Contactează-ne

Prima pagină

Nenorociri petrecute prin Neamț: un accident mortal, persoane rănite și foarte multe incendii

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ sfârșitul săptămânii trecute a fost unul nefast în județ ■ au avut loc accidente rutiere grave ■ la Oniceni, un motociclist și-a pierdut viața după ce a intrat într-un cap de pod ■ pompierii au intervenit la multe incendii ■

Pe data de 10 martie 2024, în jurul orei 17.00, poliţişti şi cadrele sanitare au fost solicitate să se deplaseze la Oniceni, anunţându-se că pe o stradă din localitatea Gorun a avut loc un accident, implicat fiind conducătorul auto al unui vehicul cu două roţi, victima fiind în stare foarta gravă.

„Din primele cercetări efectuate de poliţişti a reieşit că, în timp ce un bărbat, în vârstă de 32 de ani, din Oniceni, conducea o motocicletă, ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, intrând în coliziune un cap de podeţ. Din nefericire, în urma evenimentului  a rezultat decesul bărbatului“, a transmis Poliţia Neamţ.

În aceeaşi zi, dar în jurul orei 21.30, un accident în urma căruia are de suferit tot un motociclist a avut loc în comuna Ştefan cel Mare. În timp ce un localnic, în vârstă de 49 de ani, conducea un motociclu, a încercat să evite un grup de pietoni, căzând pe partea carosabilă. În urma impactului cu asfaltul, şoferul a suferit mai multe leziuni.

Patru persoane rănite, care au vârste de 19 şi 20 de ani, este bilanţul unui accident petrecut duminică, 10 martie, la Târgu Neamţ. În jurul orei 22.50, un conducător auto, în timp ce pleca de pe loc nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism, urmând o tamponare. Şoferul vinovat este cercetat pentru vătămare din culpă.

Pe 9 şi pe 10 martie 2024, cadrele de la ISU au avut câte nouă alarme pe zi, pompierii fiind solicitaţi să stingă incendii izbucnite în locuinţe sau în zone cu vegetaţie uscată. Alte misiuni au fost pentru asistenţă în cazul unor accidente rutiere sau pentru salvarea unor persoane care locuiau singure şi nu se mai ştia nimic de ele.

Cel mai grav incendiu, având în vedere pagubele produse, a avut loc duminică, la ora 18.00, echipaje ISU din oraşele Piatra Neamţ şi Roznov, împreună cu voluntarii din comună, fiind trimise în localitatea Zăneşti. Ardea o construcţie, alcătuită din parter şi etaj, în pericol fiind două anexe şi o casă.

„O butelie care se afla în interior a explodat. Forţele de intervenţie au acţionat pentru localizarea şi lichidarea incendiului în urma căruia au două autoturisme, scule şi utilaje (compresor, maşină de găurit, maşini de cusut, un grup electrogen etc) şi acoperişul pe o suprafaţă de aproximativ 120 de metri pătraţi“, a transmis ISU.

În ceea ce priveşte cauza probabilă de producere a evenimentului, ea a fost anunţată ca fiind scurtcircuitul electric. O femeie în vârstă de 59 de ani a primit îngrijiri medicale, suferind un atac de panică. În aceeaşi zi, la ora 12.18, pompierii au fost solicitaţi în satul Chiriţeni, comuna Hangu, pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărescă.

La sosirea primelor echipaje incendiul se manifesta generalizat în două camere. Intervenţia cadrelor militare au limitat proporţiile dezastrului, dar au ars bunuri din încăperi (mobilier, articole textile, generator etc) şi acoperişul din lemn. Coşul de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile a fost cauza probabilă.

Neglijenţa proprietarului unui apartament din municipiul Roman a provocat a provocat alt incediu. La ora 15.50, vecinii au solicitat ajutor, observând că dintr-o lucuinţă de la parterul imobilului se degajă fum. Pompierii au constat ca ardea o oală cu mâncare, care fusese uitată pe aragaz. Nu a fost necesară evacuarea locatarilor.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending