Contactează-ne

Actualitate

Nou medic, la spital

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ conducerea Spitalului Municipal de Urgență Roman a anunțat completarea echipei de medici prin încadrarea tinerei Karina Alexandra Cojocaru

Una din problemele pe care le întâmpină unitățile sanitare este aceea legată de îmbătrânirea personalului, la care se adaugă dificultatea de a atrage medici din noile generații în sistem, ținând cont că ei preferă să se orienteze către marile clinici universitare, sau să plece peste hotare.

Dincolo de acest context, conducerea Spitalului Municipal de Urgență Roman a transmis că a reușit extinderea echipei de medici a unității sanitare prin încadrarea tinerei doctorițe Karina Alexandra Cojocaru, specialist în Medicină de Laborator, care s-a alăturat echipei medicale romașcane zilele acestea.

Este doctorand la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, în cadrul proiectului „ADN-ul mitocondrial – aspecte moleculare și epigenetice în patologiile metabolice”. Aceasta a urmat și un curs postuniversitar în tehnici de analiză statistică în studii și cercetări medicale.

Tânăra este licențiată a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” Târgu-Mureș. În ceea ce privește experiența profesională, este rezidentă în Medicină de Laborator la Institutul Regional de Oncologie Iași și Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Spiridon” Iași.

Are experiență și în voluntariat, desfășurând stagii la Laboratorului de Biologie Moleculară de la Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T Popa” Iași, plus un training la University Hospital of Heraklion, Crete – University of Crete Medical School. A făcut un internship – Erasmus – Student Mobility Placement, Hospital Nuestra Senora de la Candelaria, Spania.

 

 

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. Eugen

    23 februarie 2024 at 12:06 AM

    Bună, asta am înțeles…felicitari. Acum urmează distracția, a cui ești mai fato? Ca doar ai apărut în presa, nu ești de capul tău…99% din tinerii doctori pe care i-am cunoscut au plecat deja din tara…deci, succesuri multiple, poate intri și în politica mare ca se poate!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending