Contactează-ne

Actualitate

Nouă campanie de recrutare în cadrul proiectului „Salvator din pasiune”

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ dosarele se pot depune în perioada 19 iunie – 05 iulie 2024 la detașamentele de pompieri din Piatra Neamț, Roman și Târgu Neamț ■ cursurile se vor desfășura la sediul ISU Neamț ■

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului Neamț reia Campania de recrutare a voluntarilor în cadrul programului de voluntariat „Salvator din pasiune”. Activitățile de voluntariat din cadrul acestui program se materializează prin acordarea sprijinului comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea acestora.

După parcurgerea unor programe de pregătire, activitățile derulate alături de pompierii militari vor consta în: participarea la misiunile de intervenție, utilizarea noțiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acțiunile de ajutor umanitar și în activități de popularizare a mesajelor preventive.

Cei care doresc să se alăture pompierilor nemțeni trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să aibă vârsta cuprinsă între 16 și 65 de ani; să fie apt din punct de vedere medical; să nu fi fost condamnat pentru săvârșirea infracțiunilor cu intenție; să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență.

Dosarul candidatului trebuie să conțină următoarele documente: cererea de înscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele cu vârsta de peste 18 ani), copie a actului de identitate,  avizul psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfășurare. Mai trebuie și o adeverința medicală.

Din aceasta trebuie să reiasă, cumulativ, cel puțin două din următoarele criterii „nu se află în evidență cu boli cronice”, „apt pentru efort fizic de nivel mediu” și „clinic sănătos”. De asemenea, este necesar acordul părinților/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani. Documentele pot fi descărcate de pe site-ul ijsunt.ro (http://www.ijsunt.ro/pub/doc/svsu/OIG_Voluntari.pdf )e

Dosarele complete ale candidaților se vor depune în perioada 19.06. – 05.07.2024, de luni până vineri, în intervalul orar 12.00-15.00, la punctele de control acces din cadrul Detașamentelor de pompieri din Piatra Neamț, Roman și Târgu Neamț. Persoanele care au depus cererea de înscriere vor fi contactate în vederea completării dosarului pentru voluntariat.

După analiza dosarelor, candidații vor fi contactați pentru semnarea contractelor de voluntariat și pentru informarea cu privire la activitățile ce se vor desfășura în cadrul programului de pregătire. Cursurile de pregătire se vor desfășura la sediul ISU Neamț, în perioada 13.07 – 02.08.2024. Detalii suplimentare legate de activitatea de voluntariat pot fi obținute la sediul ISU Neamț sau accesând site-ul www.ijsunt.ro.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending