Contactează-ne

Actualitate

Nouă percheziţii pentru destructurarea unui grup infracţional organizat. Cinci indivizi au fost arestaţi

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în urma descinderilor, 20 de persoane au ajuns la audieri ■ un sfert au fost arestaţi ■ din 2018 şi pînă în prezent, membrii grupului au vîndut în Piatra Neamţ şi împrejurimi droguri şi substanţe cu efect psihoactiv ■

Procurorii din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Neamţ, împreună cu poliţişti, au destructurat un grup infracţional, care alimenta pietrenii şi persoanele din împrejurimi cu stupefiante. Totul s-a întîmplat pe 6 iunie 2022, cînd anchetatorii au efectuat nouă percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Neamţ, într-o cauză vizînd persoane care se ocupau cu traficul de droguri de mare risc.

„În cauză s-a reţinut faptul că, începînd cu anul 2018 şi pînă în prezent, membrii grupului infracţional organizat au comercializat droguri de mare risc şi substanţe cu efect psihoactiv consumatorilor de pe raza municipiului Piatra Neamţ şi din localităţile limitrofe“, anunţă DIICOT.

În urma percheziţiilor au fost descoperite şi ridicate cantităţile de 500 de grame de substanţă pulverulenta albă, susceptibilă de a avea efecte psihoactive, 20 de grame de amfetamină, 40 de comprimate ecstasy, 500 de grame de pulbere albă, folosită pentru amestecul substanţelor psihoactive, patru cîntare electronice, un pistol neletal şi un dispozitiv de mărunţit tip grinder.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Neamţ au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 20 persoane. La final, procurorul de caz a dispus măsura reţinerii pentru o durată de 24 ore faţă de 5 inculpaţi, cu vîrste cuprinse între 26 şi 43 de ani. Pe 8 iunie 2022, toţi au fost duşi cu propunere de arestare preventivă la Tribunalul Neamţ.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul instanţei a admis propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a celor cinci inculpaţi. Au fost privaţi de libertate Gliga Valerică Iulian, Popa Alexandru Mădălin, Carp Valentin Ciprian, Ichim Alexandru Petru şi Voroneanu Sergiu Ionuţ. Decizia instanţei de fond nu este definitivă şi a fost contestată.

O hotărîre definitivă va fi dată de magistraţii de la Curtea de Apel Bacău. În cauză sînt acuze de săvîrşire a infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efect psihoactiv.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ, Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Neamţ, precum şi al jandarmilor. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

 1. Utilizatoare

  8 iulie 2022 at 1:42 PM

  După ani si ani de trafic de droguri, furturi, prostituție, amenințări, recuperări de bani si bunuri s au decis sa i aresteze. Minore drogate pe la petrecerile din ștrand , prin puburi si nimeni nu a făcut nimic ani de zile , abia acum i au luat sa i aresteze.
  „Faimoasele petreceri cu băutură, minore, droguri erau in trend printre ei SI ai lor amici, le luau cu rândul când le prindeau
  Oricum „prietenii ” lor cum se lăudau mereu cu procurori, milițieni, primari, avocați etc ii vor scoate că de, așa funcționează în România sau mă rog in Piatra Neamț.
  Eu ii cunosc personal pe câțiva din acești indivizi.
  Am ajuns din greșeală în grupul lor de prieteni si am fost traumatizata de unul din ei.
  Au case de la stat cu pile prin primărie si conduc mașini de zeci de mii de euro.
  Vreau sa vad cat o să rămână inchisi sau ce pedepse vor avea.
  Unul din ei îl știe tot orașul că se dădea mare că l au ridicat când conducea fara permis si este si adevarat, l au luat fara permis si a doua zi conducea din nou aceeași mașină prin centru si nimeni nu a făcut nimic,nici măcar amenda

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending