Contactează-ne

Prima pagină

O elevă a căzut de la etajul doi al internatului Liceului Sportiv Roman. Se pare că era în stare de ebrietate

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ incidentul s-a produs în noaptea de 24/25 ianuarie, la ora 01.00 ■ conform comunicatului de presă al Poliției, adolescenta ar fi vrut să „plece“, folosindu-se de o sfoară improvizată ■ a căzut de la 5 metri, fiind transferată la o clinică din Iași ■

Într-un comunicat de presă al Serviciului de Ambulanță Neamț se arată că, în noaptea de 24/25 ianuarie 2024, la ora 01.18, o pacientă de 17 ani a fost transportată la CPU Roman, fiind diagnosticată cu politraumatism prin cădere de la înălțimea de aproximativ 5 metri, având traumatism cranio facial și etilism acut. De la Spitalul Roman, a fost transferată la Iași, la Spitalul de Copiii Sfânta Maria.

Managerul Spitalului Roman, Maria Andrici, a confirmat situația medicală a adolescentei. „Fiind vorba despre o minoră și de căderea acesteia de la înălțime, a trebuit transferată la Iași. A fost investigată în CPU și apoi s-a luat decizia transferului la Iași. Din fericire aceasta a căzut pe un morman de zăpadă, care a atenuat șocul căderii”, a precizat medicul Maria Andrici.

„Polițiștii au fost sesizați că o minoră, de 17 ani, ar fi căzut de la înălțime. În urma verificărilor a rezultat că minora era cazată la internatul unei unități școlare. În jurul orei 01.00, folosindu-se de o legătură imprivizată, aceasta a încercat să coboare de la etajul al II-lea al internatului, dezechilibrându-se și căzând. Se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț, inspector Ramona Ciofu.

Contactat telefonic, inspectorul școlar general, Florentina Moisă, ne-a întrebat de unde știm că eleva se afla în stare de ebrietate. După ce i-am relatat că starea acesteia a fost confirmată de surse medicale, aceasta ne-a spus că din punct de vedere al instituției pe care o reprezintă, se culeg datele din teren și nu crede că este bine să se pronunțe înainte de a avea amănuntele.

Am fi vrut să aflăm dacă pe timpul nopții în internate mai există supraveghetori, care răspund de elevi și cum se poate preveni consumul de alcool la adolescenți, mai ales într-un liceu cu program sportiv. La ora la care stabilisem să ne reauzim cu inspectorul școlar general, Florentina Moisă, aceasta nu a mai răspuns la telefon.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement








Trending