Contactează-ne

Actualitate

NIHIL SINE USR – PLUS!

Știre publicată în urmă cu

în data de

Titlul este o parafrază la expresia din limba latină „Nihil sine Deo“ (Nimic fără Dumnezeu). Expresia a fost preluată în blazonul familiei prusace Hohenzollern, care ni l-a dat pe Regele Carol I. Pentru Carol I, deviza „Nihil sine Deo“ a constituit principiul moral şi politic după care s-a călăuzit în relaţia sa cu România creştină, încă de la înscăunarea sa din anul 1866.

Au trecut de atunci 154 de ani şi nihilismul mişcărilor antisistem a impus rebrenduirea principiului de la „Nimic fără Dumnezeu“, la „Nimic fără Noi“. Acum, după alegerile parlamentare din 6 decembrie, orice combinaţie s-ar face în noul Parlament, pentru a se realiza o „majoritate optimă“, aceasta trebuie să includă obligatoriu şi prezenţa USR – PLUS, după principiul „Nimic fără Noi“, principiu mai mult mercantil decât moral. Astfel, USR – PLUS având şansa brevetului de „partid balama“, poate asigura realizarea unor majorităţi, atât de partea PSD-ului, cât şi de partea PNL-ului. Cochetând cu neomarxismul, USR – PLUS a refuzat totuşi orice colaborare cu PSD-ul, trimiţând astfel în Opoziţie pe social-democraţi, preferându-i pe liberali pe care îi consideră mai uşor de manipulat. Pentru a-i asigura lui Klaus Iohannis „Guvernul Meu“, PNL este obligat să colaboreze cu USR – PLUS şi cu UDMR, reeditând astfel Convenţia Democratică din 1996 de tristă amintire.

Nici nu s-a încheiat bine numărarea voturilor din ultimii saci, că USR – PLUS şi-a afişat lista de pretenţii, pe care PNL trebuie să le satisfacă dacă vrea ca grămăjoara noii majorităţi încropite să nu se spulbere la prima adiere a vreunei hachiţe. Pentru a ajunge la guvernare, USR- PLUS nu trebuie să-şi răcească gura prea mult negociind cu PNL. Se pare că cei din USR – PLUS au conştientizat că sunt singura şansă a preşedintelui Iohannis de a uni dreapta din România, pentru a deveni liderul acesteia. Termenii alianţei s-au stabilit la Cotroceni, unde se lucrează la greu pentru refacerea imaginii preşedintelui Iohannis, în faţa Europei, după eşecul suferit în alegeri.

Nu mai este un secret, că preşedintele Iohannis are o agendă comună cu USR – PLUS, privind diminuarea rolului Parlamentului, privind implicarea serviciilor în actul de justiţie, la pachet cu subordonarea Justiţiei prin pârghii politice, privind reducerea prerogativelor Curţii Constituţionale, desfiinţarea Secţiei Speciale SIIJ şi preluarea dosarelor magistraţilor de către un DNA subordonat politic, precum şi transformarea Avocatului Poporului într-o simplă marionetă cu sfori. Preşedintele Iohannis o ţine langa cu Referendumul său pe Justiţie din 29 mai 2019, dar ar trebui să ţină seama că, pentru români, la alegerile din 6 decembrie, semnificaţia acestui referendum nu a mai avut nicio relevanţă. Finalitatea referendumului a fost consultativă pe când cea a alegerilor este executorie.

Eşecul prioectului „România lucrului bine făcut“

Principiul depolitizării funcţiilor din instituţiile de stat este scris pe prima pagină a agendei USR – PLUS, cu care vor să debuteze în guvernare. Numai că pentru PNL , acest principiu este o simplă teorie, destinată prostirii românilor. De când au preluat puterea, liberalii ne-au tot uimit cu ce viteză îşi plasează neamurile, membrii şi sponsorii în funcţii publice.

Ghinionul liberalilor este că în interiorul partidului există două curente antagoniste pe acest subiect. Un curent, cel al urmaşilor Brătienilor, mai puţin numeros, care susţine promovarea în funcţii după criteriul profesional. Un alt curent, cel al urmaşilor lui Traian Băsescu, mult mai numeros, care promovează doar după criteriul clientelar. Curentul urmaşilor lui Băsescu a scurtcircuitat curentul urmaşilor lui Brătianu, demarând cu mult înainte de alegeri procesul de politizare a funcţiilor, prin promovarea clientelei de partid. Şi în guvernarea social- democraţilor, politizarea funcţiilor a fost o strategie de supravieţuire, pe care au aplicat-o şi liberalii la fel de mult.

Acum, social – democraţii nu şi-au putut permite să-i critice prea dur pe liberali, ci doar le-au bătut obrazul cu „Vedeţi că faceţi şi voi la fel?“. Atunci când apar căderi ale curentului băsescian în PNL, partidul aflat în cădere este cuplat prin heblu la reţeaua cotrocenistă, de unde locatarul îşi propune să ne convingă zilnic, că oricât de prost ar merge lucrurile în România, tot PNL este cel mai bun. Dacă ar fi să luăm în discuţie numai pe ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, acesta se tot laudă că batem Europa la creştere a nivelului de trai. Nu prin mărirea pensiilor, salariilor şi indemnizaţiilor, ci prin mărirea datoriei externe, datorie pe care nici regimul Ceauşescu nu ar fi putut să o restituie în mai puţin de 100 de ani.

Good bye, PMP! Epoca Băsescu a apus

Până pe 9 decembrie, Ludovic Orban şi Klaus Iohannis au sperat că Partidul Mişcarea Populară va intra în Parlament, pentru ca USR -PLUS să poată fi trimis la plimbare, dacă emite pretenţii prea mari. Pe 9 decembrie, Autoritatea Electorală a anunţat că PMP a realizat doar scorul de 4,94% şi nu intră în Parlament. Eugen Tomac, preşedintele PMP, a ieşit pe post şi a anunţat că demisionează din această funcţie. Precizând că respectă decizia românilor şi că are convingerea că nu a greşit cu nimic în faţa lor. De greşit, a greşit Eugen Tomac, anunţând încă înainte de alegeri că va susţine necondiţionat „Guvernul Meu“, condus de Ludovic Orban. Şansa PMP-ului a fost spulberată şi de efectul EBA, fiica lui Traian Băsescu, care a fost strecurată pe listă, pentru a intra în Parlamentul României, după acelaşi tertip cu care în anul 2015 a intrat în Parlamentul European. Tomac nu a înţeles că la români, ulciorul nu merge prea des la apă.

La promisiuni deşarte, matematicianul Nicuşor Dan a bătut-o pe jurnalista Gabriela Firea

Ex-useristul Nicuşor Dan, acest matematician riguros, ademenit de PNL să preia Primăria Municipiului Bucureşti, ne-a lăsat muţi de uimire când, înainte de alegerile locale, a prorocit că a doua zi după preluarea mandatului, va curge apă caldă la toate robinetele bucureştene. Cu ochii la robinete, bucureştenii au schimbat jurnalista Gabriela Firea cu matematicianul Nicuşor Dan.

Surpriza bucureştenilor a fost că pe zi ce după proorocire, numărul robinetelor, la care apa caldă refuză să ajungă. creşte îngrijorător. Totodată a crescut consumul de gaze şi electricitate, pentru încălzirea ibricelor cu apă necesară duşurilor trimestriale. Astăzi, la aproape trei luni de la prorocire, Nicuşor Dan a aflat că reţeaua de termoficare are mai multe găuri, decât ştia, pe care se scurge presiunea. A anunţat bucureştenii că vor avea de aşteptat apă caldă până la primăvară, pentru că orice reparaţie pe care o fac oamenii lui ţine mai puţin decât reparaţiile făcute de oamenii lui Firea.

I-a sfătuit discret pe bucureşteni să aplice pe moment soluţia Ceauşescu, cu o flanelă şi o pătură în plus, pentru că, vorba lui Băsescu, iarna nu-i ca vara. De unde rezultă că în materie de propagandă electorală Nicuşor Dan, ca orice userist, s-a dovedit a fi proroc mincinos, adept a lui Machiavelli, care şi-a axat politica pe celebrul „Scopul scuză mijloacele“.

Intrând la guvernare, USR – PLUS predă ştafeta de circari celor de la AUR (Alianţa pentru Unirea Românilor)

De abia a intrat AUR în Parlament, cu aproape 50 de parlamentari în total, că în spaţiul public au explodat ştiri teribiliste, că auriştii vor face agenda Parlamentului după agenda lor, că vor iniţia procedura de suspendare a Preşedintelui Iohannis, că vor reseta clasa politică, precum şi alte bazagonii de acest fel. Să fim serioşi, că astfel de teribilisme nu sunt pe măsura nici măcar a partidelor cu mult mai mari şi cu state vechi. Intrând la guvernare, USR – PLUS îşi va muta circul instalat în 2016, din Parlament la Guvern.

Pe locul viran rămas în Parlament, cei din AUR, partid antisistem ca şi USR, îşi vor monta urgent cortul, reluând spectacolele de sunet, afişe şi datul cu fundul de pământ, reeditând numerele de circ ale USR- ului, din perioada 2016 – 2020. Nimic nou sub soare nu va fi. În Parlamentul României, rolul parlamentarilor AUR va fi insignifiant. Partidul AUR nu se va apropia nici măcar de statutul de „partid balama“, ca să conteze cât de cât în ecuaţia Putere – Opoziţie. AUR va face parte doar din Opoziţie şi pentru un astfel de statut se pare că au gură şi tupeu suficient. În ce priveşte intenţia acestora, trâmbiţată de pe metereze, că vor iniţia suspendarea din funcţie a Preşedintelui Iohannis, nu este decât o prosteală, care ne arată că nu este un partid serios.

AUR nu va putea niciodată iniţia suspendarea preşedintelui. Pentru aceasta îi trebuie cel puţin 155 de parlamentari, iar ei nu au decât abia 50. Suspendarea o poate iniţia doar PSD, dar acesta a declarat public că nu va iniţia suspendarea preşedintelui, nefiind oportună acum. Pentru AUR, partid abia înfiinţat, mai este mult până departe. Impropriu se spune că AUR i-ar reprezenta pe toţi românii nemulţumiţi de actuala clasă politică. La actualele alegeri, nemulţumiţii care au refuzat să participe au reprezentat 68% din electorat. Raportat la totalul electoratului, de 18 milioane, AUR reprezintă sub 3,5 %, ceea ce este insignifiant faţă de 68%. Pentru restul de aproape 65 % nemulţumiţi, ar trebui înfiinţate multe alte partide, care să-i reprezinte. Actuala clasă politică, mult hulită, este un dulău mult prea mare, care se sinchiseşte mult prea puţin de lătrăturile de după gard ale pudelului Aurică.

Klaus Iohannis se repoziţionează în faţa UE

Ofensa rezultatelor recente ale alegerilor l-au obligat pe Klaus Iohannis să schimbe scaunul de „lider al liberalilor“ cu fotoliul de „lider al dreptei“, cu care încearcă să se repoziţioneze în faţa Uniunii Europene, supralicitând. Le place sau nu celor din USR – PLUS, aceştia trebuie să înţeleagă că au fost incluşi de către Klaus Iohannis în recuzita spectaculoasei sale repoziţionări, pentru a lua faţa Europei şi nu numai.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Bărbat mort subit în spital

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ la doar 40 de ani, un nemţean din Zăneşti a decedat la Spitalul Roman ■ bărbatului i s-a făcut rău în timp ce dădea cu vopsea interiorul unei fose ■ transportat la CPU, pacientul a murit după cîteva ore ■ soţia victimei spune că va face o reclamaţie la Colegiul Medicilor, apreciind că victimei nu i-ar fi fost administrat tratamentul adecvat ■

Un bărbat de doar 40 de ani, din Zăneşti, a fost adus în ziua de 22 ianuarie la Spitalul Roman cu o ambulanţă, din cauza unei aparente intoxicaţii cu o vopsea, dar la cîteva ora de la internare a decedat. Soţia bărbatului ne-a povestit împrejurările în care s-a produs tragedia.

„Pe data de 2 martie, soţul meu ar fi împlinit 41 de ani, dar în ziua de 21 ianuarie, după amiază, s-a produs nenerocirea, pierzîndu-şi viaţa. A luat o găletuşă cu o vopsea pe care o aveam din străinătate şi a mers la o casă pe care o aveam în construcţie, pentru a izola o fosă. A luat cu el şi fetiţa, care se juca prin curte. După vreo jumătate de oră am sunat. Nu mi-a răspuns. Am mai încercat după o oră, la fel. După ce s-a întunecat m-au sunat nişte vecini, care mi-au spus că soţului meu i s-a făcut rău. Am ajuns acolo în mai puţin de 5 minute. Un băiat din vecini a încercat să-l scoată, dar nu a reuşit pentru că era un miros foarte toxic în interiorul fosei. Au sunat la ambulanţă şi pînă ce aceasta a ajuns, cu ajutorul altor doi vecini l-au scos la aer. Vecinii mi-au spus că la un moment dat fetiţa a început să ţipe pentru a alarma pe cineva care s-o ajute“, a povestit văduva.

Aceasta mai spune că i-a întrebat pe membrii echipajului de la ambulanţă unde-l duc, după ce l-au conectat la aparate aflînd că merg la Spital de Urgenţă Roman. I s-a mai spus că pacientul avea semne vitale şi că e normal să vomite, pentru că vaporii de vopsea inhalaţi provocau această stare. Nemţeanca mai susţine că soţul meu nu suferea de nici o afecţiune, luînd, din cînd în cînd, un paracetamol.

„Am ajuns la spital, la Roman şi eu am rămas să aştept în stradă. După două ore am sunat la CPU, mi s-a spus că are semne vitale şi că e în regulă. Am întrebat cînd pot să-l văd şi mi-au spus că nu e posibil, dar că e bine să revin a doua zi dimineaţă. Sîmbătă am plecat la servici, dar îngrijorată, preţ de o oră am tot sunat la telefonul mobil al spitalului, la care nu-mi răspundea nimeni; intra mesageria“, rememorează soţia bărbatului decedat.

Mai afirmă că vineri, pe 22 ianuarie, cînd a stat în faţa spitalului a reuşit să vorbească cu el la telefonul mobil, părîndu-i-se că acesta se exprimă foarte greu. I-a spus că este perfuzat şi că vomită continuu, îndemnînd-o să se întoarcă acasă, la Zăneşti. Sîmbătă dimineaţă femeia a plecat la serviciu şi a tot încercat să sune la CPU Roman, pentru a afla veşti despre soţ. După vreo oră de încercări a reuşit să vorbească la CPU şi i s-a dat vestea cumplită a decesului. A încercat să se lămurească despre ce s-a întîmplat, vorbind cu medicul care intrase în gardă, acesta explicîndu-i situaţia.

„La un moment dat am auzit pe fundal o voce, care întreba «Ce-s cu atîtea explicaţii?», după care a luat telefonul şi mi-a spus textual să-mi bag minţile în cap că bărbatul meu a decedat, după care mi-a închis“, mai susţine soţia victimei. Purtătorul de cuvînt al Spitalului Roman a confirmat decesul şi a relatat împrejurările în care bărbatul a fost adus la unitatea menţionată.

„În ziua de 22 ianuarie, la ora 19.36 a fost transportat la CPU cu ambulanţa TIM SMURD un pacient în vîrstă de 40 de ani, din Zăneşti. Acesta prezenta o intoxicaţie involuntară cu o soluţie Icobid Versol. Era confuz, hipotermic. A fost perfuzat şi încălzit cu o pătură caldă şi i-au fost recoltate analizele. La ora 04.45 a devenit inconştient. A fost resuscitat, i s-a administrat adrenalină, a fost intubat, dar pacientul a rămas asistolic pe tot parcursul perioadei de resuscitare şi la ora 05.50 s-a declarat decesul, cu diagnosticul de stop cardio-respirator, rezistent la manevrele de resuscitare“. Soţia pacientului a declarat că este posibil să facă o sesizare la Colegiul Medicilor, apreciind că soţului nu i-au fost acordate îngrijirile medicale specifice stopului cradio-respirator, fiind tratat pentru o intoxicaţie.

Citește știrea

Actualitate

Fraţilor interlopi li s-a urît în detenţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ fraţii Tănase, din Roman, au cerut înlocuirea cătuşelor cu o măsură preventivă mai blîndă, dar nu au avut noroc ■ ei au fost încarceraţi prntru acuze de şantaj, camătă, hărţuire, sau grup infracţional organizat ■ inculpaţii au băgat spaima în patronii sălilor de jocuri de noroc, cărora le cereau taxă de protecţie ■

Fraţii Tănase, cei care au băgat spaima în patronii păcănelelor din Roman, s-au săturat de cătuşe după ce au fost încarceraţi de la finele lunii noiembrie a anului trecut.

Recent, cei trei, Sorin Tănase, de 42 de ani, Gheorghe Gabriel Tănase, în vîrstă de 39 de ani, şi Aurel Tănase, 50 de ani, au solicitat înlocuirea arestului preventiv cu o măsură preventivă mai blîndă. Nu au avut noroc, iar magistraţii de la Tribunalul Neamţ au dispus prelungirea detenţiei pînă la data de 21 februarie 2021. Inculpaţii au contestat decizia instanţei de fond însă acţiunea a fost respinsă ca nefondată, astfel încît hotărîrea a devenit definitivă.

Cei trei au ajuns după gratii pentru acuze de constituire a unui grup infracţional organizat, şantaj, camătă, ameninţare sau nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Totul a început pe 23 noiembrie, cînd anchetatorii de la DIICOT Neamţ au descins la Roman, vizaţi fiind membrii unei grupări care desfăşura activităţi ilicite.

Din 2017, ei se „ocupau“ de cei care aveau afaceri în domeniul jocurilor de noroc, cărora le cereau taxe de protecţie. În cauză mai sînt cercetate şi alte persoane, fiind acuze de şantaj, camătă, ameninţare, inducerea în eroare a organelor judiciare, influenţarea declaraţiilor, hărţuire şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Pentru documentarea activităţii infracţionale, au fost efectuate nouă percheziţii domiciliare, fiind indisponibilizate patru autoturisme, în valoare de 20.000 de euro, 6.700 de lei, 725 de euro, 12 telefoane mobile şi un cuţit.

„În cursul anului 2017, şase persoane, din Roman, s-ar fi constituit într- o grupare infracţională organizată, bazată pe relaţii familiale şi prietenii apropiate, în scopul obţinerii unor foloase injuste, prin ameninţare şi intimidare, de la reprezentanţii unor firme care administrau săli de jocuri de noroc“, conform unui comunicat al IPJ Neamţ.

Aceştia ar fi ameninţat cu acte de violenţă atît angajaţii care îşi desfăşurau activitatea în sălile respective, cît şi clienţii. Prin aceste acţiuni, ar fi determinat reprezentanţii acestor săli să le achite taxe de protecţie. De asemenea, în perioada 2019 – 2020, cinci persoane, membre ale aceleiaşi familii, ar fi oferit bunuri, precum şi diferite sume de bani, cu împrumut, mai multor persoane din oraş.

„Ulterior, datornicii ar fi urmat să returneze banii, cu dobîndă, într-un interval de timp stabilit de membrii grupării, iar, în cazul nerespectării acestuia, ar fi exercitat acte de violenţă fizică şi verbală asupra acestora“, conform aceleiaşi surse. Totodată, în cazul nerecuperării banilor, la termenul stabilit, dobînzile ar fi crescut zilnic, iar persoanele cu datorii ar fi fost ameninţate şi constrînse psihic şi fizic, în vederea efectuării plăţilor.

Citește știrea

Actualitate

Trei incendii în două ore şi jumătate

Știre publicată în urmă cu

în data de

Zi de foc pentru pompierii nemţeni, marţi, 26 ianuarie, aceştia intervenind în interval de două ore şi jumătate la trei incendii. Flăcările au izbucnit de la focul deschis în spaţii deschise, un coş de fum neprotejat termic şi un scurtcircuit electric. Prima alarmă a fost dată în jurul orei 14.

“Prin apel la 112, in jurul orei  14:00, am fost înștiințati despre producerea unui incendiu la o locuință din localitatea Grumăzești. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Târgu Neamț cu două autospeciale pentru stingere și o ambulanță SMURD, un echipaj cu ambulanță de la SAJ și pompieri voluntari din cadrul SVSU Grumăzești.

Până la ajungerea forțelor de intervenție, din interiorul locuinței, a fost evacuată de către voluntari o femeie de 91 de ani. Aceasta a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SAJ, după care a fost transportată la CPU Târgu Neamț.

Incendiul se manifesta în interiorul unei camere și la acoperișul locuinței.

Forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul în urma căruia au ars 7 mp din cerdacul din lemn, acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 30 mp, bunuri materiale aflate în interiorul camerei  și aproximativ 500 kg de lemne de foc.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații deschise”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ. După o jumătate de oră, o nouă alarmă, de data aceasta la Sagna.

“Prin apel la 112, în jurul orei 14:30 am fost înștiințati despre producerea unui incendiu la o locuință din localitatea Sagna. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Roman cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD și pompieri voluntari din cadrul SVSU Sagna.

Incendiul se manifesta generalizat la nivelul unei locuințe,  cu posibilitatea propagării la locuință aflată în imediata vecinătate și o anexă gospodărească.

Proprietara locuinței in vârstă de 43 de ani a suferit atac de panică. Aceasta a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD la locul evenimentului,  refuzând transportul la spital.

Forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul.

Coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile a fost cauza probabilă de producere a acestui incendiu”, au transmis cei de la ISU.

Un alt incendiu a izbucnit, în Piatra Neamţ, în jurul orei 16.25.

“În jurul orei 16:25, prin apel la 112, pompierii nemțeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință din municipiul Piatra-Neamț.

Pentru localizarea și lichidarea incendiului au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț cu două autospeciale de stingere.

Incendiul se manifesta în interiorul unei locuințe situată pe strada Cetatea Neamțului.

Pompierii au scos din locuința cuprinsă de flăcări o butelie, ce prezenta risc de explozie.

Incendiul a fost localizat și lichidat de forțele de intervenție. În urma incendiului au ars bunurile materiale din interiorul a două camere (obiecte de mobilier, materiale textile, aparate electrice și electrocasnice etc).

Din fericire nu au fost victime.

Scurtcircuitul electric a fost cauza probabilă de producere a acestui incendiu”, au mai transmis reprezentanţii ISU.

Citește știrea

Trending