Contactează-ne

Actualitate

Nici-o fraudă la prima probă a Bacalaureatului, dar au fost absolvenți care n-au fost la Română

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în Neamț, s-au înscris la BAC 3.176 de candidați ■ 2.908 sunt din promoția curentă și 268 din seriile anterioare ■ la proba de la Limba română au absentat 47 candidați ■

Absolvenții de liceu s-au prezentat, în cursul zilei de luni, 26 iunie, la prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, cea de Limba și literatura română. La nivelul țării au fost așteptați la examen 130.500 candidați, din care 16.000 din seriile anterioare. În județul Neamț s-au înscris la BAC 3.176 candidați, din care 2.908 din promoția curentă și 268 din altele.

„Din cei 3.023 elevi înscriși la proba scrisă de Limba și literatura română s-au prezentat la examen 2.976 elevi (98%), fiind absenți 47 candidați. Aceștia au susținut examenul în 11 centre, iar lucrările vor fi evaluate în patru centre, din care unul la Liceul Forestier, al doilea fiind la Colegiul Gheorghe Asachi, la Piatra Neamț.

Pentru Roman centrul de evaluare funcționează la Liceul cu Program Sportiv, iar la Târgu Neamț acesta funcționează la Liceul Vasile Conta. Nici un candidat nu a fost eliminat din  examen, prima probă decurgând fără probleme”, a declarat, pentru Monitorul, Claudia Barna, președinta Comisiei pentru examenul de Bacalaureat.

La subiectul 1 de la profil Real, candidații au avut un text la prima vedere din George Călinescu: „Ion Creangă. Viața și opera”. La subiectul al treilea, elevii de la profil real – tehnologic au avut de realizat un eseu în care să prezinte „particularitățile unui text narativ studiat aparținând lui Liviu Rebreanu sau Camil Petrescu”.

La subiectul 3 de la profilul uman, candidații au avut de realizat o caracterizare de personaj dintr-o operă la alegere aparținând lui Liviu Rebreanu sau Camil Petrescu. Apoi să redacteze un text de minimum 150 de cuvinte în care să argumenteze dacă oamenii trebuie sau nu să exprime recunoștință față de școlile în care au fost formați, raportându-se la informațiile din text, cât și la experiența personală sau culturală.

La Subiectul II, elevii au avut de comentat în minimum 50 de cuvinte poezia „A mele visuri“, de Alexandru Vlahuță. Reamintim faptul că, în conformitate cu un ordin al Ministerului Educației, din cauza grevei cadrelor didactice elevilor înscriși la Bacalaureat li s-au echivalat competențele lingvistice și digitale cu mediile obținute în timpul anului școlar. Conform calendarului marți, 27 iunie, elevii se vor prezenta pentru a susține altă probă. Cea obligatorie a profilului Ec (Matematică sau Istorie).

Miercuri, 28 iunie se va ține proba Ed – la alegere a profilului și specializării. Joi, 29 iunie pentru minoritățile naționale, acolo unde este cazul se va desfășura proba scrisă Eb, la Limba și literatura maternă. Pe 3 iulie se vor afișa rezultatele finale înainte de contestații și se vor depune eventualele contestații între ora 12 și 18. Apoi, pe 4-6 iulie se vor rezolva contestațiile, iar pe 7 iulie se vor afișa rezultaele finale.

 

 

 

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement








Trending