Contactează-ne

Actualitate

O comună unde nu-s toate la locul lor. Bugetul de la Dulcești nu a primit viza ANAF

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ acest lucru s-a întâmplat din cauza faptului că membrii Comisiei de buget finanțe ar fi încălcat prevederile privind repartizarea fondurilor

Comuna Dulcești este o unitate administrativ teritorială din Neamț care, la sfârșitul lunii februarie 2023, nu are încă buget local valid din cauza neînțelegerilor dintre aleșii locali. Primarul comunei, Gheorghe Nahoi, explică situația în care se află comunitatea pe care o conduce.

„Eu, împreună cu specialiștii din primărie, am întocmit un buget local în conformitate cu legislația în vigoare. Membrii Comisiei de buget finanțe din consiliu au venit cu modificări ale bugetului, așa încât atunci când a trebuit să obținem viza de la ANAF, ne-a fost respins bugetul din cauza faptului că pe partea de funcționare nu au fost respectate prevederile legale. Și în plenul consiliului s-a întâmplat la fel.

Concret, pentru echilibrarea bugetului s-a utilizat suma de 200 mii din excedentul anului precedent, contrar prevederilor art.58 din Legea finanțelor publice locale nr.273/ 2006. Conform legii, ANAF a informat și Prefectura Neamț. După modificarea bugetului, în conformitate cu legea, va fi convocată o nouă ședință de aprobare a bugetului local”, a declarat primarul Gheorghe Nahoi.

În aceste condiții bugetul urmează a fi modificat în conformitate cu prevederile Legii finanțelor publice și votat în altă ședință de consiliu. Bugetul de la Dulcești, în modalitatea modificată de aleșii locali, are o valoare totală de 4.180 mii lei pe partea de venituri și 6.054 mii lei pe cheltuieli. Legislativul de la Dulcești este alcătuit din 11 aleși, din care 4 consilieri PSD, 3 ALDE, 1 PMP, 3 PNL. Pentru ca bugetul local să fie adoptat e nevoie de o majoritate absolută.

 

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending