Contactează-ne

Actualitate

Noua clădire a școlii “Iulia Hălăucescu” din comuna Tarcău a fost inaugurată

Știre publicată în urmă cu

în data de

Noua clădire a școlii “Iulia Hălăucescu” din comuna Tarcău a fost inaugurată, unitatea de învățământ, cu siguranță printre cele mai moderne din județ, primindu-și deja elevii.

Construirea și dotarea au costat aproape 8,2 milioane lei, investiția fiind realizată în proporție covârșitoare din fonduri europene nerambursabile.

La festivitatea de inaugurare au fost prezenți subprefecții Adrian Ciobanu și Iulian Jugan, doamnele inspector școlar general adjunct, Ana Socea și Dana Păiuș, precum și consilierul județean PNL, Bogdan Silviu Ardeleanu.

“Sunt copleșit de emoție și de fericire că acest vis, al meu, al cadrelor didactice, părinților și elevilor a devenit realitate. Investițiile în educație continuă cu proiectul privind dotarea în școli, depus la Ministerul Educației, prin PNRR, urmând ca în viitorul apropiat să finalizăm și investiția de la Căminul Cultural, cu finanțare AFIR. Veștile bune continuă cu pregătirea implementării proiectului de asfaltare a drumurilor locale, comuna Tarcău având asigurată o finanțare de 12,4 milioane de lei prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny. Vom demonstra, prin fapte, de ce vorbele unora sau altora nu înseamnă nimic.” – a declarat primarul Dănuț Fîrțală.

“Le mulțumesc pentru ospitalitate și pentru toată munca lor directorului școlii și tuturor cadrelor didactice. Îi felicit sincer pe domnul primar Dan Fîrțală și pe toți cei care s-au implicat în realizarea acestui proiect deosebit, investițiile în educație fiind investiții în viitorul națiunii române” – a declarat subprefectul Adrian Ciobanu.

“Cu mare bucurie am primit invitația de a participa astăzi la sfințirea și inaugurarea unui obiectiv de mare importanță în viața comunității din comuna Tarcău. Meritul principal este al conducerii școlii și al domnului primar Dan Fîrțală, cel care a demonstrat prin fapte ceea ce noi, liberalii, am spus mereu: adevărata dezvoltare a unei comunități se realizează cu fonduri europene sau guvernamentale și în mult mai mică măsură cu bani de la bugetul local.” – a declarat subprefectul Iulian Jugan

“Administrația liberală a comunei Tarcău a arătat încă o dată că pune un mare accent pe educația generațiilor viitoare și, pentru asta, nu-mi rămâne decât să-i felicit pe toți cei implicați pentru toată munca depusă.” – a declarat consilierul județean PNL, Bogdan Silviu Ardeleanu.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending