Contactează-ne

Prima pagină

O avarie este la reţea, dar nu a fost depistat locul acesteia. „Este greu să umblăm ca «înecaţii» în tot oraşul“

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în lipsa unei sectorizări complete a oraşului, se umblă pe bîjbîite pentru a se descoperi locul avariei ■ s-ar părea că necazul este din cauza unei probleme apărute pe strada Tineretului ■

Avaria majoră, dar încă nedepistată de mai bine de patru zile, aduce nu doar disconfortul produs de lipsa apei la robinete, ci şi pierderi uriaşe, de 400 metri cubi apă pe oră, care, probabil, se vor regăsi în factura fiecărui romaşcan în parte. Directorul companiei ApaServ, Bugdan Muşat, a precizat pentru Monitorul măsurile ce au fost luate pînă acum.

„Problema care se ridică acum e depistarea zonei în care se află avaria. După amiază sau cel tîrziu mîine dimineaţă voi avea o întîlnire cu domnul primar Leonard Achiriloaei. Zilele acestea s-au făcut tot felul de prospecţii pentru a vedea de ce se dezechilibrează sistemul şi apar pierderile de apă“, a declarat directorul Companiei judeţene ApaServ.

Viceprimarul Radu Samson, aflat pentru o săptămînă în concediu de odihnă, se arată uimit de lejeritatea cu care primarul Leonard Achiriloaei tratează problema: „Specialiştii de la ApaServ susţin că niciodată în ultimii 30 de ani nu s-au confruntat cu o asemenea problemă.

Mă sperie faptul că domnul primar nu se implică crezînd că mă sabotează politic pe mine, ceea ce este fals. Mie mi-a fost delegată doar competenţa de a gestiona relaţia cu compania ApaServ. În opinia mea, ar fi trebuit să trimită delegaţi la deschiderea anului şcolar şi să convoace la prima oră Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a se lua măsuri urgente“.

Directorul tehnic al primăriei, Ovidiu Bojescu, susţine că este greu, în lipsa sectorizării, de a afla locul avariei: „Este greu să umblăm ca «înecaţii» în tot oraşul pentru a găsi avaria. Trebuie ca specialiştii de la ApaServ să ne spună unde se află defecţiunea. Pînă acum în cele două zone majore ale municipiului, în Favoirit şi în cartierul Nicolae Bălcescu, unde instalaţia este nouă au fost veificate debitmetrele.

E o activitate laborioasă, aceea de a lua la periat toate zonele de la cea centrală, la zona Dumitru Mărtinaş, la zona cartierului Muncitoresc, cartierului Anton Pann, etc. Aşa cum se ştie, acum există 16 străzi sectorizate şi anul acesta mai avem planificate încă şase. Cert este că, la ora aceasta, 40% din reţelele oraşului au fost modernizate prin PID sau prin programe AFM (zona Ştefan cel Mare, Cartierul Lipovenesc, strada Sucedava, Cartierul N.Bălcescu – n.r.).

Am fost informaţi că specialiştii de la ApaServ verifică, din loc în loc, conductele magistrale de aducţiune a apei. Este clar că se va apela şi la o dronă şi la orice alte soluţii pentru că nici celor de la companie nu le convine situaţia“, a declarat Ovidiu Bojescu. Acesta ne-a informat că, în jurul orei 10.30, s-a luat decizia unei intervenţii în faţa Spitalului Municipal, pe Tineretului, unde a apărut o avarie: „După repararea acestei defecţiuni şi după reîncărcarea sistemului vom vedea dacă acolo a fost avaria şi dacă sistemul se va reechilibra“.

Viceprimarul Radu Samson recunoaşte că există avarii mai micuţe şi mai vechi, la care nu s-a intervenit încă. „Există o avarie în strada Fabricii, dar cert este că ea nu este cea care să fi generat dezechilibrarea sistemului. În spatele Bibliotecii, la blocul cu bulină roşie există şi acolo o problemă. Acel canal de branşament a fost construit în urmă cu 80 de ani.

Astfel, nu poate intra o persoană să remedieze defecţiunea. Acolo nu se pierde decît cel mult consumul lunar de la două apartamente. A fost comandat la Prefabricate un cămin nou şi cînd va veni, această problemă se va rezolva“, a mai spus edilul şef adjunct. E adevărat, dar colo un pic, dincolo alt pic, pierderile mai mari sau mai mici se tot adună. Iar oamenii sînt nemulţumiţi că nu au apă.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending