Contactează-ne

Actualitate

Nou concurs pentru ocuparea postului de manager la Spitalul de Urgență Roman

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ actualului manager, Maria Andrici, i-a expirat cel de-al doilea manadat ■ în perioada directoratului, șefa unității a beneficiat și de câteva prelungiri ■

Doctorului Maria Andrici, managerul Spitalului Municipal de Urgență (SMU) Roman, i-a expirat mandatul, iar în conformitate cu Legea 95/2006 – de organizare a sistemului sanitar, acesta este în prelungire pentru încă trei luni, în perioada 5 octombrie 2023 – 4 ianuarie 2024. Iar la unitatea sanitară au fost demarate procedurile de organizare a unui nou concurs de director.

La acesta, actuala titulară se va reînscrie. Acest lucru îl pot face și cei care îndeplinesc, cumulative, următoarele condiții: a) sunt absolvenţi ai unei instituţii de învăţământ superior medical, economico-financiar sau juridic; b) au cel puţin 2 ani vechime în posturi prevăzute de lege, cu studii universitare de lungă durată, conform legii;

c) sunt absolvenţi ai unor cursuri de perfecţionare în management sau management sanitar, agreate de Ministerul Sănătăţii şi stabilite prin ordin al ministrului Sănătăţii, ori sunt absolvenţi ai unui masterat sau doctorat în management sanitar, economic ori administrative, organizat într-o instituţie de învăţământ superior acreditată; d) nu au împlinit vârsta standard de pensionare, conform legii.

Calendarul de desfășurare al concursului este: 26.10.2023 – Data publicării anunțului; 15.11.2023, în intervalul orar 10.00-14.00 – vizitarea spitalului de către candidaţii interesaţi sub îndrumarea directorului medical al Spitalului Municipal de Urgență Roman (dr.Nicoleta Popescu – n.r.);  27.11.2023, ora 15.00 – termen limită de depunere a dosarelor la sediul spitalului, sau în sistem electronic la adresa de e-mail: www.spitalroman.ro.

Mai multe detalii se pot obține Spitalul Municipal de Urgență Roman, e-mail: ruons@spitalroman.ro , telefon: 0233742511. Redactorul Monitorul a încercat să obțină răspuns la câteva întrebări legate de activitatea actualului manager după cele două mandate complete și câteva prelungiri, având în vedere și faptul că aceasta se numără, printre cei mai longevivi directori după 1990.

Am fi vrut să aflăm opinia medicului despre cum arată unitatea după mandatele petrecute în fruntea unității, care a fost „proiectul de suflet”, ce ar mai trebui făcut ca spitalul să arate ca unul corespunzător epocii în care trăim, etc. Doctorul Maria Andrici a refuzat să ne răspundă acum la aceste întrebări, „expediind“ interviul după ce va fi susținut noul examen de ocupare a funcției amintite.

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending