Contactează-ne

Actualitate

Nu vă e ruşine? Spitalul de la Leţcani se… închide temporar

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ întrebare pentru Ionel Arsene: câţi nemţeni au fost trataţi la Leţcani până să se închidă, temporar, spitalul? ■ nemţenii au contribuit cu peste trei milioane de euro pentru un spital care “îngheaţă” la minus 10 grade ■

Pacienţii din spitalul mobil de la Leţcani vor fi evacuaţi. Informaţia este oferită de colegii jurnalişti ieşeni de la www.bzi.ro.

“Astăzi, 13 ianuarie 2021, a început evacuarea pacienților de la spitalul mobil de la Lețcani. Pacienții internaţi la secția de Anestezie și Terapie Intensivă, aproximativ 16, vor fi transferaţi la secţia ATI de la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași.

Bolnavii din secţie de la unitatea medicală din Lețcani sunt transferaţi la Spitalul de Boli Infecțioase Sfinta Cuvioasă Paraschiva. La această unitate există câteva zeci de locuri libere. Spitalul mobil de la Lețcani se închide pentru o perioadă. În aceste zile se va face dezinfecție și mentenanță. Datorită faptului că unitățile medicale din Iași nu sunt aglomerate în prezent, se va face treptat dezinfecția în incinta acestora. Pentru început, dezinfecția se va face la secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Clinic CFR, următorul fiind Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi”, menţionează sursa citată.

În continuarea articolului se face trimitere şi la… gerul despre care meteorologii spun că va pune stăpânire pe România zilele următoare.

“Situație explozivă la spitalul mobil de la Lețcani pentru bolnavii de COVID-19. În plină iarnă, bolnavii și cadrele medicale de la Lețcani continuă să îndure frigul în interiorul containerelor. Deși această problemă este una destul de veche, lucrurile par că nu s-au rezolvat nici acum. Mai grav este că în momentul în care temperatura aerului va scădea sub minus 10 grade Celsius în exterior, cei aflați în containere vor avea de suferit. Înghețul va afecta conductele exterioare, iar instalațiile de încălzire nu vor mai face față. Din păcate, pentru zecile de bolnavi internați la Lețcani lucrurile nu se vor rezolva prea curând”, mai spun cei de la www.bzi.ro.

În condiţiile în care aceste informaţii sunt reale, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, cel care şi-a făcut un “titlu de glorie” din această investiţie, trebuie să răspundă la următoarea întrebare: câţi nemţeni au fost trataţi până acum în spitalul de la Leţcani, unul la care “nemţenii mei” au contribuit cu peste trei milioane de euro?

Reamintim că spitalul modular de la Leţcani a fost achiziţionat din banii puşi la dispoziţie de consiliile judeţene Iaşi şi Neamţ, contribuţia judeţului nostru fiind de peste 3 milioane de euro. Spitalul a fost dat în folosinţă cu mare întârziere şi cu mari probleme, în mass-media locală şi naţională fiind publicate zeci de articole în care s-au arătat numeroase deficienţe: pornind de la funcţionarea staţiilor de oxigen, continuând cu faptul că sunt probleme cu instalaţiile pe timpul iernii şi terminând cu alte nereguli, constatate şi de curtea de conturi, privind modul în care a decurs procedura de achiziţie. Pe fir au intrat şi procurorii care încearcă să descâlcească iţele acestei afaceri extrem de încurcate şi care miroase de la o poştă.

Până se vor pronunţa procurorii şi judecătorii, un lucru este cert: spitalul de la Leţcani, inaugurat de două ori pentru voturi şi prezentat în campania electorală drept o măreaţă realizare, se dovedeşte din ce în ce mai mult a fi doar o mare ţeapă. Va fi închis la câteva luni de la inaugurare, perioadă în care nu a funcţionat la parametrii la care a fost achiziţionat. Când va fi redeschis, ne vom ruga să nu fie ger, că altfel vor muri de frig bolnavii, şi probabil va mai funcţiona câteva luni până va fi închis din nou. Totul pentru aproape 11 milioane de euro. Bani, nu vorbe.

 

Textul integral din www.bzi.ro: https://www.bzi.ro/spitalul-mobil-de-la-letcani-se-inchide-bolnavii-sunt-transferati-catre-spitalele-din-iasi-exclusiv-4106608?utm_sourceâwebsite&utm_mediumâbreaking

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

TIR cu cereale răsturnat pe E 85

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un TIR încărcat cu cereale s-a răsturnat, luni 25 ianuarie, pe E 85, în zona magazinului Dedeman din Roman.

“Prin apel la 112,  în jurul  18:51, pompierii au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs pe E 85, în zona magazinului Dedeman. Un autotren încărcat cu cereale, ce se deplasa în direcția de mers spre Roman s-a răsturnat. La locul solicitării s-a deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Detașamentului Roman.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor prin deconectarea bornelor și vor curăța/ degaja carosabilul de elementele rezultate în urma accidentului rutier (cereale) și de lichidele combustibile.

Nu sunt victime”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Energie la cel mai bun preţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ măsura este valabilă pînă la jumătatea anului ■ între timp, consumatorii trebuie să încheie un contrat de furnizare în sistem concurenţial ■ prin completarea unui formular, clientul poate alege direct oferta optimă ■

Data pînă la care consumatorii de energie electrică pot să-şi aleagă un furnizor şi să încheie un contract în regim concurenţial a fost amînată pînă la 30 iunie 2021. Pînă atunci, actualul furnizor al fiecărui client trebuie să furnizeze energie electrică la cel mai bun preţ din oferta concurenţială, fără abonament, conform unei decizii a Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie.

„Astfel, clienţii vor beneficia de cel mai bun preţ din oferta concurenţială a furnizorilor şi vor putea opta pentru o nouă ofertă în cadrul unui proces de contractare mult simplificat. De asemenea, cel puţin pînă la data de 30 iunie 2021, clienţii casnici vor primi din partea furnizorului actual cea mai bună ofertă, fără abonament, şi vor putea beneficia de o reducere comercială care să acopere diferenţa dintre preţul din oferta de serviciu universal aplicabilă în primul semestru al anului 2021 şi preţul din oferta concurenţială cu valoarea cea mai mic“, conform ANRE.

Ordinul ANRE 5/2021 simplifică procesul de contractare şi informare cu privire la ofertele furnizorilor de energie electrică, astfel încît clientul final să poată decide în cunoştinţă de cauză cu privire la oferta cea mai potrivită pentru nevoile lor. Sînt prevăzute obligaţii suplimentare pentru furnizorii de ultimă instanţă de informare a clienţilor casnici, respectiv de a transmite, o dată cu fiecare factură emisă pînă la data 30 iunie 2021, o informare privind procesul de liberalizare, precum şi un formular de selecţie ofertă.

Acest formular conţine oferta concurenţială cu valoarea cea mai mică, o ofertă concurenţială alternativă şi oferta de serviciu universal, toate aplicabile în primul semestru din acest an, precum şi valoarea reducerii comerciale acordate dar şi perioada de aplicare. Prin completarea acestui formular clientul poate alege direct oferta concurenţială optimă, iar transmiterea formularului prin selecţia unei oferte constituie acordul de contractare şi, implicit, obligaţie contractuală pentru ambele părţi.

Contractul intră în vigoare în 5 zile de la data primirii de către furnizor a formularului de ofertă completat şi semnat de client. După cel puţin 5 zile de la data primirii formularului de selecţie completat, furnizorul transmite clientului final, cu prima factură, o copie a contractului de furnizare semnat. Astfel, se simplifica procesul de contractare, clienţii nu mai marg la ghişeu şi nu se mai formează cozi.

„Noile reglementări au în vedere necesitatea asigurării unei mai bune informări a clientului final de energie electrică de către furnizorii de ultimă instanţă, precum şi simplificarea încheierii contractelor de furnizare a energiei electrice în condiţiile impuse de contextul pandemic actual, şi pentru ca procesul să se desfasoare în beneficiul consumatorului final“, conform aceluiaşi comunicat.

Citește știrea

Actualitate

Arestat după un furt comis la Stockholm

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un romaşcan de 30 de ani a fost dat în urmărire internaţională după ce a furat un telefon mobil ■ Curtea de Apel a confirmat documentul european ■

Un romaşcan de 30 de ani a fost dat în urmărire internaţională de autorităţile judiciare din Suedia, după ce a furat un telefon mobil. Fapta e mai veche de un an, însă după cercetările preliminare suedezii i-au dat de urmă şi au stabilit identitatea făptaşului.

A urmat cooperarea internaţională şi ulterior instanţa de judecată din statul străin a emis un mandat european de arestare pe numele suspectului, pentru săvîrşirea infracţiunii de furt. Actele au ajuns în ţara noastră şi pe 21 ianuarie 2021, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Roman l-au depistat pe bărbatul de 30 de ani, din Roman, care era urmărit la nivel internaţional.

Totul a avut loc la data de 15 noiembrie 2019. În timp ce suspectul se afla în Stockholm a sustras un telefon mobil prin smulgere din mîna victimei. Bărbatul a fost prezentat de poliţişti procurorului din cadrul Parchetului de pe lîngă Curtea de Apel Bacău, care a dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Bacău. A doua zi a fost dus în faţa instanţei de judecată de la Curtea de Apel Bacău. După deliberări, s-a decis privarea de libertate pe o perioadă de două săptămîni, timp în care anchetatorii trebuie să traducă actele străine în limba română.

„În temeiul art. 102 al. 5 lit. a din Legea 302/2000 dispune arestarea provizorie a persoanei solicitate Cojocaru Remus Rică, pentru o perioadă de 15 zile începînd cu data de 22.01.2021 şi pînă la data de 05.02.2021 inclusiv. În temeiul art. 102 al. 6 din legea 302/2004 dispune comunicarea prezentei încheieri Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi direcţiei de specialitate din cadrul Ministerului Justiţiei.

Acordă termen la 03.02.2021, ora 11.30 în vederea prezentării de către Parchetul de pe lîngă Curtea de Apel Bacău a mandatului european de arestare emis de autorităţile judiciare suedeze pe numele persoanei solicitate, însoţit de traducerea în limba română. Se vor solicita relaţii de la autorităţile suedeze pentru înaintarea copiei certificate a sentinţei penale prin care s-a dispus condamnarea persoanei solicitate, pentru o eventuală recunoaştere pe cale incidentală, în vederea executării acesteia în România“, conform instanţei. Imediat după pronunţare romaşcanul a atacat soluţia instanţei de fond urmînd ca o decizie definitivă în acest caz să dea instanţa supremă.

Citește știrea

Trending