Contactează-ne

Actualitate

O avarie, comunicarea la ApaServ, dezinformare…

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ nemulţumit de intervenţia la o avarie, viceprimarul Radu Samson a vorbit despre externalizarea serviciului de comunicare ■ reprezentanţii companiei judeţene susţin că este vorba de o dezinformare ■

Viceprimarul Radu Samson, nemulţumit de modul în care Compania Judeţeană ApaServ „relaţionează“ cu Romanul, a postat pe pagina sa de socializare o informaţie din care ar reieşi externalizarea parţială a serviciului de comunicare de la firmă. Acesta explică faptul că duminică, 7 februarie, în jurul orei 17:00, l-a sunat pe coordonatorul ApaServ zona Roman, Cristian Buzdugan, să-l întrebe cînd vor interveni pentru remedierea unei avarii mai vechi de pe Bulevardul Republicii, dar că acesta nu ştia, lucrarea fiind executată a doua zi.

Anterior, viceprimarul apelat la unul din colegii săi, consilierul judeţean Corneliu Bontaş, care i-a pus la dispoziţie răspunsul primit de la conducerea ApaServ, primită pe 4 martie, în urma unei interpelări în CJ. În felul acesta, susţine vicele, s-a aflat despre faptul că, începînd cu prima zi a luni martie, serviciul de comunicare a fost, parţial, externalizat.

„În vederea îmbunătăţirii comunicării cu clienţii, începînd din data de 1 III 2021, apelurile cu privire la neconformităţile apărute în reţelele de alimentare cu apă şi de canalizare sînt preluate de către personal de specialitate în comunicare publică, respectiv de operatori Call Center, programul fiind de luni pînă duminică, între orele 6 şi 22. Între orele 22 şi 6 de luni şi pînă duminică gestionarea acestor apeluri se realizează de către angajaţii dispeceratului ApaServ“, se precizează în răspunsul trimis consilierului USR, de către directorul general, Bogdan Muşat.

Viceprimarul continuă: „După ce în 2017 am «ajutat» ApaServ să găsească lapte praf la mai puţin de jumătate din preţul cu care îl cumpăra de 3 ani, mă bucur că acum am putut contribui şi la rezolvarea problemei de atitudine de la dispecerat. Ajut acum să facă publică informaţia asta. S-ar putea să le redea unor consumatori încrederea necesară pentru a sesiza avarii, atunci cînd e cazul“, scrie viceprimarul pe pagina de socializare, unde publică şi documentul prezentat de Corneliu Bontaş.

„Invenţii“ răutăcioase

Iată şi ce se spune în el: „Referitor la adresa d-voastră nr. 4237 din 24. 02. 2021, înregistrată la compania ApaServ SA cu numărul 3516/24.02.2021 privind petiţia domnului consilier judeţean Bontaş Corneliu Grigore, vă comunicăm că în ziua de 27 februarie 2021 a intervenit o avarie pe Bulevardul Republicii din Roman. Urmare a deplasării la faţa locului, salariaţii companiei au constatat că avaria se înregistrează la reţeaua publică a apei potabile (…).

Datorită complexităţii lucrării, avînd în vedere că pentru remediere a fost necesară atît asistenţa tehnică de la ceilalţi furnizori de utilităţi, respectiv E-ON energie, Telekom şi Del Gaz Grid, cît şi avizele necesare pentru săpături, intervenţia a fost programată pentru 8 martie, începînd cu ora 8, lucrările fiind finalizate în aceeaşi zi, la ora 14,35“.

După aceste explicaţii ce se doresc clarificatoare, vine şi ceea ce viceprimarul susţine că ar fi „vestea bombă“: privatizarea parţială a serviciilor de comunicare. Contactat telefonic, preşedintele CA de la ApaServ, Constantin Iacoban, a susţinut că a existat o discuţie despre necesitatea unei comunicări mai bune, în ideea în care nu toţi nemţenii citesc pagina de internet a firmei. Directorul general, Bogdan Muşat, a lăsat să se înţeleagă că e vorba de „invenţii“ răutăcioase şi a fost redactat şi un punct de vedere al companiei:

„Referitor la dezinformarea publică prezentată de viceprimarul municipiului Roman, domnul Radu Samson, ne vedem obligaţi să facem următoarele precizări: Activitatea de preluare apeluri deranjamente de la clienţi se realizează în continuare prin Serviciul Relaţii Clienţi – Call Center- SCADA din cadrul Companiei Judeţene APA SERV SA. Acest serviciu nu a fost externalizat. Aşa cum am informat anterior, începînd cu 01.03.2021 au fost luate măsuri de eficientizare a activităţii de preluare a apelurilor pe deranjamente, în sensul extinderii programului de lucru pe intervalul luni – duminică orele 06.00-22.00. În intervalul orar 22.00-06.00 apelurile sunt preluate de Dispeceratul APA SERV“.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Cadavru găsit într-o fosă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Corpul neînsufleţit al unei femei de 74 de ani a fost găsit de pompierii nemţeni într-o fosă, în comuna Gherăieşti, vineri, 16 aprilie.

“Prin apel la 112, în jurul orei 11:04, pompierii au fost solicitați să intervină pentru degajarea unei persoane căzută într-o fosă, în comuna Gherăești.

La locul solicitării s-au deplasat pompieri din cadrul Detașamentului Roman cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și un echipaj cu ambulanță de la SAJ.

Pompierii au scos din interiorul fosei  o femeie de 74 de ani, ce nu prezenta semne vitale”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

 

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Accident neverosimil: autoturism lovit de roata unui camion

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier mai puţin obişnuit s-a produs vineri, 16 aprilie, în comuna Bălţăteşti. O femeie a ajuns la spital după ce autoturismul pe care îl conducea a fost lovit de o roată desprinsă de la un autocamion încărcat cu lemne.

“Prin apel la 112, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Bălțătești. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Târgu Neamț.

O roată de la un autocamion încărcat cu lemne s-a desprins și a lovit un autoturism. În autoturism se afla doar conducatoarea auto, o femeie de 40 de ani. Aceasta a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD,  ulterior fiind transportată la CPU Târgu Neamț.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și au curățat carosabilul de elementele rezultate în urma accidentului rutier”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Primăvară … timidă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pînă la finele săptămînii viitoare se anunţă temperaturi „călii“ ■ maximele diurne vor oscila între 9 şi 13 grade ■ în cea mai caldă noapte nu vor fi mai mult de 6 grade ■ în cea mai mare parte a intervalului sînt aşteptate ploi ■

Primăvara aceasta a fost capricioasă şi la fel va rămîne vremea chiar dacă am trecut în a doua parte a anotimpului. Cea de-a doua decadă a lui aprilie nu ne aduce timpul bun la care sperăm, iar meteorologii anunţă valori termice sub media perioadei, indiferent dacă vorbim de cele nocturne sau de cele diurne.

Şi mai rău este faptul că în majoritatea intervalului supus analizei sînt aşteptate precipitaţii sub formă de ploaie. Aşa stînd lucrurile trebuie spus faptul că meteorologii de la staţia de pe Ceahlău – Toaca au anunţat faptul că pe munte este un strat consistent de nea, ce măsoară 100 de centimetri de nea, iar o vorbă din popor spune că nu vine primăvara pînă nu se topeşte zăpada de pe munte.

Ieri, 15 aprilie 2021, la jumătatea primăverii, la ora 10:00 erau 2 grade la Tîrgu Neamţ, 3 grade erau la Roman, iar în reşedinţa de judeţ se înregistrau la acelaşi moment 5 grade. Pe munte erau valori negative, de -6 grade. Astăzi, 16 aprilie, am putea zări soarele în răstimpuri, iar la amiază se vor înregistra 11 grade.

Minima nocturnă va fi mult sub media perioadei, doar 2 grade. Ceva mai bine va fi sîmbătă, 17 aprilie, cînd se anunţă cer varoabil cu soare şi pînă la 13 grade. Regimul termic diurn nu-l influenţează şi pe cel nocturn, iar minima rămîne la 2 grade. Duminică, 18 aprilie, se strică vremea. Se readună norii şi plouă destul de mult, iar maxima se opreşte la 12 grade. Singura veste bună este că mai creşte maxima nocturnă care ajunge la 6 grade.

Fix la fel va fi vremea şi luni, 19 aprilie, cînd cerul va fi acopereit, plouă slab întreg intervalul la o maximă diurnă de 12 grade şi o minimă nocturnă staţionară la 6 grade. Cea mai rece zi din întreg intervalul de prognoză pare a fi cea de marţi, 20 aprilie, cînd nu vor fi mai mult de 9 grade şi continuă să plouă. După lăsarea întunericului nu sînt schimbări notabile, iar minima rămîne la 6 grade.

Mai zărim soarele abia miercuri, 21 aprilie, dar vor fi şi ceva nori lipsiţi de importanţă. Se ajunge la valori termice diurne de 11 grade, însă noaptea va fi mai rece şi minima coboară la 5 grade. Joi, 22 aprilie, se readună norii şi reîncep precipitaţiile, chiar dacă ziua se mai încălzeşte şi se ajunge la 13 grade. Se depreciază regimul termic nocturn şi se ajunge la 4 grade. Vineri, 23 aprilie, va fi cer acoperit, dar pare că precipitaţiile încetează.

Maxima zilei nu trece de 13 grade, iar minima nocturnă ajunge la 6 grade. Week-end-ul viitor aduce timp mohorît. Sîmbătă şi duminică, în perioada 24 – 25 aprilie, ploile vor face legea. În ce priveşte temperaturile nu avem mari speranţe, pentru că ziua vor fi cam 12, cel mult 13 grade, iar minima nocturnă va fi de 6 grade.

Citește știrea

Trending