Contactează-ne

Actualitate

Nemțeni prezenți peste Prut, la Bălți, la „Zilele Mitropolit Visarion Puiu”

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ manifestarea a fost găzduită de Universitatea „Alecu Russo“ din Bălți, fiind intitulată „Mitropolit Visarion Puiu, 145 de ani de la naștere și 60 de ani de la trecerea în veșnicie“ ■ preot dr. Florin Țuscanu, moderatorul simpozionului, este președintele asociației ce poartă numele fostului ierarh ■

Mai mulți nemțeni, în frunte cu preot dr. Florin Țuscanu, au participat la a XXVIII-a ediție a „Zilelor Mitropolit Visarion Puiu”, care s-au desfășurat timp de două zile la Bălți, în Republica Moldova. Manifestarea a fost găzduită de Universitatea „Alecu Russo, fiind intitulată „Mitropolit Visarion Puiu, 145 de ani de la naștere și 60 de ani de la trecerea în veșnicie”.

Evenimentul a avut binecuvântarea Preasfințitului Părinte Antonie, fiind organizat sub înaltul patronaj al rectorului Universității de Stat „Alecu Rusoo”, Natalia Gasitoi. Au prezentat referate preot dr. Ioan Lisnic, arhimandrit dr. Andrei Ioniță (de la Arhiepiscopia Romanului și Bacăului), preot dr. Maxim Melinte, preot dr. Florin Tușcanu, care a fost și moderatorul întâlnirii.

Cu acest prilej a fost prezentat și ultimul număr al revistei „Valori Perene” – numărul 10, precum și volumul „Ținutul Romanului – Retrospective culturale și spirituale“, Editura Vasiliana 98 Iași, 2023, de către inginer  Viorel Nicolau, de la Editura Cetatea Doamnei Piatra Neamț.

Evenimentul se înscrie în lista unor aniversări importante ale acestui an: 145 ani de la nașterea și 60 ani de la trecerea la cele veșnice a mitropolitului Visarion Puiu; 100 ani de la punerea pietrei de temelie a Catedralei Sfinții  Împărați Constantin și Elena din orașul basarabean Bălți.

Președintele Asociației Mitropolit „Visarion Puiu”, Florin Țuscanu, a organizat, în țară și străinătate, respectiv în Franța și Republica Moldova, o multitudine de evenimente culturale de anvergură academică, aducând în actualitate aspecte din viața unui cunoscut mitropolit român, căruia eruditul preot romașcan i-a consacrat multe din cercetările sale științifice.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending