Contactează-ne

Actualitate

Nemţean “mafiot” în Italia, arestat în ţară

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un bărbat din Doljeşti a fost prins în baza unui mandat european de arestare ■ italienii îl acuză de furt şi nerespectarea regimului armelor ■

Un bărbat din Doljeşti, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare de către autorităţile italiene, a fost depistat de poliţiştii nemţeni.

S-a întîmplat pe 31 iulie 2020, cînd în baza activităţilor investigativ-operative efectuate, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, împreună cu cei ai Secţiei de Poliţie Rurală Sagna, au depistat în Doljeşti, un localnic de 31 de ani, căutat la nivel internaţional pentru comiterea infracţiunilor de furt şi nerespectarea regimului armelor.

Pe numele acestuia era emis un mandat european de arestare de către autorităţile judiciare din Italia. Ancheta autorităţile din Peninsulă a relevat faptul că, în perioada 2012 – 2014, bărbatul a săvîrşit mai multe fapte penale pe teritoriul Italiei, constînd în portul fără drept de cuţit, deţinere de chei contrafăcute şi instrumente pentru efracţie, deţinere de bunuri provenite din infracţiuni şi furt de combustibil din rezervoarele ansamblurilor de vehicule staţionate în parcări publice.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lîngă Curtea de Apel Bacău, faţă de acesta fiind emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, în vederea confirmării mandatului european de arestare emis de autorităţile judiciare din Italia.

Ulterior a ajuns în faţa judecătorilor care l-au privat de libertate, provizoriu, pentru 15 zile, timp în care trebuie traduse documentele străine. „Dispune arestarea provizorie a persoanei solicitate Iacobuţ Dorinel – Georgian, pentru o durată de 15 zile, începînd cu 31.07.2020 şi pînă la 14.08.2020. Dispune comunicarea prezentei încheieri Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Ministerului Justiţiei – Direcţia Drept Internaţional. În baza art.102 alin.7 din Legea nr.302/2004, amînă soluţionarea cauzei pentru executarea mandatului european de arestare emis la data de 25.06.2020 de autorităţile judiciare din Italia în baza sentinţei din data de 20.12.2018 de Curtea de Apel Termini Imerese, definitivă la data de 25.01.2019, cu nr. de referinţă al deciziei 119/2019 şi fixează termen pentru data de 14.08.2020, orele 11.00, pentru prezentarea de procuror a mandatului european de arestare, însoţit de traducerea în limba română“, conform instanţei. Decizia nu e definitivă şi a fost contestată de nemţean.

Advertisement
Trending