biologice sau alte tipuri de calamități naturale sau antropice.

ISU Neamţ îndeplineşte misiunile specifice într-o porţiune din teritoriul naţional, denumită zonă de competenţă, suprafața acesteia fiind identică cu suprafața teritoriul judeţului. Organizarea teritoriului pentru intervenţie constă în împărţirea teritoriului județului, în raioane şi sectoare de intervenţie, ce sunt repartizate subunităţilor și punctelor de lucru.

Pentru asigurarea răspunsului în domeniul situațiilor de urgență, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului Neamț are împărțită zona de competență în raioane de intervenție/sectoare de intervenție aferente următoarelor subunități/puncte de lucru:

Detaşamentul de pompieri Piatra Neamţ și Punctul de lucru Roznov au repartizate un raion de intervenţie/sector de intervenție cu o suprafaţă de 258.150 ha care cuprinde 1 municipiu, 2 oraşe, 28 de comune şi 132 sate, cu un total de peste 93.723 gospodării cetăţeneşti şi locuinţe şi o populaţie de 255.544 locuitori.

Detaşamentul Roman și Punctul de lucru Poienari au repartizate un raion de intervenţie cu o suprafaţă de 154.467 ha, care cuprinde 1 municipiu, 29 de comune din judeţul Neamţ, cu 123 sate și 4 comune din judeţul Iaşi cu 18 sate (plan de intervenţie comună), cu un total de 68.580 gospodării cetăţeneşti şi locuinţe şi o populaţie de 206.241 locuitori.

Detaşamentul de pompieri Târgu Neamţ, compus din Garda de intervenție nr. 1 Târgu-Neamț și Garda de intervenție nr. 2 Poiana Teiului, are repartizat un raion de intervenţie cu o suprafaţă de 186.000 ha și care cuprinde 1 oraş, 21 de comune şi 93 sate, cu un total de peste 41.532 gospodării cetăţeneşti şi locuinţe şi o populaţie de 118546 locuitori.

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement








Trending