Contactează-ne

Actualitate

NIHIL SINE USR – PLUS!

Știre publicată în urmă cu

în data de

Titlul este o parafrază la expresia din limba latină „Nihil sine Deo“ (Nimic fără Dumnezeu). Expresia a fost preluată în blazonul familiei prusace Hohenzollern, care ni l-a dat pe Regele Carol I. Pentru Carol I, deviza „Nihil sine Deo“ a constituit principiul moral şi politic după care s-a călăuzit în relaţia sa cu România creştină, încă de la înscăunarea sa din anul 1866.

Au trecut de atunci 154 de ani şi nihilismul mişcărilor antisistem a impus rebrenduirea principiului de la „Nimic fără Dumnezeu“, la „Nimic fără Noi“. Acum, după alegerile parlamentare din 6 decembrie, orice combinaţie s-ar face în noul Parlament, pentru a se realiza o „majoritate optimă“, aceasta trebuie să includă obligatoriu şi prezenţa USR – PLUS, după principiul „Nimic fără Noi“, principiu mai mult mercantil decât moral. Astfel, USR – PLUS având şansa brevetului de „partid balama“, poate asigura realizarea unor majorităţi, atât de partea PSD-ului, cât şi de partea PNL-ului. Cochetând cu neomarxismul, USR – PLUS a refuzat totuşi orice colaborare cu PSD-ul, trimiţând astfel în Opoziţie pe social-democraţi, preferându-i pe liberali pe care îi consideră mai uşor de manipulat. Pentru a-i asigura lui Klaus Iohannis „Guvernul Meu“, PNL este obligat să colaboreze cu USR – PLUS şi cu UDMR, reeditând astfel Convenţia Democratică din 1996 de tristă amintire.

Nici nu s-a încheiat bine numărarea voturilor din ultimii saci, că USR – PLUS şi-a afişat lista de pretenţii, pe care PNL trebuie să le satisfacă dacă vrea ca grămăjoara noii majorităţi încropite să nu se spulbere la prima adiere a vreunei hachiţe. Pentru a ajunge la guvernare, USR- PLUS nu trebuie să-şi răcească gura prea mult negociind cu PNL. Se pare că cei din USR – PLUS au conştientizat că sunt singura şansă a preşedintelui Iohannis de a uni dreapta din România, pentru a deveni liderul acesteia. Termenii alianţei s-au stabilit la Cotroceni, unde se lucrează la greu pentru refacerea imaginii preşedintelui Iohannis, în faţa Europei, după eşecul suferit în alegeri.

Nu mai este un secret, că preşedintele Iohannis are o agendă comună cu USR – PLUS, privind diminuarea rolului Parlamentului, privind implicarea serviciilor în actul de justiţie, la pachet cu subordonarea Justiţiei prin pârghii politice, privind reducerea prerogativelor Curţii Constituţionale, desfiinţarea Secţiei Speciale SIIJ şi preluarea dosarelor magistraţilor de către un DNA subordonat politic, precum şi transformarea Avocatului Poporului într-o simplă marionetă cu sfori. Preşedintele Iohannis o ţine langa cu Referendumul său pe Justiţie din 29 mai 2019, dar ar trebui să ţină seama că, pentru români, la alegerile din 6 decembrie, semnificaţia acestui referendum nu a mai avut nicio relevanţă. Finalitatea referendumului a fost consultativă pe când cea a alegerilor este executorie.

Eşecul prioectului „România lucrului bine făcut“

Principiul depolitizării funcţiilor din instituţiile de stat este scris pe prima pagină a agendei USR – PLUS, cu care vor să debuteze în guvernare. Numai că pentru PNL , acest principiu este o simplă teorie, destinată prostirii românilor. De când au preluat puterea, liberalii ne-au tot uimit cu ce viteză îşi plasează neamurile, membrii şi sponsorii în funcţii publice.

Ghinionul liberalilor este că în interiorul partidului există două curente antagoniste pe acest subiect. Un curent, cel al urmaşilor Brătienilor, mai puţin numeros, care susţine promovarea în funcţii după criteriul profesional. Un alt curent, cel al urmaşilor lui Traian Băsescu, mult mai numeros, care promovează doar după criteriul clientelar. Curentul urmaşilor lui Băsescu a scurtcircuitat curentul urmaşilor lui Brătianu, demarând cu mult înainte de alegeri procesul de politizare a funcţiilor, prin promovarea clientelei de partid. Şi în guvernarea social- democraţilor, politizarea funcţiilor a fost o strategie de supravieţuire, pe care au aplicat-o şi liberalii la fel de mult.

Acum, social – democraţii nu şi-au putut permite să-i critice prea dur pe liberali, ci doar le-au bătut obrazul cu „Vedeţi că faceţi şi voi la fel?“. Atunci când apar căderi ale curentului băsescian în PNL, partidul aflat în cădere este cuplat prin heblu la reţeaua cotrocenistă, de unde locatarul îşi propune să ne convingă zilnic, că oricât de prost ar merge lucrurile în România, tot PNL este cel mai bun. Dacă ar fi să luăm în discuţie numai pe ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, acesta se tot laudă că batem Europa la creştere a nivelului de trai. Nu prin mărirea pensiilor, salariilor şi indemnizaţiilor, ci prin mărirea datoriei externe, datorie pe care nici regimul Ceauşescu nu ar fi putut să o restituie în mai puţin de 100 de ani.

Good bye, PMP! Epoca Băsescu a apus

Până pe 9 decembrie, Ludovic Orban şi Klaus Iohannis au sperat că Partidul Mişcarea Populară va intra în Parlament, pentru ca USR -PLUS să poată fi trimis la plimbare, dacă emite pretenţii prea mari. Pe 9 decembrie, Autoritatea Electorală a anunţat că PMP a realizat doar scorul de 4,94% şi nu intră în Parlament. Eugen Tomac, preşedintele PMP, a ieşit pe post şi a anunţat că demisionează din această funcţie. Precizând că respectă decizia românilor şi că are convingerea că nu a greşit cu nimic în faţa lor. De greşit, a greşit Eugen Tomac, anunţând încă înainte de alegeri că va susţine necondiţionat „Guvernul Meu“, condus de Ludovic Orban. Şansa PMP-ului a fost spulberată şi de efectul EBA, fiica lui Traian Băsescu, care a fost strecurată pe listă, pentru a intra în Parlamentul României, după acelaşi tertip cu care în anul 2015 a intrat în Parlamentul European. Tomac nu a înţeles că la români, ulciorul nu merge prea des la apă.

La promisiuni deşarte, matematicianul Nicuşor Dan a bătut-o pe jurnalista Gabriela Firea

Ex-useristul Nicuşor Dan, acest matematician riguros, ademenit de PNL să preia Primăria Municipiului Bucureşti, ne-a lăsat muţi de uimire când, înainte de alegerile locale, a prorocit că a doua zi după preluarea mandatului, va curge apă caldă la toate robinetele bucureştene. Cu ochii la robinete, bucureştenii au schimbat jurnalista Gabriela Firea cu matematicianul Nicuşor Dan.

Surpriza bucureştenilor a fost că pe zi ce după proorocire, numărul robinetelor, la care apa caldă refuză să ajungă. creşte îngrijorător. Totodată a crescut consumul de gaze şi electricitate, pentru încălzirea ibricelor cu apă necesară duşurilor trimestriale. Astăzi, la aproape trei luni de la prorocire, Nicuşor Dan a aflat că reţeaua de termoficare are mai multe găuri, decât ştia, pe care se scurge presiunea. A anunţat bucureştenii că vor avea de aşteptat apă caldă până la primăvară, pentru că orice reparaţie pe care o fac oamenii lui ţine mai puţin decât reparaţiile făcute de oamenii lui Firea.

I-a sfătuit discret pe bucureşteni să aplice pe moment soluţia Ceauşescu, cu o flanelă şi o pătură în plus, pentru că, vorba lui Băsescu, iarna nu-i ca vara. De unde rezultă că în materie de propagandă electorală Nicuşor Dan, ca orice userist, s-a dovedit a fi proroc mincinos, adept a lui Machiavelli, care şi-a axat politica pe celebrul „Scopul scuză mijloacele“.

Intrând la guvernare, USR – PLUS predă ştafeta de circari celor de la AUR (Alianţa pentru Unirea Românilor)

De abia a intrat AUR în Parlament, cu aproape 50 de parlamentari în total, că în spaţiul public au explodat ştiri teribiliste, că auriştii vor face agenda Parlamentului după agenda lor, că vor iniţia procedura de suspendare a Preşedintelui Iohannis, că vor reseta clasa politică, precum şi alte bazagonii de acest fel. Să fim serioşi, că astfel de teribilisme nu sunt pe măsura nici măcar a partidelor cu mult mai mari şi cu state vechi. Intrând la guvernare, USR – PLUS îşi va muta circul instalat în 2016, din Parlament la Guvern.

Pe locul viran rămas în Parlament, cei din AUR, partid antisistem ca şi USR, îşi vor monta urgent cortul, reluând spectacolele de sunet, afişe şi datul cu fundul de pământ, reeditând numerele de circ ale USR- ului, din perioada 2016 – 2020. Nimic nou sub soare nu va fi. În Parlamentul României, rolul parlamentarilor AUR va fi insignifiant. Partidul AUR nu se va apropia nici măcar de statutul de „partid balama“, ca să conteze cât de cât în ecuaţia Putere – Opoziţie. AUR va face parte doar din Opoziţie şi pentru un astfel de statut se pare că au gură şi tupeu suficient. În ce priveşte intenţia acestora, trâmbiţată de pe metereze, că vor iniţia suspendarea din funcţie a Preşedintelui Iohannis, nu este decât o prosteală, care ne arată că nu este un partid serios.

AUR nu va putea niciodată iniţia suspendarea preşedintelui. Pentru aceasta îi trebuie cel puţin 155 de parlamentari, iar ei nu au decât abia 50. Suspendarea o poate iniţia doar PSD, dar acesta a declarat public că nu va iniţia suspendarea preşedintelui, nefiind oportună acum. Pentru AUR, partid abia înfiinţat, mai este mult până departe. Impropriu se spune că AUR i-ar reprezenta pe toţi românii nemulţumiţi de actuala clasă politică. La actualele alegeri, nemulţumiţii care au refuzat să participe au reprezentat 68% din electorat. Raportat la totalul electoratului, de 18 milioane, AUR reprezintă sub 3,5 %, ceea ce este insignifiant faţă de 68%. Pentru restul de aproape 65 % nemulţumiţi, ar trebui înfiinţate multe alte partide, care să-i reprezinte. Actuala clasă politică, mult hulită, este un dulău mult prea mare, care se sinchiseşte mult prea puţin de lătrăturile de după gard ale pudelului Aurică.

Klaus Iohannis se repoziţionează în faţa UE

Ofensa rezultatelor recente ale alegerilor l-au obligat pe Klaus Iohannis să schimbe scaunul de „lider al liberalilor“ cu fotoliul de „lider al dreptei“, cu care încearcă să se repoziţioneze în faţa Uniunii Europene, supralicitând. Le place sau nu celor din USR – PLUS, aceştia trebuie să înţeleagă că au fost incluşi de către Klaus Iohannis în recuzita spectaculoasei sale repoziţionări, pentru a lua faţa Europei şi nu numai.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Undă verde în procesul unui traficant de arme

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ judecătorii nemţeni au pus punct procedurii de Cameră preliminară, iar judecata intră în linie dreaptă ■ inculpatul a scos la vînzare un Kalaşnikov, muniţie şi o grenadă pentru 1.500 de euro ■ el ascunsese totul într-o groapă, la Cluj, dar nu a mai găsit locul ■

Magistraţii din cadrul Tribunalului Neamţ au pus punct procedurii de Cameră preliminară şi au dispus începerea procesului în care Gheorghiţă Purice, de 28 de ani, din Borleşti, a fost inculpat pentru infracţiunea de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

„În temeiul art. 346 alin. 1 Cod procedură penală, constată legalitatea sesizării instanţei cu Rechizitoriul nr. 51/D/P/2020 din 16.07.2021 al D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamţ, prin care a fost trimis în judecată inculpatul P G pentru săvîrşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, prev. de art. 342 alin.1 şi 5 din Cod penal, cu aplicarea art. 41 Cod penal şi nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor în formă continuată, prev. de art. 342 alin.1 şi 5 din Cod penal, cu aplicarea art. 41 Cod penal şi art. 35 Cod penal (2 acte materiale), cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal (2 fapte). Dispune începerea judecăţii în dosarul nr. 1729/103/2021, privind pe inculpatul P G.“, conform instanţei.

Cercetările în acest caz au stabilit că bărbatul a intrat în posesia unei arme Kalaşnikov (AK 47), două încărcătoare, 63 de cartuşe şi o grenadă defensivă, undeva în perioada 2012 – 2013. Le-ar fi achiziţionat de la Bucureşti, iar de acolo s-a deplasat la Cluj, cu marfa la el, a ales un teren viran, a săpat o groapă, ascunzînd arma, încărcătoarele, cartuşele şi grenada. O vreme nu s-a mai întîmplat nimic, dar la începutul lunii august 2020, Purice a plecat la Bucureşti. A căutat un cumpărător, l-a găsit, dar era un investigator sub acoperire, înţelegîndu-se pentru 1.500 de euro.

Pe 16 august 2020, nemţeanul a mers la Cluj, iar la adăpostul întunericului a căutat locul unde îngropase „comoara“, dar se pare că între timp peisajul s-a schimbat şi nu a mai dat de groapa în care avea marfa. Aceasta a fost decoperită recent de un clujean, a fost predată autorităţilor, astfel că ancheta s-a finalizat cu punerea sub acuzare. Pe 27 mai 2021 a fost prezentat în faţa magistraţilor de la Tribunalul Neamţ cu propunere de arestare preventivă, măsură care a fost admisă, ulterior fiind prelungită succesiv.

Purice nu este uşă de biserică, în mai 2009, cînd avea numai 17 ani, fiind condamnat la 4 ani de închisoare pentru omor. Fapta a avut loc pe 16 octombrie 2008. Minorul locuia sub acelaşi acoperiş cu părinţii, sora mai mare şi soţul acesteia, Constantin Marin, care avea 43 de ani. Între adolescent şi cumnat exista o stare conflictuală mai veche legată de faptul că Marin stătea în casa socrilor şi nu fusese în stare să aibă propria lui locuinţă. În ziua crimei a izbucnit iar un scandal, Purice reproşîndu-i din nou cumnatului că nu are grijă de sora lui, că el este „măritat“ şi nu însurat atît timp cît stă în casa lor. Marin a abandonat cearta şi s-a dus la culcare. Viitorul criminal a rămas în bucătăria de vară cu tatăl lui.

La o vreme cei doi s-au luat la ceartă, din cauza faptului că tatăl nu-l lăsase să-i arate cumnatului unde îi este locul. Marin s-a trezit din cauza gălăgiei şi a ieşit să vadă ce se întîmplă. A mers în bucătăria de vară, iar cînd minorul a dat cu ochii de el şi-a amintit de vechile animozităţi. A înşfăcat un cuţit şi l-a lovit o singură data, în zona toraco-abdominală, victima decedînd în scurt timp. Înainte de venirea oamenilor legii Purice a spus că pleacă să se predea, dar s-a oprit la un bar, acolo unde a şi fost găsit de anchetatori.

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Adresabilitate scăzută la centrele de vaccinare din Roman

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ primarul municipiului le cere romaşcanilor să se prezinte la cele trei centre de vaccinare ■ DSP intenţionează reanalizarea programului acestora ■

Primarul municipiului Roman, Leonard Achiriloaei, a început conferinţa săptămînală de presă, de vineri, 17 septembrie printr-un nou apel adresat romaşcanilor neimunizaţi anti Covid, de a se prezenta la cele trei centre de vaccinare, atrăgînd atenţia asupra virulenţei cu care atacă varianta Delta, în cel de-al patrulea val dezlănţuit în această toamnă.

„Aş vrea să încep conferinţa de presă de astăzi (17 septembrie n.r) cu rugămintea şi îndemnul adresat romaşcanilor şi nu numai, de a se vaccina, în cele trei centre de imunizare: cel fix de la Colegiul Miron Costin, cel de la Piaţa Centrală şi centrul drive- thru, din parcarea de la Roman Centre Value, centre care îşi menţin, deocoamdată, acelaşi program.

Există, însă, o analiză la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ, referitoare la posibilitatea unei reaşezări a programului avînd în vedere adresabilitatea foarte mică din ultimele săptămîni şi ţinînd cont de faptul că, în condiţiile în care la aceste centre se vaccinează doar cîteva persoane, zilnic, costurile salariale sînt extrem de ridicate şi consumă foarte multe resurse din bugetul Ministerului Sănătăţii.

De aceea îndemn pe romaşcani să se vaccineze, cu atît mai mult cu cît a început şcoala şi noua tulpină a virusului -Delta- este mult mai agresivă şi contagioasă, iar gravitatea cazurilor este mai mare. Vaccinul este gratuit, aşa cum se ştie, şi e bine să fim mai precauţi cu sănătatea noastră”, a precizat primarul Leonard Achiriloaei.

Citește știrea

Actualitate

Criza apei: Primăria pune tunurile pe Apa Serv şi CJ

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ Romanul a rămas în 2021 peste 20 de zile fără apă din cauza avarilor majore ■ pierderile au fost substanţiale şi sînt plătite de noi toţi ■ reprezerntanţii Primăriei Roman s-au întâlnit cu şefii Apa Serv ■ s-au stabilit, de principiu, obligaţiile asumate de companie şi de municipalitate, ca proprietară a reţelelor de distribuţie ■ primarul susţine că Romanul a fost discriminat la rectificarea bugetară, pentru că a primit din partea Consiliului Judeţean zero lei, asta în timp ce la Tîrgu Neamţ s-au alocat 27 milioane lei ■

Conform monitorizării realizate de Direcţia Tehnică din Primăria Roman în cursul anului 2021 romaşcanii au avut întreruptă apa, din cauza avariilor, timp de 20 de zile, cu neplăcerile respective şi cu pierderile aferente suportate indirect de către noi, toţi. Urmare a numeroaselor avarii apărute la Roman în ultima vreme, la solicitatea Primăriei Roman joi, 16 septembrie, s-a organizat o întîlnire cu managementul companiei ApaServ, pentru a se pune cărţile pe masă şi a se vedea concret care sînt obligaţiile asumate atît de operator, cît şi de municipalitate.

În conferinţa de presă de vineri, 17 septembrie, primarul municipiului Roman a prezentat jurnaliştilor principalele concluzii ale întîlnirii de lucru amintite. ” Întîlnirea am convocat-o ca urmare a multiplelor avarii apărute la Roman în ultima vreme, începînd cu cea de pe strada Tineretului. Am fost asiguraţi de conducerea companiei că, la momentul reluării furnizării cu apă, după remedierea avariilor, s-a ţinut cont de presiunea graduală, cerută de normele tehnice şi cu toate acestea reţeaua a cedat, ducînd la acele avarii, în lanţ.

La discuţiile avute reprezentanţii companiei au venit cu o listă de 8 priorităţi, asumate de ei. E vorba de: partea de captare pe tronsoanele 1 şi 2, reabilitarea tronsonului din zona Autogării, înlocuirea conductelor de transport din zona Anton Pann, înlocuirea reţelei din zona Libertăţii( Femina n.r), unde a avut loc una din avariile grele de săptămîna anterioară şi înlocuirea căminelor cu vană de la staţia de repompare 1 şi 2, cele două rezervoare avînd nevoie de vane şi debitmetre, precum şi efectuarea sectorizării în patru puncte.

În urma discuţiilor avute am constatat, însă că priorităţile lor diferă de ale noastre, pentru că, în timp ce compania e interesată de reţeaua de aducţiune, pe partea de rezervă, noi sîntem interesaţi de partea de sectorizare şi înlocuire a reţelelor pentru a se putea izola partea cu avarii şi pentru ca debitmetrele să indice zonele cu pierderi. În urma discuţiilor am reuşit, însă, să convenim modul de lucru al fiecărei părţi în perioada următoare.

Astfel s-a stabilit ca ApaServ să intervină în zona de captare de la Pildeştri, unde am fost informaţi că s-a demarat deja procedura de achiziţie a materialelor. Apoi se va înlocui conducta de pe strada Libertăţii, unde există, aşa cum s-a văzut, o problemă majoră” a declarat primarul Leonard Achiriloaei.

Romanul discriminat, pe criterii politice

Primăria Roman şi-a asumat investiţii în partea de sectorizare, unde deja a făcut această operaţie în câteva zone, respectiv în Cartierul Muncitoresc, în cartierele Favorit, Lipovenesc, Nicolae Bălcescu, Danubiana şi Dedeman -Gară. „Viitoarele lucrări de sectorizare se vor realiza din fonduri ale bugetului local.

Compania ne-a informat că va face anul acesta proiectul de înlocuire a reţelelor din strada Anton Pann, urmînd ca în 2022 să se treacă la efectuarea lucrării propriu-zise. La Staţia de repompare 1 şi 2 însă există probleme în sensul că nu există fonduri pentru realizarea investiţiei anul acesta.

Noi am solicitat întrunirea CA al companiei şi luarea unor decizii care să fie supuse aprobării conducerii Consiliului Judeţean, în subordinea căruia se află ApaServ, pentru ca cele 8 priorităţi asumate de companie să şi poată fi rezolvate. în cel mai scurt timp posibil” , a declarat primarul Leonard Achiriloaei. Acesta a reamintit şi faptul că Primăria Roman ar urma să primească o redevenţă de 1, 9 milioane lei, sumă pe care doreşte să o investească în totalitate în înlocuirea de reţele.

Primarul a spus că ApaServ a realizat lucrări în Roman de doar 830 mii lei, în zona Toma Stelian, Favorit, Roman-Muşat, Ştefan cel Mare. „Noi am insistat să se găsească resurse pentru că am reamintit faptul că Primăria a reuşit înlocuirea a 35% din aceste reţele în zonele: Petru Rareş, cartier Nicolae Bălcescu, Cuza Vodă şi zonele adiacente, în valoare de 2,8 milioane lei, cofinanţare a proiectului european, prin PID. Şi prin Administraţia Fondului de Mediu s-au realizat investiţii de 1,3 milioane în cartierul Nicolae Bălcescu, tot prin cofinanţare. Compania a realizat investiţii la Roman la Staţia de Epurare şi pe zona de canalizare. Am atras atenţia că nimeni nu stă pe roze cu fondurile şi e de datoria lor să meargă la conducerea CJ să prezinte situaţia.

Am arătat faptul că la ultima rectificare bugetară Romanul a primit zero lei, în timp ce la Tîrgu Neam s-a alocat suma de 1,2 milioane, din cota 6% care ar fi trebuit distribuită echitabil. De altfel, încă de la începutul anului am solicitat CJ fonduri pentru Spitalul Municipal, în vederea reabilitării Policlinicii, ştiut fiind că Romanul a dus greul în timpul pandemiei de coronavirus şi că acest spital asigură, în mod curent, de ani de zile îngrijirea a peste 200.000 de nemţeni, care locuiesc în Zona Metropolitană”, a mai precizat primarul municipiului Roman, Leonard Achiriloaei.

Citește știrea

Trending