Contactează-ne

Actualitate

Noi demersuri pentru rezolvarea crizei de apă care afectează municipiul Roman

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ deputatul PNL Laurențiu Leoreanu, însoțit de primarul Leonard Achiriloaei, a participat la o nouă întâlnire cu managementul firmei ApaVital ■ aceasta a avut loc joi, 22 februarie 2024, la Iași ■ s-a discutat despre accesarea de fonduri de mediu în vederea schimbării rețelelor de apă și canalizare ■ ele au o lungime de 120 de kilometri, din care doar 35 sunt modernizate ■

Deputatul liberal Dan Laurențiu Leoreanu, potențial candidat la funcția de primar al municipiului Roman, spune că una dintre prioritățile sale, în cazul în care va reveni pe funcția de edil, rămâne rezolvarea problemei apei, una acută cu care se confruntă locuitorii orașului.

„Nu am cum să nu mă implic activ în rezolvarea celei mai mari probleme din comunitatea noastră. Am o responsabilitate față de romașcanii care m-au investit cu încrederea lor. Astăzi (joi, 23 februarie – n.r), am avut o nouă întâlnire de lucru, la Iași, atât cu reprezentanții companiei ApaVital, cât și cu cei ai Consiliului Județean Iași, alături de domnul primar Leonard Achiriloaei și membri ai aparatului tehnic și juridic din Primăria Roman.

Am discutat și stabilit responsabilitățile fiecărei părți, etapele stabilite prin lege și asigurarea unui transfer natural și firesc către viitorul operator pentru Roman. De asemenea, reprezentanții ApaVital vor fi prezenți săptămâna viitoare la Roman, pentru a prezenta situația și pașii tehnici consilierilor municipali ai orașului nostru, dar și pentru a răspunde întrebărilor lor.

Am discutat, la Iași, despre primul mare proiect de investiții în rețelele de apă ale orașului, identificând și sursa de finanțare, prin Agenția Fondului de Mediu”, a consemnat pe pagina de Facebook, viitorul candidat la funcția de primar, care face referire la pașii de modernizare a rețelelor de apă și canalizare din municipiul de la confluența Moldovei cu Siretul.

Este vorba despre Tronsonul 1 – Dedeman – Gară (pe strada Ștefan cel Mare), unde urmează a fi înlocuită rețeaua pe o distanță de 2.600 de metri. Tronsonul 2 – de la Gară până la Rezervorul de la Arhiepiscopie, incluzând străzile: Ștefan cel Mare, Aprodu Arbore și Speranței, unde rețeaua urmează a fi înlocuită pe o distanță de 2.700 de metri. Tronsonul 3 – Strada Bogdan Dragoș, unde rețeaua urmează a fi schimbată pe o distanță de 4.200 de metri.

„Voi folosi această ocazie și pentru a răspunde la întrebarea «De ce nu s-au făcut aceste demersuri mai devreme?». Răspunsul este deja cunoscut de cei care au urmărit subiectul, dar îl voi repeta – până la sfârșitul anului trecut, am fost în perioada de monitorizare post-proiect pentru finanțarea derulată anterior și care nu permitea desprinderea de ApaServ Neamț, decât cu riscul plății unor sume imense din bugetul local, de ordinul milioanelor de euro.

Acum, expirând acestă perioadă de grație, intrăm în linie dreaptă”, precizează deputatul Dan Laurențiu Leoreanu, care apreciază că autoritățile publice romașcane au găsit în reprezentanții ApaVital Iași și de la Consiliul Județean Iași „parteneri de discuții onești”, ai căror responsabili i-au asigurat pe romașcani de o colaborare „corectă, responsabilă și dinamică”.

Reamintim faptul că lungimea totală a rețelei de apă pe raza municipiului Roman este de 120 km, din care 35 de kilometri rețea modernizată, printr-un proiect european, în primul mandat de primar al deputatului Dan Laurențiu Leoreanu. Suprafața de 9.500 metri propusă pentru reabilitare reprezintă 16% din lungimea totală a rețelelor din municipiul Roman. Și poate fi un început.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending