Contactează-ne

Actualitate

Nu-i a bună! Iată cum va fi vremea

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ meteorologii au emis o atenţionare valabilă pînă vineri, la ora 21.00, anunţîndu-se instabilitate atmosferică ■ toamna pare să-şi intre în drepturi ■ maximele vor oscila între 21 şi 28 de grade, iar minimele nocturne coboară la 12 grade ■

Ultimele zile de vară calendaristică au fost toride, iar în Neamţ s-au înregistrat valori termice de infarct, pînă la 35 de grade la umbră şi spre 40 de grade la soare.

Aşa a fost finalul lunii august şi începutul de septembrie, însă de acum încolo pare că toamna îşi intră în drepturi. Mercurul din termometre scade atît ziua, cît mai ales noaptea, fiind anunţate precipitaţii.

Meteorologii spun că la începutul săptămînii viitoare se vor înregistra, în zona noastră, 28 de grade, iar la final nu vor fi mai mult de 21. Şi minimele nocturne scad pînă pe la 12 grade. Pînă atunci, specialiştii au emis o informare de instabilitate atmosferică valabilă de pe 3 septembrie, de la ora 12:00, pînă pe 4 septembrie, la ora 21:00.

„Din a doua parte a zilei de joi, 3 septembrie, în sud-vest, centru, nord-est şi la munte, iar în noaptea de 3/4 septembrie şi pe parcursul zilei de vineri, îndeosebi în jumătatea de est a ţării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vîntului, vijelii şi grindină“, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie.

Dacă pe 2 septembrie, în Neamţ au fost valori termice de pînă la 30 de grade, azi regimul termic s-a schimbat, iar la amiază nu au fost mai mult de 21 de grade. Cam la fel vor fi condiţiile şi pe 4 septembrie, cînd se anunţă cer variabil cu soare, dar şi ceva furtuni, iar maxima nu trece de 22 de grade, în timp ce minima e de 16 grade.

Sîmbătă, 5 septembrie, nu aduce schimbări majore, doar că nu mai sînt anunţate precipitaţii. Maxima va fi undeva în jurul valorii de 24 de grade, iar noaptea va fi cea mai rece din această săptămînă, 13 grade. Duminică e anunţat cer variabil cu soare şi temperaturi care la amiază urcă spre 27 de grade, iar noaptea vor fi 15 grade. La fel va fi şi luni, 7 septembrie, pînă la 28 de grade peste zi şi cam 16 grade după lăsarea întunericului.

De marţi, 8 septembrie, se depreciază din nou regimul termic şi vor fi maxime de 25 de grade şi minime de 17. Ziua de 9 septembrie nu aduce nici o noutate din punct de vedere termic. Chiar dacă va fi soare, joi 10 septembrie, nu va fi prea cad, astfel că maxima abia ajunge la 23 de grade, în timp ce peste noapte vor fi cam 14 grade. Cea mai rece zi de săptămîna viitoare pare a fi cea de vineri, 11 septembrie.

Soarele nu prea mai are putere şi abia saltă mercurul din termometre pînă la 21 de grade, în timp ce după lăsarea întunericului, minima nu mai reuşeşte să treacă de pragul de 14 grade. Week-end-ul aduce soare, dar nu mai mult de 23 de grade peste zi şi cam 14 grade noaptea.

Advertisement
Trending