Contactează-ne

Actualitate

Nu-i a bună! Iată cum va fi vremea

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ meteorologii au emis o atenţionare valabilă pînă vineri, la ora 21.00, anunţîndu-se instabilitate atmosferică ■ toamna pare să-şi intre în drepturi ■ maximele vor oscila între 21 şi 28 de grade, iar minimele nocturne coboară la 12 grade ■

Ultimele zile de vară calendaristică au fost toride, iar în Neamţ s-au înregistrat valori termice de infarct, pînă la 35 de grade la umbră şi spre 40 de grade la soare.

Aşa a fost finalul lunii august şi începutul de septembrie, însă de acum încolo pare că toamna îşi intră în drepturi. Mercurul din termometre scade atît ziua, cît mai ales noaptea, fiind anunţate precipitaţii.

Meteorologii spun că la începutul săptămînii viitoare se vor înregistra, în zona noastră, 28 de grade, iar la final nu vor fi mai mult de 21. Şi minimele nocturne scad pînă pe la 12 grade. Pînă atunci, specialiştii au emis o informare de instabilitate atmosferică valabilă de pe 3 septembrie, de la ora 12:00, pînă pe 4 septembrie, la ora 21:00.

„Din a doua parte a zilei de joi, 3 septembrie, în sud-vest, centru, nord-est şi la munte, iar în noaptea de 3/4 septembrie şi pe parcursul zilei de vineri, îndeosebi în jumătatea de est a ţării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vîntului, vijelii şi grindină“, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie.

Dacă pe 2 septembrie, în Neamţ au fost valori termice de pînă la 30 de grade, azi regimul termic s-a schimbat, iar la amiază nu au fost mai mult de 21 de grade. Cam la fel vor fi condiţiile şi pe 4 septembrie, cînd se anunţă cer variabil cu soare, dar şi ceva furtuni, iar maxima nu trece de 22 de grade, în timp ce minima e de 16 grade.

Sîmbătă, 5 septembrie, nu aduce schimbări majore, doar că nu mai sînt anunţate precipitaţii. Maxima va fi undeva în jurul valorii de 24 de grade, iar noaptea va fi cea mai rece din această săptămînă, 13 grade. Duminică e anunţat cer variabil cu soare şi temperaturi care la amiază urcă spre 27 de grade, iar noaptea vor fi 15 grade. La fel va fi şi luni, 7 septembrie, pînă la 28 de grade peste zi şi cam 16 grade după lăsarea întunericului.

De marţi, 8 septembrie, se depreciază din nou regimul termic şi vor fi maxime de 25 de grade şi minime de 17. Ziua de 9 septembrie nu aduce nici o noutate din punct de vedere termic. Chiar dacă va fi soare, joi 10 septembrie, nu va fi prea cad, astfel că maxima abia ajunge la 23 de grade, în timp ce peste noapte vor fi cam 14 grade. Cea mai rece zi de săptămîna viitoare pare a fi cea de vineri, 11 septembrie.

Soarele nu prea mai are putere şi abia saltă mercurul din termometre pînă la 21 de grade, în timp ce după lăsarea întunericului, minima nu mai reuşeşte să treacă de pragul de 14 grade. Week-end-ul aduce soare, dar nu mai mult de 23 de grade peste zi şi cam 14 grade noaptea.

Actualitate

Autoturism în şanţ, pasager la spital

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Un tânăr în vârstă de 19 ani a ajuns la spital, vineri seara, 22 ianuarie, după ce a fost victima unui accident rutier produs în comuna Gârcina.

“În jurul orei 22:29, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Gârcina. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD.

În urma accidentului rutier produs, în care un autoturism a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un șanț, a rezultat o victimă.

Până la sosirea forțelor de intervenție, cei doi ocupanți ai autoturismului erau ieșiți din autoturism. Pasagerul, un tânăr de 19 ani, a fost preluat de echipajul SMURD și transportat la spital.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor prin deconectarea bornelor autoturismului”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Vreme bună pînă la final de lună

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ meteorologii anunţă valori termice pozitive pînă la început de februarie ■ arareori minimele vor fi negative ■ precipitaţiile vor fi rare şi neînsemnate cantitativ ■

După ce cîteva zile de ger, vremea s-a încălzit spectaculos, iar din prognoză rezultă că aşa vor fi condiţiile meteo pînă la începutul lunii viitoare. Meteorologii anunţă zile senine, cu valori termice diurne ce se vor încadra între 3 şi cel mult 8 grade Celsius, nefireşti de mari pentru acest moment al anului.

Şi minimele nocturne vor fi preponderent pozitive şi rare vor fi intervalele cînd mercurul din termometre scade sub pragul îngheţului. Precipitaţiile vor fi rare şi nensemnate din punct de vedere cantitativ. Pînă atunci trebuie spus că chiar de ieri, 21 ianuarie, vremea s-a mai îmbunat şi la ora 10:00 termometrele indicau -3 grade la Roman, 1 grad cu plus era la Piatra Neamţ, 2 grade erau la Roman, iar la staţia meteo de pe Ceahlău – Toaca termometrele indicau, la acelaşi moment, -5 grade.

Din cauza vîntului, pe munte indicele de răcire era de -18 grade. Mai este şi ceva zăpadă, în strat de 3 – 5 centimetri în teritoriu şi 37 de centimetri pe munte. Aşa stînd lucrurile, trebuie spus că şi azi, 22 ianuarie, va fi soare şi timp bun, iar la amiază maxima saltă la valoarea de 6 grade. Noaptea aduce valori termice negative, de -1 grad. Cel mai cald va fi în week-end. Sîmbătă şi duminică, în perioada 23 – 24 ianuarie, se anunţă cer variabil cu soare, iar dacă meteorologii nu dau greş, în zona noastră se va înregistra o maximă spectaculoasă pentru momentul din an în care ne aflăm, de 8 grade.

Din acest motiv şi peste noapte va fi mai cald şi trecem la minime nocturne pozitive, de 1, respectiv 2 grade. Singura zi în care aşteptăm ceva precipitaţii va fi cea de luni, 25 ianuarie 2021. Cerul va fi acoperit şi va ploua slab la o maximă diurnă în scădere pînă la 5 grade. Cu toate acestea noaptea va fi blîndă cu o minimă de 1 grad. De marţi, 26 ianuarie, revedem soarele, dar nu prea mai are vlagă, astfel încît la amiază se vor atinge cu greu 3 grade, astfel că rămînem totuşi cu valori termice pozitive. Noaptea nu aduce schimbări de nici un fel şi minima rămîne cantonată la 1 grad.

La fel va fi vremea şi miercuri, 27 ianuarie, cînd va fi cer variabil cu soare, 3 grade ziua. Noaptea va fi mai rece şi minima va fi negativă, de -2 grade. Joi, 28 ianuarie, se readună norii, dar nu vor mai fi precipitaţii. Rămînem cu maxima diurnă de 3 grade şi o minimă nocturnă de -1 grad. Vineri, 29 ianuarie, nu este nici un fel de schimbare în registrul meteo. Ceva mai bine va fi week-end-ul viitor.

Pe final de lună, sîmbătă, 30 ianuarie, va fi cer acoperit, dar nu vor fi precipitaţii. Maxima diurnă va fi în creştere, pînă la 4 grade, iar peste noapte va fi 1 grad. În ultima zi a lui ianuarie revedem soarele ce aduce o maximă de 5 grade.

Citește știrea

Actualitate

Coliziune între două autoturisme, două victime

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier produs joi seara, 21 ianuarie, la Roznov, s-a soldat cu două victime. În accident au fost implicate două autoturisme, unul dintre şoferi fiind scos dintre fiarele contorsionate de pompieri şi transportat la spital. O altă persoană, pasager, a fost de asemenea transportată la unitatea medicală.

“Prin apel la 112, în jurul orei 20:48, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier produs pe DJ 156 A în orașul Roznov. În urma accidentului rutier produs între două autoturisme au rezultat două victime,  din care una încarcerată.

La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu o autospecială de stingere, o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD,  pompierii voluntari din cadrul SVSU Roznov cu autospeciala din dotare și două echipaje cu ambulanță de la SAJ.

Pompierii au descarcerat victima, conducătorul unuia dintre autoturisme, în stare critică. Acesta a fost preluat de echipajul de la SAJ.

Cea de-a doua victimă, pasager din celălalt autoturism, a fost găsit de către forțele de intervenție pe partea carosabilă. Acesta a fost preluat de echipajul SMURD care i-a acordat primul ajutor calificat după care a fost transportat la spital.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor prin deconectarea bornelor de la cele două autoturisme și vor curăța/degaja carosabilul de elementele rezultate în urma accidentului rutier produs și lichidele combustibile”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Trending