Contactează-ne

Actualitate

Noi donații extrem de utile la Spitalul Roman

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Secția Neonatologie a primit din partea Organizației Salvați Copiii România un ecograf performant și un resuscitator ■ în Secția Neonatologie a SMU Roman sunt îngrijiți nou-născuții prematuri, cu greutate la naștere de 1.600 de grame ■ în anul 2023, au fost tratați 920 de bebeluși, dintre care 120 prematuri ■

Conducerea Spitalului Municipal de Urgență Roman a făcut cunoscut faptul că a primit o nouă donație pentru Secția de Neonatologie. Este vorba despre un ecograf performant și un resuscitator. Ecograful este util în diagnosticarea rapidă a diverselor boli, în vederea eficientizării actului medical, iar resuscitatorul asigură managementul sigur și eficient al reanimării neonatale, la nou-născuții prematuri, cât și la cei născuți la termen.

Este utilizat în toate sălile de naștere și secțiile de terapie intensivă neonatală și este recomandat de toate ghidurile actuale de reanimare neonatală. În Secția Neonatologie a SMU Roman sunt îngrijiți nou-născuții prematuri, începând cu vârsta de gestație 32 săptămâni și greutate la naștere de 1.600 gr. În anul 2023 au fost îngrijiți 920 de nou-născuți, dintre care 120 prematuri.

Această donație vine în sprijinul desfășurării cât mai optime a activității medicale, în completarea dotării secției care mai include opt incubatoare de tip Drager și Giraffe, esențiale în îngrijirea nou-născuților, trei incubatoare de transport, o masă radiantă cu lampă fototerapie, șase lămpi de fototerapie, un sistem Cpap, trei monitoare, șase pulsoximetre și șapte injectomate.

Donația a ajuns la unitatea sanitară prin intermediul Organizației Salvați Copiii, știut fiind că România se confruntă cu o rată alarmantă a mortalității infantile, de 5,7 la mia de copii născuți vii. Deficitul de medici neonatologi și echipamentele medicale vechi agravează situația. Discrepanțele regionale sunt mari: Sălaj are o rată de 10,5 la mie, comparativ cu București, 2,5 la mie.

În aceste condiții, Organizația Salvați Copiii a lansat  campania „Camera cea mai mică” pentru a dota spitalele cu echipamente moderne, cruciale pentru reducerea mortalității neonatal ținând cont că cel mai mare risc de deces din viața unui copil este în perioada neonatală; aproximativ 50% din toate decesele copiilor intervenind în primele 28 de zile de viață.

Trebuie reamintit faptul că Salvați Copiii este o organizație neguvernamentală internațională al cărei scop este acordarea de sprijin copiilor din întreaga lume care au nevoie de ajutor. ONG-ul a fost înființat la 15 aprilie 1919 la Londra de către Eglantyme Jebb și Dorothy Buxton, iar în România funcționează din 1990.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending