Contactează-ne

Arhivă 2005-2017

Noutãtile Ceahlãului au amintiri despre România

Știre publicată în urmă cu

în data de

• în lotul Ceahlãului au fost cooptati patru jucãtori strãini, un bosniac, un armean si doi argentinieni • Derrera si Diaz nu pot uita meciul de la World Cup 1994, România – Argentina 3-2 • bosniacul Dusko Stajic a marcat un gol împotriva nationalei de tineret a României • prezentarea lotului are loc astãzi, de la ora 19 •

Ceahlãul a ajuns ieri în Piatra Neamt, dupã un cantonament de 10 zile în Austria, însã înaintea echipei au ajuns viitorii stranieri din cadrul lotului antrenat de Mihai Stoica. Este vorba despre bosniacul Dusko Stajic, armeanul Arman Karamian si argentinienii Carlos Adrian Herrera si Angel Gaston Diaz. Dacã despre Arman Karamian se stie cã a fost componentul echipei Rapid Bucuresti, iar de acolo a plecat pentru a juca la FC Brasov, despre ceilalti am aflat cã toti au amintiri legate de fotbalul românesc. Stajic nu poate uita cã pe vreme cînd juca pentru nationala U21 a Bosniei a marcat un gol în poarta României, în meciul tur, iar în retur, la Craiova, a fost numit cel mai bun jucãtor al partidei. Dusko Stajic a jucat în Bosnia, Cehia si Slovenia, la echipe de primã ligã. În Bosnia a îmbrãcat tricoul celor de la Rudor Ugljevik, în Cehia a jucat pentru Slovacko, iar în Slovenia pentru CMC Publikum. Cu aceastã formatie s-a calificat în Cupa UEFA, jucînd în turul II preliminar al sezonului precedent. A fost titular în ambele partide jucate contra celor de la Levski Sofia, din cele douã confruntãri slovenii cîstigînd una cu 1-0 si pierzînd-o pe cealaltã cu 3-0. „Managerul meu m-a adus în probe la Ceahlãul. Stiu cã este echipã nou promovatã, dar am încredere cã vom face un campionat bun. Din cîte am vãzut în cantonament este o echipã bunã“, a declarat Dusko Stajic. Argentinienii îsi amintesc, sigur nu cu foarte mare plãcere, despre editia 1994 a Cupei Mondial la Fotbal, cînd România a învins Argentina cu 3-2. „Buni jucãtori erau atunci la România: Stelea, Ilie Dumitrescu, care a marcat douã goluri, Dan Petrescu, Gheorghe Popescu, si Hagi. Hagi era un jucãtor foarte bun, mi-a plãcut mult“, a spus Carlos Adrian Herrera. Acesta este un fotbalist de 21 de ani, s-a înteles cu Ceahlãul pentru o jumãtate de an. În ultimul sezon a jucat în divizia secundã a tãrii sale natale, la Alumni de Villa Maria, si îi place de jucãtorul lui Chelsea Londra, Andryi Shevchenko. De asemenea, arãtînd cã nu urmãreste numai fotbalul, Herrera a spus cã l-a urmãrit si pe tenismenul Andrei Pavel. Angel Gaston Diaz are 25 de ani, iar în ultimul sezon a evoluat tot în liga secundã a statului sud-american, pentru Los Andes, dar dupã ce a jucat din 1996 si pînã în 2001 la Boca Juniors. Jucãtorul preferat este conationalul sãu Juan Roman Riquelme, care acum este la Villarreal, în Spania. Acesta a semnat cu Ceahlãul pentru urmãtoarele 3 sezoane.

Spectacol la stadion

Pentru suporteri, conducerea tehnicã si cea administrativã a pregãtit un spectacol de prezentare a lotului, care va avea loc astãzi, de la ora 19. iubitorii fotbalului vor avea intrarea liberã, asteptîndu-se un numãr cît mare de oameni. „Ne dorim un spectacol frumos, o prezentare a jucãtorilor care sã fie întîmpinati de multi oameni în tribune. De asemenea, vor fi si cîteva suprize muzicale, care sperãm sã îi multumeascã. Nu vor lipsi confetti si focurile de artificii. Este posibil ca la Piatra Neamt sã ajungã solistii Mihai Mãrgineanu, Sofia Vicoveanca si Corina Chiriac“, declara zilele trecute Ion Mãrginean, vicepresedintele clubului pietrean. Dupã spectacol va începe si ultimul meci amical al Ceahlãului în aceastã varã, de la ora 20, cu FCM Bacãu. Initial, se conta pe Forex Brasov, dar ardelenii au declinat oferta pentru cã sîmbãtã ei vor avea un amical cu Dinamo Bucuresti. Pînã la jocul de vineri, Ceahlãul a mai jucat, miercuri searã, ultimul meci amical al perioadei de pregãtire din Austria, împotriva unei grupãri de ligã a doua din Cehia, scorul fiind egal, 1-1. În perioada de pregãtire din aceastã varã, inclusiv în cantonamentul din Austria, Ceahlãul a disputat cîteva meciuri de verificare, cîstigînd patru din cele sapte. Rezultatele de pînã acum au fost 3-2, cu Cetatea Suceava, 0-0, cu Gloria Buzãu, 5-0, cu o echipã de liga a III-a din Austria, 9-0, cu echipa a II-a a FC Sopron, si 6-2, cu Hartberg, din divizia a II-a austriacã. Din Austria, lotul pietrean s-a deplasat pentru un meci în Ungaria, cu formatia de primã ligã Sopron. Scorul consemnat, la finalul celor 90 de minute de joc, a fost 2-1 pentru maghiari. Golul echipei antrenate de Mihai Stoica, Radu Lefter si Mihai Ionescu a fost marcat de mijlocasul Paul Borz, în repriza secundã a jocului, cînd gazdele conduceau, deja, cu 2-0.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending