Contactează-ne

Actualitate

Nemţean prins cu cocaină de 1,2 milioane de lire – şase ani de închisoare

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un nemţean a fost depistat când transporta drogul de mare risc ■ în maşina lui Narcis Stoica, au fost descoperite de către autorităţile britanice, la terminalul Channel Tunnel, 15 kilograme de cocaină ■ făptaşul a pledat vinovat, pentru a i se reduce pedeapsa ■ va sta 6 ani în închisoare ■

Narcis Bogdan Stoica, un nemţean de 29 de ani, a fost condamnat, pe 8 iulie 2020, de Curtea din Canterbury, Anglia, la 6 ani de închisoare, după ce a pledat vinovat pentru tentativă de import de droguri din Clasa A – de mare risc.

National Crime Agency a anunţat că valoarea stupefiantelor descoperite în maşina românului era de circa 1,2 milioane de lire sterline. El a încercat să ascundă activitatea infracţională din domeniul traficului de droguri folosind ca interfaţă o afacere de comerţ cu legume şi fructe.

Narcis Stoica a „căzut“ pe 17 aprilie 2020, când poliţiştii de la Forţa de Frontieră şi National Crime Agency l-au oprit la un control în terminalul Channel Tunnel de la Coquelles – Calais. La percheziţia autoutilitarei pe care o conducea, au fost descoperite două ascunzători în spatele materialului de protecţie de la portiere.

Iar în ele se afla cocaina, substanţă care se crede că ar fi provenit din Olanda. „La NCA ştim că oameni precum Stoica, care sunt dispuşi să-şi asume riscuri, sunt cruciali pentru activităţile grupurilor grave de criminalitate organizată. Lucrând cu parteneri precum Forţa de Frontieră, vom fi capabili să oprim activităţile lor şi să perturbăm reţelele pentru care lucrează“, a declarat Martin Grace, comandantul filialei NCA Dover, pentru site-ul instituţiei britanice.

La audieri, Stoica le-a spus ofiţerilor că îşi începea propria afacere de livrare, în autoutilitară fiind găsite lăzi cu fructe şi legume. „Acest individ a crezut că îşi poate ascunde activitatea infracţională sub pretextul unei afaceri legitime. Dacă este nedetectată, această cocaină ar fi fost fără îndoială distribuită în Marea Britanie, unde comerţul cu droguri de clasa A alimentează violenţa şi exploatarea“, a mai susţinut Martin Grace.

Potrivit National Crime Agency, românul a mai afirmat că îşi cumpărase furgoneta din Marea Britanie cu o săptămână înainte de percheziţie şi că se întorcea din Olanda. După audieri, românul a fost reţinut şi arestat, iar pe 15 iunie, când a fost trimis în judecată, a pledat vinovat. În legătură cu acest caz şi Chris Philp, ministrul pentru Respectarea Imigrării şi Instanţe, a dat declaraţii, spunând că ancheta Forţei de Frontieră şi NCA a făcut ca droguri de peste 1 milion de lire sterline să nu ajungă pe străzi şi a adus un contrabandist în faţa justiţiei: „Drogurile ilegale alimentează criminalitatea, violenţa şi exploatarea, motiv pentru care munca noastră pentru a le împiedica să ajungă în comunităţile noastre este atât de vitală“.

Advertisement
Trending