Contactează-ne

Actualitate

Note crescute și scăzute după contestații. Rezultatele finale la Evaluarea Națională

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ au fost depuse 462 contestații ■ în cazul a 158 de teze la Limba română contestațile au schimbat nota prin creștere, iar pentru 83 notele au fost scăzute ■ în ceea ce privește Matematica, pentru 92 de teze nota a crescut și la 72 au scăzut ■

Conform calendarului de desfășurare a examenului de Evaluare Națională, în cursul zilei de marți, 9 iulie 2024 au fost afișate  rezultatele finale la examenul de Evaluare Națională. Din datele Ministerului Educației rezultă că, în acestă sesiune, au fost înregistrate 27.642 de contestații, din care 14.486 la Limba și literatura română, la Matematică 12.731, iar 425 au fost la Limba maternă.

Rezultatele inițiale au arătat astfel: 74% dintre elevi au luat medii peste 5, ceea ce reprezintă cel mai mic procent din ultimii 4 ani. 65 de elevi au absolvit clasa a VIII-a cu 10 la Evaluarea Națională. La Neamț, potrivit comunicatului de presă al Inspectoratului Școlar, au fost înregistrate un număr de 462 de contestații, din care 251 la Limba și literatura română și 211 la Matematică.

Conform comunicatului ISJ Neamț după rezolvarea contestațiilor „în cazul a 158 lucrări scrise la Limba și literatura română, contestațiile au schimbat nota prin creștere, diferența maximă înregistrată fiind de 0,90 puncte, iar pentru 83 de lucrări, notele au fost modificate prin scădere, diferența maximă fiind de 1,00 punct.

La Matematică, pentru 92 lucrări scrise, contestațiile au schimbat nota prin creștere, diferența maximă fiind de 0,65 puncte, iar pentru 72 lucrări, notele au fost modificate prin scădere, diferența maximă fiind de 0,55 puncte. În urma reevaluării lucrărilor contestate, ponderea elevilor cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 67,57%, reprezentând 2.684 candidați”.

La Română, 2.904 candidați au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5, reprezentând 73,93% din numărul total de candidați prezenți. La Matematică, 2.540 candidați au primit note mai mari sau egale cu 5, reprezentând 64,68 % din numărul celor prezenți. Numărul elevilor care au obținut note de 10 la Română este de 5, iar la  Matematică de 9 candidați, cu unul mai mult decât după evaluarea inițială.

Pentru absolvenții de gimnaziu urmează o etapă hotărâtoare în viața lor de elevi, respectiv repartizarea computerizată la liceu sau școală profesională, care se va face după un calendar stabilit prin ordin de ministru, urmând ca între 11-12 iulie și 15-22 iulie să fie completate opțiunile și pe 24 iulie să se treacă la repartizarea computerizată a absolvenților de gimnaziu.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement








Trending