Contactează-ne

Actualitate

Nouă „surpriză“ de la firma „Apa Nerv“

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ nervii romaşcanilor sînt puşi, din nou, la grea încercare ■ altă avarie a lăsat oraşul fără apă ore bune ■ nedoritul incident a stîrnit şi reacţii politice ■

Nervii romaşcanilor sînt pentru a „n“- a oară puşi la grea încercare, din cauza unei noi avarii la conducta de apă.

La exact trei zile de cînd cotidianul Monitorul relata despre infrastructura de apă şi canalizare „şvaiţer“ a oraşului, municipiul a rămas din nou fără apă, din cauza unei avarii majore la intersecţia străzilor Ştefan cel Mare şi Nicolae Bălcescu.

Întreruperea furnăzării apei potabile a fost anunţată  în ziua de 9 februarie cu  jumătate de oră înainte  de intervenţie, respectiv la ora 16.00. Imediat la faţa locului s-a deplasat primarul Leonard Achiriloaei care a postat pe pagina de Facebook un anunţ în care îşi cerea scuze de la populaţie.

„Din păcate, ne confruntăm cu o nouă avarie majoră la reţeaua de apă, la intersecţia străzilor Ştefan cel Mare şi Nicolae Bălcescu. Din cauza acestui fapt alimentarea cu apă a fost sistată, în vederea remedierii. Le solicit celor de la Compania Judeţeană ApaServ să trateze această intervenţie cu maxim interes şi eficienţă, pentru ca romaşcanii să poată beneficia cît mai repede de apă în reţea.

Voi monitoriza atent intervenţia şi vă promit că facem toate eforturile pentru revenirea la normalitate“ a transmis primarul Achiriloaiei.

Cum avaria a avut loc exact în faţa sediului PSD, cei şase consilieri social-democraţi nu au scăpat ocazia de a o specula politic în favoarea lor, anunţînd că tocmai au depus un amandament la proiectul de buget.

„Consilierii locali ai PSD Roman au depus marţi un amendament la bugetul local prin care solicită să fie alocaţi bani din fondul de rezervă pentru Capitolul Canalizarea şi tratarea Apelor Reziduale, ce vizează reţeaua de apă a municipiului.

Amendamentul depus de consilierii PSD Roman prevede ca din fondul de rezervă să fie alocată suma de 1 milion de lei, ceea ce ar face ca bugetul disponibil pentru Capitolul canalizarea şi tratarea apelor reziduale să fie de 1.945.000 lei. E un pas important pe care municipalitatea îl poate face pentru ca pierderile din reţea să fie oprite. Totul depinde acum de votul majorităţii din jurul PNL din CL, care poate decide dacă vrea să rezolve sau nu problema apei din municipiul Roman.

A venit vremea ca Primăria Roman să îşi asume răspunderea şi să vină cu soluţii pentru a rezolva problema apei. Romaşcanii trebuie să ştie că problema apei din oraşul nostru nu ţine de APASERV (aflată în subordinea Consiliului Judeţean), ci de Primărie! APASERV asigură apa necesară, însă infrastructura (conductele de apă) se află în responsabilitatea Primăriei, cea care trebuie să asigure lucrările de întreţinere a reţelei şi de modernizare. Soluţia este la Primărie şi la majoritatea din Consiliul Local Roman. Sperăm că raţiunea şi respectul faţă de locuitorii Romanului îi vor determina pe consilierii PNL şi USR să voteze amendamentul PSD“ , au declarat consilierii PSD.

Lupta politică pe tema apei la Roman nu „încălzeşte“ cîtuşi de puţin pe romaşcani, care furioşi au umplut reţelele de socializare cu „felicitări“, unele dintre ele neputînd fi reproduse, din motive lesne de înţeles. Iuliana Tamba propune ca numele companiei să fie schimbat în „Apa Nerv“ . „Apa Nerv(serv), iar? Nu e de ajuns că e program cu porţia zilinic de la 23 la 5?. Pe Roman-Muşat nu este iar apă. Sîntem anunţaţi că este oprită pînă la 23, oră de la care începe întreruperea obişnuită“.

Ramona Cozma intervine şi ea spunînd că „A curs puţină apă, acum iar nu e nici o picătură. Chiar îşi bat joc“, iar Felicia Daiciu susţine că „Şi-au făcut un obicei din a întrerupe apa“.

Afirmaţia celor de la PSD cum că alocarea sumei de 1.945.000 lei ar rezolva oarecum problema apei în municipiul  Roman trebuie privită cu oarece rezerve, în lipsa unei păreri de la un specialist. Romanul are 106 km de reţelele apă şi canalizare, din care abia 40% sînt înlocuite. Conform informaţilor primite de la ex-directorul tehnic al primăriei, Felician Ioniţă, între timp pensionat, cele mai vechi reţele datează din perioada interbelică.

„Durata de viaţă a unei conducte depinde de materialul din care este făcută. Cele mai multe conducte la Roman sînt din oţel, care în primi 30 de ani de exploatare sînt mai uşor de întreţinut. După această perioadă încep marile probleme deoarece avariile apar una după alta. Conductele de fontă durează şi 80 de ani, dar ele în timp se colmatează. Conductele din polietilenă de înaltă desitate sînt însă foarte scumpe. Presupunînd, prin absurd, că cineva ar aloca Romanului miliarde şi milarde de lei pentru înlocuirea tuturor reţelelor, oraşul ar trebui mutat  timp de doi ani în altă parte, pentru a se lucra“, mai spune Felician Ioniţă..

 

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Avantajele streamingului online și evoluția industriei de divertisment

Știre publicată în urmă cu

în data de

Vă mai amintiți vremurile fără internet, fără calculator sau telefon? Dar ce ziceți de vremurile când muzica și filmele erau greu de găsit și de cele mai multe ori trebuia să le cumpărăm pe CD-uri sau le împrumutam de la unii la alții pentru că erau și scumpe?

Acum nu ne putem imagina viața fără smartphone și fără internet. Am ajuns atât de dependenți de tehnologie încât primul lucrul pe care-l facem când ne trezim este să deschidem telefonul și nu să ne dăm jos din pat. Poate fără apă caldă sau căldură mai rezistăm, dar fără internet oare cât putem rezista?

Internetul este folosit pentru majoritatea activităților cotidiene, atât pe plan personal, dar și în zona de business. Totodată, avem streaming online și platforme digitale pentru a putea accesa filme, muzică, emisiuni tv și chiar posturi de televiziune live. Totul este la îndemâna noastră.

Streamingul online a venit la pachet cu numeroase avantaje și dezavantaje. La elementele negative putem spune că oamenii sunt mai comozi și nu prea mai merg în cinematografe și nici nu mai au răbdare să aștepte episod de episod la săptămână, vor totul instant. Internetul ne-a făcut mai comozi și asta se traduce prin socializare și interacțiune redusă între oameni.

În același timp există multe alte avantaje ale streamingului online și putem spune că a schimbat industria divertismentului pentru totdeauna.

Înainte de apariția internetului și implicit a tehnologiei de live streaming, conținutul multimedia de divertisment era limitat, fără prea multe opțiuni. În schimb internetul a adus divertismentul și mai aproape de noi. Nu mai depindem de televiziuni pentru a urmări un film, pentru a asculta muzica favorită sau să vedem știrile de ultimă oră.

Streamingul online a dus la o diversificare a conținutului multimedia și de divertisment. Există foarte multe platforme de streaming unde putem urmări sute de seriale, filme artistice și documentare de toate genurile, pentru toate gusturile. Astfel, industria divertismentului este mult mai competitivă și încearcă să creeze cât mai mult conținut posibil.

Odată cu dezvoltarea streamingului online, răbdarea noastră nu mai este pusp la încercare și cu toate acestea încă mai suntem entuziasmați când sunt lansate episoade noi din serialele preferate sau vedem noi producții cinematografice.

Oamenii nu mai au răbdare să stea la coadă pentru un bilet la teatru sau să aștepte ca filmul preferat să fie difuzat exclusivist. Își doresc ca totul să fie ACUM pe streamingul online. Prin urmare, totul trebuie să fie prezentat online pe toate platformele digitale. Ba mai mult, sunt creatori care nu mai urcă pe platformă fiecare episod la un interval de timp, ci au început să prefere să urce toate episoadele simultan. Astfel, userii pot face binging, adica un maraton în fața ecranului pentru a urmări toate episoadele noi lansate.

Pe lângă clasicele formate de conținut (filme, seriale), platformele de streaming online au facilitat și crearea de conținut multimedia original. Astfel, creațiile respective nu le veți putea găsi pe altă platformă sau la televiziuni. Și influencerii sunt încurajați să producă conținut video de calitate.

Streamingul online a influnețat foarte mult și industria jocurilor online. Dacă în urmă cu câțiva ani, ne jucam individual pe desktop-uri sau în rețele locale, iată că astăzi putem să ne jucăm cu sute de alți jucători din întreaga lume prin intermediul acestor platforme de live streaming. Inclusiv în industria de gambling se simt influențele acestei tehnologii. Jocuri precum Ruleta, Poker sau Blackjack se pot juca acum online prin streamling online cu dealer real live.

Dincolo de conținutul de calitate și diversificat, streamingul online a facilitat și interacțiunea dintre utilizatori și creatori. Clienții pot oferi feedback în timp real, pot lăsa review-uri și pot distribui conținutul preferat. Aceste acțiuni duc la realizarea de topuri pe baza like-urilor și comentarii, influențând astfel succesul unei producții cinematografice, a unui joc sau serial.

Sunt platforme de streaming specializate în realizarea unui tip de conținut sau pe o nișă specifică, în funcție de preferințele userilor și abonaților. Au dispărut vremurile în care trebuie să continuați să schimbați canalele pentru a găsi conținutul preferat de vizionat. În schimb, dacă sunteți în căutarea unui tip de conținut, acum trebuie doar să accesați platformă digitală preferată.

Pentru că platformele de streaming au impus taxa de abonare, conținutul difuzat nu mai este fragmentat cu reclame ca la televizor, iar acest beneficiu este foarte apreciat de useri. Inclusiv industria de publicitate s-a adaptat noului conținut și reclamele la produse și servicii se fac direct în conținutul creat. Data viitoare când vedeți un brand de laptop, smartphone sau băutură în cadrul unui serial sau silm, să știți că este o formă de publicitate prin plasare de produse.

Un alt avantaj al platformelor de streaming stă în faptul că le putem accesa inclusiv de le smartphone-uri prin intermediul aplicațiilor dedicate, ceea ce înseamnă că ne putem bucura de conținutul respectiv în orice moment. Industria divertismentului se schimbă, de asemenea, odată cu evoluția internetulpentru a aduce publicului lucruri noi și interesante. Iar viitorul este promițător odată cu dezvoltarea și adoptarea noilor tehnologii cum ar fi realitatea virtuală, realitatea augmentată și multe altele.

Inclusiv trecerea internetului la vitezele 6G va influența foarte mult industria de divertisment pentru că vitezele mai mari vor duce la conținut mai bun, de calitate. Vom vedea tot mai multe creații 4K și chiar la rezoluții mai mari. Totodată, vom puteam comunica în timp real cu unii producători de conținut și chiar să schimbăm fluxul evenimentelor.

Din punct de vedere al cifrelor, piața de streaming online va depăși 90 de miliarde de dolari în 2023, iar platformele OTT (Over-the-top media service) vor depăși 400 de milioane de abonați. Tehnologia video a evoluat de-a lungul anilor, iar oamenii consumă din ce în ce mai mult conținut video online. Se estimează că la nivel global, conținutul difuzat prin streaming online va constitui peste 80% din totalul traficului de internet consumat.

Citește știrea

Actualitate

Accident cu două victime pe artera ocolitoare a Romanului

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier provocat de o neacordare de prioritate s-a soldat cu două victime, marţi, 27 septembrie, pe artera ocolitoare a municipiului Roman.

“Astăzi, 27 septembrie, în jurul orei 11:00, polițiștii Biroului Rutier Roman au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier pe artera ocolitoare vest,  în municipiul Roman.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un bărbat, de 38 de ani, din  județul Galați, conducea un autoturism pe sectorul de drum anterior menționat, ar fi efectuat manevra de schimbare a direcției de deplasare, intrând în coliziune cu un autoturism, condus de un bărbat de 64 de ani, din  București.

În urma evenimentului rutier, a rezultat rănirea conducătorului auto de 64 de ani și a unui pasager de 54 de ani, din același autoturism.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care a avut loc evenimentul rutier”, a declarat subinspector Ramona Ciofu, purtător de cuvânt al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Biciclist băut, a accidentat o femeie pe trecerea pentru pietoni

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un biciclist care a consumat alcool înainte de a porni la drum a accidentat o femeie care traversa o stradă din Târgu Neamţ, pe o trecere pentru pietoni.

Nedoritul eveniment s-a produs luni, 26 septembrie, în oraşul de la poalele Cetăţii Neamţului.

“La data de 26 septembrie a.c., în jurul orei 16:00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un bărbat, de 53 de ani, din Târgu-Neamț, se deplasa pe bicicletă, pe strada Ștefan cel Mare, în Târgu-Neamț, ar fi surprins și accidentat o femeie, de 62 ani, din aceeași localitate, care era angajată în traversarea străzii prin loc cu marcaj pietonal.

În urma evenimentului rutier, a rezultat rănirea femeii de 62 de ani.

Ambele persoane implicate în evenimentul rutier au fost testate cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul biciclistului.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care a avut loc evenimentul rutier”, a declarat subinspector Ramona Ciofu, purtător de cuvânt al IPJ Neamţ.

FOTO: generica

Citește știrea
Advertisement

Trending