Contactează-ne

Actualitate

Nu mai vine primăvara. Meteorologii au emis alte două atenţionări de vreme rea

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un cod galben este valabil în jumătatea de est a judeţului, în perioada 13 aprilie, ora 10:00 - 13 aprilie, ora 20:00 ■ informarea meteorologică intră în vigoare de astăzi şi expiră pe 14 aprilie ■

În a doua decadă a lunii aprilie şi foarte aproape de jumătatea primăverii calendaristice, vremea nu dă semne că s-ar îndrepta. Meteorologii au emis alte două noi atenţionări de vrmea rea, un cod galben şi o informare meteo. Prima dintre atenţionări, codul galben, este valabil în jumătatea de est a judeţului, în perioada 13 aprilie ora 10:00 – 13 aprilie, ora 20:00 şi anunţă intensificări ale vîntului.

„În intervalul menţionat, în Moldova, nordul Dobrogei şi nord-estul Munteniei, temporar vîntul va avea intensificări, cu viteze de 55…60 km/h, iar pe arii restrînse rafalele vor depăşi 65…70 km/h. Nota: intensificări ale vîntului, cu viteze de 45…55 km/h, vor fi miercuri (13 aprilie) şi în restul Munteniei şi al Dobrogei, iar pe parcursul zilei de marţi (12 aprilie) local în jumătatea estică a ţării“, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Informarea meteorologică este valabilă în întreaga ţară, intră în vigoare de azi, 12 aprilie, de la ora 21:00 şi expiră pe 14 aprilie, la ora 09:00. Specialiştii preconizează temperaturi minime preponderent negative şi brumă.

„Temperaturile minime vor fi preponderent negative şi se va produce brumă în nord-vestul şi centrul ţării, iar pe arii mai restrînse, în noaptea de marţi spre miercuri (12/13 aprilie) şi în regiunile vestice şi în zonele deluroase din restul teritoriului“, mai anunţă ANM.

Azi, 12 aprilie, la ora 12:00, termometrele indicau 6 grade la Tîrg Neamţ, iar la Roman şi Piatra Neamţ erau 7 grade, în timp ce pe Toaca erau -6 grade. Indicele de răcire era cu mult mai coborît şi din cauza vîntului erau valori negative la Roman, -2 grade, şi pe munte, -9 grade, în timp ce la Tîrgu Neamţ şi Piatra Neamţ se resimţeau 3, respectiv 4 grade.

Prognoza arată că miercuri, 13 aprilie, se încălzeşte timid pînă la 12 grade, dar noaptea rămîne rece, cu o minimă de 1 grad. Ceva mai bine va fi pe parcursul zilei de joi, 14 aprilie, cînd ne putem aştepta la soare ce saltă mercurul din termometre pînă la 15 grade. Minima nocturnă rămîne ajunge la 4 grade. Un salt termic spectaculos ar putea fi vineri, 15 aprilie, cînd în zona noastră s-ar putea înregistra 21 de grade.

Şi noaptea devine sensibil mai caldă, 5 grade. În week-end se strică vrmea şi revin ploile. Meteorologii spun că în perioada 16 – 17 aprilie în zona noastră va ploua destul de mult la maxime ce scad rapid la 12, respectiv 7 grade în ziua de Florii. Acelaşi trend îl au şi valorile termice nocturne ce vor fi de 6, respectiv 1 grad.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending