Arhivă 2005-2017
Numãrul evacuatilor din zonele inundate s-a dublat, în 24 de ore
Autoritãtile au evacuat, luni, un numãr de douã ori mai mare de localnici din zonele inundate în comparatie cu duminicã, ultimul bilant al pagubelor indicînd si o crestere a numãrului de case si terenuri agricole acoperite de ape. Bilantul pagubelor produse de inundatii – actualizat pînã luni dimineatã – indicã 338 de localitãti afectate (fatã de 333 în evaluarea anterioarã) si 1.462 persoane evacuate (fatã de 730 duminicã). Numãrul caselor distruse a crescut de la 112 la 143, la care se adaugã alte 1.524 locuinte avariate (în comparatie cu 1.397 pînã duminicã). Suprafata terenurilor agricole inundate a crescut, de asemenea, de la 38.334 la 41.929 de hectare. Sase persoane au decedat, iar altele trei sînt date dispãrute, dintre care douã în judetul Constanta si una în judetul Prahova.
Bilant provizoriu al efectelor inundatiilor în judetul Ilfov În Ilfov au fost afectate de inundatii 36 de localitãti din totalul de 40 situate pe raza judetului, dupã cum relevã bilantul provizoriu al efectelor inundatiilor generate de precipitatiile abundente din perioada 19-25 septembrie, dat publicitãtii luni de Prefectura Ilfov. Potrivit datelor centralizate ale Comitetelor locale pentru situatii de urgentã, 402 persoane au fost evacuate temporar, 59 de locuinte au fost distruse si alte 609 inundate, 2.469 de gospodãrii au fost, de asemenea, inundate, 7.045 ha de terenuri agricole se aflã sub ape, douã poduri, opt podete si punti pietonale au fost afectate. DN3 la km 19 a fost afectat, precum si drumuri judetene (DJ402 Petrãchioaia) si drumuri comunale (DC Gãneasa-Cozieni). Persoanele evacuate temporar sînt cazate la rude, în scoli si alte spatii special amenajate de primãrii. Prefectul judetului Ilfov, Marian Petrache, a dispus mai multe mãsuri pentru prevenirea efectelor negative si pentru eficientizarea mãsurilor de interventie la nivelul localitãtilor: evacuarea apelor din locuintele si gospodãriile inundate; igienizarea spatiilor publice; repunerea în functiune a instalatiilor de alimentare cu apã potabilã; controlul calitãtii apei; dezinfectarea surselor de apã si a latrinelor; identificarea împreunã cu medicii de familie din localitate a cazurilor de îmbolnãviri. În urma evaluãrilor Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgentã si a constatãrilor fãcute de prefectul judetului în zonele afectate, Directia de Sãnãtate Publicã împreunã cu Casa de Asigurãri de Sãnãtate Ilfov va prezenta Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgentã planul de mãsuri sanitaro-epidemice, necesar pentru prevenirea unor eventuale epidemii. Se vor avea în vedere actiuni pentru igienizarea scolilor, grãdinitelor, spitalelor, a gropilor de gunoi, a surselor de apã, a cimitirelor, precum si a altor obiective care pot constitui focare de infectie.

-
Actualitate2 zile,
De ce mai sărbătorim Ziua Națională?
-
Actualitateo săptămână,
La psiholog venim doar ”de bună voie și nesiliți de nimeni”
-
Prima pagină2 zile,
Frizerul cu tricolorul în suflet. „Noi nu apreciem noțiunea de patriotism decât la zile festive. Foarte mulți nici nu știu ce înseamnă să fii român”
-
Prima paginăo săptămână,
Sindicaliștii de la APIA amenință cu proteste de amploare la București și Bruxelles
-
Actualitate6 zile,
Sătenii din Nemțișor se tem de efectele instalării antenei 5G
-
Actualitate3 zile,
Un proiect Erasmus pentru viitori asistenți medicali
-
Actualitate3 zile,
Ziua Naţională a României, manifestare organizată în parteneriat de Liceul de Arte Victor Brauner şi Colegiul Naţional de Informatică
-
Actualitate5 zile,
Și totuși se fac angajări la stat