Contactează-ne

Actualitate

NIHIL SINE USR – PLUS!

Știre publicată în urmă cu

în data de

Titlul este o parafrază la expresia din limba latină „Nihil sine Deo“ (Nimic fără Dumnezeu). Expresia a fost preluată în blazonul familiei prusace Hohenzollern, care ni l-a dat pe Regele Carol I. Pentru Carol I, deviza „Nihil sine Deo“ a constituit principiul moral şi politic după care s-a călăuzit în relaţia sa cu România creştină, încă de la înscăunarea sa din anul 1866.

Au trecut de atunci 154 de ani şi nihilismul mişcărilor antisistem a impus rebrenduirea principiului de la „Nimic fără Dumnezeu“, la „Nimic fără Noi“. Acum, după alegerile parlamentare din 6 decembrie, orice combinaţie s-ar face în noul Parlament, pentru a se realiza o „majoritate optimă“, aceasta trebuie să includă obligatoriu şi prezenţa USR – PLUS, după principiul „Nimic fără Noi“, principiu mai mult mercantil decât moral. Astfel, USR – PLUS având şansa brevetului de „partid balama“, poate asigura realizarea unor majorităţi, atât de partea PSD-ului, cât şi de partea PNL-ului. Cochetând cu neomarxismul, USR – PLUS a refuzat totuşi orice colaborare cu PSD-ul, trimiţând astfel în Opoziţie pe social-democraţi, preferându-i pe liberali pe care îi consideră mai uşor de manipulat. Pentru a-i asigura lui Klaus Iohannis „Guvernul Meu“, PNL este obligat să colaboreze cu USR – PLUS şi cu UDMR, reeditând astfel Convenţia Democratică din 1996 de tristă amintire.

Nici nu s-a încheiat bine numărarea voturilor din ultimii saci, că USR – PLUS şi-a afişat lista de pretenţii, pe care PNL trebuie să le satisfacă dacă vrea ca grămăjoara noii majorităţi încropite să nu se spulbere la prima adiere a vreunei hachiţe. Pentru a ajunge la guvernare, USR- PLUS nu trebuie să-şi răcească gura prea mult negociind cu PNL. Se pare că cei din USR – PLUS au conştientizat că sunt singura şansă a preşedintelui Iohannis de a uni dreapta din România, pentru a deveni liderul acesteia. Termenii alianţei s-au stabilit la Cotroceni, unde se lucrează la greu pentru refacerea imaginii preşedintelui Iohannis, în faţa Europei, după eşecul suferit în alegeri.

Nu mai este un secret, că preşedintele Iohannis are o agendă comună cu USR – PLUS, privind diminuarea rolului Parlamentului, privind implicarea serviciilor în actul de justiţie, la pachet cu subordonarea Justiţiei prin pârghii politice, privind reducerea prerogativelor Curţii Constituţionale, desfiinţarea Secţiei Speciale SIIJ şi preluarea dosarelor magistraţilor de către un DNA subordonat politic, precum şi transformarea Avocatului Poporului într-o simplă marionetă cu sfori. Preşedintele Iohannis o ţine langa cu Referendumul său pe Justiţie din 29 mai 2019, dar ar trebui să ţină seama că, pentru români, la alegerile din 6 decembrie, semnificaţia acestui referendum nu a mai avut nicio relevanţă. Finalitatea referendumului a fost consultativă pe când cea a alegerilor este executorie.

Eşecul prioectului „România lucrului bine făcut“

Principiul depolitizării funcţiilor din instituţiile de stat este scris pe prima pagină a agendei USR – PLUS, cu care vor să debuteze în guvernare. Numai că pentru PNL , acest principiu este o simplă teorie, destinată prostirii românilor. De când au preluat puterea, liberalii ne-au tot uimit cu ce viteză îşi plasează neamurile, membrii şi sponsorii în funcţii publice.

Ghinionul liberalilor este că în interiorul partidului există două curente antagoniste pe acest subiect. Un curent, cel al urmaşilor Brătienilor, mai puţin numeros, care susţine promovarea în funcţii după criteriul profesional. Un alt curent, cel al urmaşilor lui Traian Băsescu, mult mai numeros, care promovează doar după criteriul clientelar. Curentul urmaşilor lui Băsescu a scurtcircuitat curentul urmaşilor lui Brătianu, demarând cu mult înainte de alegeri procesul de politizare a funcţiilor, prin promovarea clientelei de partid. Şi în guvernarea social- democraţilor, politizarea funcţiilor a fost o strategie de supravieţuire, pe care au aplicat-o şi liberalii la fel de mult.

Acum, social – democraţii nu şi-au putut permite să-i critice prea dur pe liberali, ci doar le-au bătut obrazul cu „Vedeţi că faceţi şi voi la fel?“. Atunci când apar căderi ale curentului băsescian în PNL, partidul aflat în cădere este cuplat prin heblu la reţeaua cotrocenistă, de unde locatarul îşi propune să ne convingă zilnic, că oricât de prost ar merge lucrurile în România, tot PNL este cel mai bun. Dacă ar fi să luăm în discuţie numai pe ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, acesta se tot laudă că batem Europa la creştere a nivelului de trai. Nu prin mărirea pensiilor, salariilor şi indemnizaţiilor, ci prin mărirea datoriei externe, datorie pe care nici regimul Ceauşescu nu ar fi putut să o restituie în mai puţin de 100 de ani.

Good bye, PMP! Epoca Băsescu a apus

Până pe 9 decembrie, Ludovic Orban şi Klaus Iohannis au sperat că Partidul Mişcarea Populară va intra în Parlament, pentru ca USR -PLUS să poată fi trimis la plimbare, dacă emite pretenţii prea mari. Pe 9 decembrie, Autoritatea Electorală a anunţat că PMP a realizat doar scorul de 4,94% şi nu intră în Parlament. Eugen Tomac, preşedintele PMP, a ieşit pe post şi a anunţat că demisionează din această funcţie. Precizând că respectă decizia românilor şi că are convingerea că nu a greşit cu nimic în faţa lor. De greşit, a greşit Eugen Tomac, anunţând încă înainte de alegeri că va susţine necondiţionat „Guvernul Meu“, condus de Ludovic Orban. Şansa PMP-ului a fost spulberată şi de efectul EBA, fiica lui Traian Băsescu, care a fost strecurată pe listă, pentru a intra în Parlamentul României, după acelaşi tertip cu care în anul 2015 a intrat în Parlamentul European. Tomac nu a înţeles că la români, ulciorul nu merge prea des la apă.

La promisiuni deşarte, matematicianul Nicuşor Dan a bătut-o pe jurnalista Gabriela Firea

Ex-useristul Nicuşor Dan, acest matematician riguros, ademenit de PNL să preia Primăria Municipiului Bucureşti, ne-a lăsat muţi de uimire când, înainte de alegerile locale, a prorocit că a doua zi după preluarea mandatului, va curge apă caldă la toate robinetele bucureştene. Cu ochii la robinete, bucureştenii au schimbat jurnalista Gabriela Firea cu matematicianul Nicuşor Dan.

Surpriza bucureştenilor a fost că pe zi ce după proorocire, numărul robinetelor, la care apa caldă refuză să ajungă. creşte îngrijorător. Totodată a crescut consumul de gaze şi electricitate, pentru încălzirea ibricelor cu apă necesară duşurilor trimestriale. Astăzi, la aproape trei luni de la prorocire, Nicuşor Dan a aflat că reţeaua de termoficare are mai multe găuri, decât ştia, pe care se scurge presiunea. A anunţat bucureştenii că vor avea de aşteptat apă caldă până la primăvară, pentru că orice reparaţie pe care o fac oamenii lui ţine mai puţin decât reparaţiile făcute de oamenii lui Firea.

I-a sfătuit discret pe bucureşteni să aplice pe moment soluţia Ceauşescu, cu o flanelă şi o pătură în plus, pentru că, vorba lui Băsescu, iarna nu-i ca vara. De unde rezultă că în materie de propagandă electorală Nicuşor Dan, ca orice userist, s-a dovedit a fi proroc mincinos, adept a lui Machiavelli, care şi-a axat politica pe celebrul „Scopul scuză mijloacele“.

Intrând la guvernare, USR – PLUS predă ştafeta de circari celor de la AUR (Alianţa pentru Unirea Românilor)

De abia a intrat AUR în Parlament, cu aproape 50 de parlamentari în total, că în spaţiul public au explodat ştiri teribiliste, că auriştii vor face agenda Parlamentului după agenda lor, că vor iniţia procedura de suspendare a Preşedintelui Iohannis, că vor reseta clasa politică, precum şi alte bazagonii de acest fel. Să fim serioşi, că astfel de teribilisme nu sunt pe măsura nici măcar a partidelor cu mult mai mari şi cu state vechi. Intrând la guvernare, USR – PLUS îşi va muta circul instalat în 2016, din Parlament la Guvern.

Pe locul viran rămas în Parlament, cei din AUR, partid antisistem ca şi USR, îşi vor monta urgent cortul, reluând spectacolele de sunet, afişe şi datul cu fundul de pământ, reeditând numerele de circ ale USR- ului, din perioada 2016 – 2020. Nimic nou sub soare nu va fi. În Parlamentul României, rolul parlamentarilor AUR va fi insignifiant. Partidul AUR nu se va apropia nici măcar de statutul de „partid balama“, ca să conteze cât de cât în ecuaţia Putere – Opoziţie. AUR va face parte doar din Opoziţie şi pentru un astfel de statut se pare că au gură şi tupeu suficient. În ce priveşte intenţia acestora, trâmbiţată de pe metereze, că vor iniţia suspendarea din funcţie a Preşedintelui Iohannis, nu este decât o prosteală, care ne arată că nu este un partid serios.

AUR nu va putea niciodată iniţia suspendarea preşedintelui. Pentru aceasta îi trebuie cel puţin 155 de parlamentari, iar ei nu au decât abia 50. Suspendarea o poate iniţia doar PSD, dar acesta a declarat public că nu va iniţia suspendarea preşedintelui, nefiind oportună acum. Pentru AUR, partid abia înfiinţat, mai este mult până departe. Impropriu se spune că AUR i-ar reprezenta pe toţi românii nemulţumiţi de actuala clasă politică. La actualele alegeri, nemulţumiţii care au refuzat să participe au reprezentat 68% din electorat. Raportat la totalul electoratului, de 18 milioane, AUR reprezintă sub 3,5 %, ceea ce este insignifiant faţă de 68%. Pentru restul de aproape 65 % nemulţumiţi, ar trebui înfiinţate multe alte partide, care să-i reprezinte. Actuala clasă politică, mult hulită, este un dulău mult prea mare, care se sinchiseşte mult prea puţin de lătrăturile de după gard ale pudelului Aurică.

Klaus Iohannis se repoziţionează în faţa UE

Ofensa rezultatelor recente ale alegerilor l-au obligat pe Klaus Iohannis să schimbe scaunul de „lider al liberalilor“ cu fotoliul de „lider al dreptei“, cu care încearcă să se repoziţioneze în faţa Uniunii Europene, supralicitând. Le place sau nu celor din USR – PLUS, aceştia trebuie să înţeleagă că au fost incluşi de către Klaus Iohannis în recuzita spectaculoasei sale repoziţionări, pentru a lua faţa Europei şi nu numai.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Şapte persoane la spital din cauza ciupercilor

Știre publicată în urmă cu

în data de

Şapte persoane, dintre care patru copii, au ajuns la Spitalul Târgu-Neamţ, vineri, 14 mai, având diagnosticul intoxicaţie cu ciuperci. Solicitarea către Ambulanţa Neamţ a fost făcută în jurul orei trei dimineaţa  şi la unitatea sanitară au fost transportaţi o fetiţă de cinci ani, un băieţel de şase ani, o fetiţă de 8 ani şi un băiat de 12 ani, dar şi trei tineri cu vârste cuprinse între 23 şi 29 de ani.

Citește știrea

Actualitate

Nu ieşim din zodia ploilor

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ informarea de instabilitate atmosferică expiră azi, la ora 21:00 ■ totuşi, nu scăpăm de precipitaţii nici săptămîna viitoare ■ valorile termice diurne vor oscila între 14 şi 22 grade ■

Cea de-a doua jumătate a lunii mai nu aduce timp bun şi foarte aproape de vara calendaristică meteorologii anunţă ploi consistente, iar în cea mai rece zi a săptămînii viitoare nu vor fi mai mult de 14 grade. Singura veste bună este că nopţile vor fi mai calde, iar minimele se vor situa între 9 şi 11 grade.

O informare meteo de instabilitate atmosferică accentuată expiră azi, 14 mai, la ora 21:00, dar specialiştii spun că vor fi perioade în care va ploua în averse ce vor avea şi caracter torenţial, vor fi descărcari electrice, intensificări de scurtă durată ale vîntului, vijelii şi, izolat, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp şi, pe arii restrînse, 25…35 l/mp.

La acest moment, la staţia meteo de pe Ceahlău – Toaca mai sînt 15 centimetri de nea. Astăzi, 14 mai, regimul termic va fi bunişor, 20 de grade ziua şi cam 10 grade vor fi peste noapte. Temperatura se apreciază pe parcursul zilei de sîmbătă, 15 mai, iar la jumătatea lui Florar vor fi 21 de grade, dar nu scăpăm de furtunile care vor fi în special după amiază.

Nu sînt schimbări în regimul termic nocturn şi vor fi vreo 10 grade. Duminică, 16 mai, în prima parte a zilei va fi soare, însă la amiază maxima ajunge cu greu la 20 de grade şi sînt aşteptate ploi în aversă. Noaptea vor fi 10 grade. Cea mai caldă zi de săptămîna viitoare va fi cea de luni, 17 mai, cînd meteorologii prognozează o maximă îndrăzneaţă de 22 de grade.

Cu toate acestea, nu scăpăm de instabilitate şi sînt anunţate ploi mai după amiază. Minima nocturnă rămîne cantonată la 10 grade. Conform prognozei, de marţi, 18 mai, începe depreciarea regimului termic, astfel că la amiază în zona noastră vor fi 19 grade. Instabilitatea îşi face de cap şi din nou pot veni furtuni. Va fi ceva mai bine după lăsarea întunericului şi minima saltă la 11 grade.

Urmează cea mai rece zi, cea de miercuri, 19 mai, cînd maxima atinge cu greu valoarea de 14 grade. Cerul va fi acoperit şi va ploua mărunt întreaga zi. Precipitaţii sînt anunţate şi după lăsarea întunericului, cînd se vor înregistra cam 10 grade. Joi, 20 mai, se mai încălzeşte niţel, revedem şi soarele şi vor fi vreo 17 grade.

Nu trebuie să uitaţi umbrelele acasă pentru vor fi ceva stropi de ploaie, în aversă. Urmează cea mai rece noapte din întreg intervalul de prognoză, iar minima va fi de 9 grade. Vineri, 21 mai, norii se cantonează în zona noastră şi va ploua mai tot timpul. Termic nu stăm prea bine pentru începutul ultimei decade a lui mai şi vor 17 grade ziua şi vreo 11 grade după lăsarea întunericului.

Sîmbătă, 22 mai, este anunţat cer variabil cu soare, ceva ploi după amiază, 19 grade ziua şi vreo 11 grade vor fi peste noapte. Singura zi fără ploi pare a fi cea de duminică, 23 mai, cînd se vor înregistra 21 de grade.

Citește știrea

Actualitate

E căutat un minor fugar

Știre publicată în urmă cu

în data de

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale de la IPJ Neamţ şi cei ai Poliţiei municipiului Roman fac verificări pentru depistarea unui minor de 17 ani, dar dispărut acum cîteva zile.

„La data de 11 mai 2021, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Roman au fost sesizaţi cu privire la faptul ca minorul Mereuţă Vlăduţ Ionuţ, în vîrstă de 17 ani, din Roman, a părăsit voluntar Centrul de asistenţă socială în care se afla şi nu a mai revenit“, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ.

Adolescentul are o înălţime de circa 1,65 metri, greutate de aproximativ 66 de kilograme, părul brunet, tuns scurt, ochi căprui. Nu se cunosc detalii referitoare la obiectele de îmbrăcaminte pe care acesta le purta la momentul dispariţiei.

Anchetatorii au efectuat verificări pe raza municipiului Roman, precum şi a localităţilor limitrofe, în vederea depistării acestuia, dar fără folos, astfel că cer ajutorul populaţiei. Orice persoană care poate oferi informaţii ce pot conduce la depistarea persoanei căutate, este rugată să apeleze numărul unic de urgenţă 112 ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie.

De regulă, în astfel de cazuri, copii fugari hoinăresc prin oraş sau merg la rude timp de cîteva zile, după care revin în centrele unde sînt instituţionalizaţi.

Citește știrea

Trending