Contactează-ne

Actualitate

Nereguli depistate de Inspecția Muncii la firmele de protecție și pază

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ au fost verificați 18 angajatori și 33 obiective de pază, fiind dispuse 21 de măsuri de remediere a neconformităților ■ au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, din care 4 amenzi în cuantum de 41.500 lei ■

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Neamț a desfășurat în perioada 22 februrie – 1 martie 2024 Campania națională pentru verificarea moduli de respectare a prevederilor legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, de către angajatorii care desfășoară activități de protecție și gardă.

Cu acest prilej au fost verificați 18 angajatori și 33 obiective de pază, control în urma căruia au fost dispuse 21 de măsuri de remediere a neconformităților constatate. Au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, din care 4 amenzi în cuantum de 41.500 lei, precum și două avertismente, din cauza mai multor deficiențe.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamț a depistat două persoane fără contracte de muncă în formă scrisă. Angajatorii nu au respectat prevederile privind durata de muncă zilnică maximă, aceasta fiind mai mare de 12 ore și nu au prevăzut repaosul de 24 de ore.

În contract nu a fost stipulat programul de muncă, cu timp parțial și repartizarea programului de lucru. Angajatorul nu a făcut dovada plății drepturilor salariale către toți salariații, prin semnarea statelor de plată. Angajatorul nu a făcut nici dovada înmânării unui exemplar din contractul individual pentru salariați.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending