Contactează-ne

Actualitate

Negocieri „grele” pentru majoritate în CJ

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ PMP nu exclude posibilitatea de a impune un vicepreşedinte în legislativul judeţean ■ PSD are 15 consilieri, Alianţa PNL-USR - 11, PMP - 3 şi Pro România - 3 ■

La şedinţa extraordinară on-line a Consiliului Judeţean Neamţ, de vineri, 8 ianuarie, au avut loc ultimele învestiri de consilieri judeţeni, din actualul mandat, de aşa natură încît, marţi, 12 ianuarie, să se poată trece şi la alegerea vicepreşedinţilor, în condiţiile în care încă aceste posturi şi majoritatea se mai negociază.

Unul dintre cei care au prins un post în consiliul judeţean este Sorin Dumitru Cazan, preşedintele PMP Roman, cel care a candidat şi la funcţia de primar al municipiului Roman. „La şedinţa extraordinară de vineri, 8 ianuarie 2021, m-am numărat printre consilierii care au depus jurămîntul şi am optat pentru comisia în care voi activa, respectiv aceea de Buget, finanţe şi administrarea patrimoniului.

Alături de mine a mai depus jurămîntul un coleg de la PNL şi încă un coleg de la PMP. Pentru alegerea vicepreşedinţilor de consiliu judeţean urmează să mai avem o întîlnire, la nivelul Consiliului Judeţean al PMP, pentru a lua o decizie legată de susţinerea noastră la candidatura pentru un post de vicepreşedinte. Din punctul meu de vedere există şanse mari ca PMP să dea unul din cei doi vicepreşedinţi şi aici, în opinia mea, şanse de a ajunge pe acest post avem oricare din cei trei consilieri PMP, respectiv Dragoş Chitic, subsemnatul sau colegul nostru Gheorghe Hîrţan.

Repet că în şedinţa de marţi a PMP se va lua decizia finală privind persoana care va fi împuternicită să candideze la postul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean”, a declarat Sorin Dumitru Cazan, preşedintele PMP Roman. Acesta susţine că de la Bucureşti a fost „lăsat liber”, de către conducerea partidului, pentru negocierile din teritoriu. „La Neamţ PMP a votat pentru majoritate cu Alianţa PNL-USR-Pro România şi ALDE la municipiul reşedinţă de judeţ, iar modul în care se va vota pentru consiliul judeţean depinde de alcătuirea majorităţii, care încă se mai negociază.

Cum la PMP ne dorim un post de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, în aceste condiţii vom susţine şi noi, la rîndul nostru, formaţiunea care ne va susţine”, a declarat, pentru „Monitorul”, Sorin Dumitru Cazan.

Partidele „balama”, şanse mari de a da vicepreşedinţii

Ceea ce este clar, înainte de şedinţa de CJ de marţi, 12 ianuarie, este faptul că PMP şi Pro România vor fi cele două formaţiuni politice „balama”, care vor decide viitoarea majoritate în legislativul condus de Ionel Arsene. „Cert este faptul că acum PMP este curtat şi de PSD şi de Alianţa PNL-USR-PLUS. Noi, la nivelul PMP, l-am împuternicit pe preşedintele Bogdan Gavrilescu să facă aceste negocieri. Se ştie că la Piatra Neamţ cel cu şansele cele mai mari pentru un nou mandat de viceprimar este colegul nostru, Bogdan Gavrilescu, un politician din generaţia tînără.

Nu vă ascund faptul că şansele mele de a ajunge vicepreşedinte al consiliului judeţean nu sînt excluse, dacă voi primi susţinerea partidului. Este clar că ar putea ca şi Romanul să aibă în acest mandat un post de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, dacă aş primi susţinerea PMP. În felul acesta s-ar echilibra raportul de forţe politice la nivel judeţean: preşedintele CJ este dat de Tîrgu Neamţ, în urma scrutinului popular, iar în urma alegerilor de marţi, 12 decembrie, se va da un vot de către partidele politice pentru cele două posturi de vicepreşedinţi.

Personal, mi se pare corect şi moral, ca şi Romanul să aibă în acest mandat, după o perioadă de timp, un vicepreşedinte al consiliului judeţean (ultimul vicepreşedinte de la Roman a fost ex-senatorul Dan Manoliu în mandatul preşedintelui Vasile Pruteanu n.r). Dacă PSD îşi doreşte linişte în Consiliul Judeţean ar putea să dea un post de vicepreşedinte PMP-ului şi un altul către PRO România. Liberalii care au doar 11 voturi în Consiliul Judeţean ar putea şi ei avea majoritate numai dacă PMP şi PRO România ar vota în favoarea lor. Pe noi, cei de la PMP, ne interesează să avem un post de viceprimar la Piatra Neamţ şi un post de vicepreşedinte la Consiliul Judeţean. Cine este dispus să ne ofere acest lucru va putea avea susţinerea noastră, a PMP-ului”, a mai spus Sorin Dumitru Cazan.

Întrebat fiind care sînt relaţiile sale cu preşedintele CJ, Ionel Arsene, Sorin Dumitru Cazan a recunoscut că a avut o întîlnire, privată, cu acesta, dar că aceasta a vizat doar interesul pe care Ionel Arsene l-a manifestat faţă de starea sa de sănătate, după ce a fost externat din Spitalul Judeţean, unde a fost îngrijit de Covid şi el şi socrul său, care, de altfel, a şi murit în incendiul de la Spitalul Judeţean, din toamnă, unde au ars de vii 14 nemţeni.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Şapte persoane la spital din cauza ciupercilor

Știre publicată în urmă cu

în data de

Şapte persoane, dintre care patru copii, au ajuns la Spitalul Târgu-Neamţ, vineri, 14 mai, având diagnosticul intoxicaţie cu ciuperci. Solicitarea către Ambulanţa Neamţ a fost făcută în jurul orei trei dimineaţa  şi la unitatea sanitară au fost transportaţi o fetiţă de cinci ani, un băieţel de şase ani, o fetiţă de 8 ani şi un băiat de 12 ani, dar şi trei tineri cu vârste cuprinse între 23 şi 29 de ani.

Citește știrea

Actualitate

Nu ieşim din zodia ploilor

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ informarea de instabilitate atmosferică expiră azi, la ora 21:00 ■ totuşi, nu scăpăm de precipitaţii nici săptămîna viitoare ■ valorile termice diurne vor oscila între 14 şi 22 grade ■

Cea de-a doua jumătate a lunii mai nu aduce timp bun şi foarte aproape de vara calendaristică meteorologii anunţă ploi consistente, iar în cea mai rece zi a săptămînii viitoare nu vor fi mai mult de 14 grade. Singura veste bună este că nopţile vor fi mai calde, iar minimele se vor situa între 9 şi 11 grade.

O informare meteo de instabilitate atmosferică accentuată expiră azi, 14 mai, la ora 21:00, dar specialiştii spun că vor fi perioade în care va ploua în averse ce vor avea şi caracter torenţial, vor fi descărcari electrice, intensificări de scurtă durată ale vîntului, vijelii şi, izolat, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp şi, pe arii restrînse, 25…35 l/mp.

La acest moment, la staţia meteo de pe Ceahlău – Toaca mai sînt 15 centimetri de nea. Astăzi, 14 mai, regimul termic va fi bunişor, 20 de grade ziua şi cam 10 grade vor fi peste noapte. Temperatura se apreciază pe parcursul zilei de sîmbătă, 15 mai, iar la jumătatea lui Florar vor fi 21 de grade, dar nu scăpăm de furtunile care vor fi în special după amiază.

Nu sînt schimbări în regimul termic nocturn şi vor fi vreo 10 grade. Duminică, 16 mai, în prima parte a zilei va fi soare, însă la amiază maxima ajunge cu greu la 20 de grade şi sînt aşteptate ploi în aversă. Noaptea vor fi 10 grade. Cea mai caldă zi de săptămîna viitoare va fi cea de luni, 17 mai, cînd meteorologii prognozează o maximă îndrăzneaţă de 22 de grade.

Cu toate acestea, nu scăpăm de instabilitate şi sînt anunţate ploi mai după amiază. Minima nocturnă rămîne cantonată la 10 grade. Conform prognozei, de marţi, 18 mai, începe depreciarea regimului termic, astfel că la amiază în zona noastră vor fi 19 grade. Instabilitatea îşi face de cap şi din nou pot veni furtuni. Va fi ceva mai bine după lăsarea întunericului şi minima saltă la 11 grade.

Urmează cea mai rece zi, cea de miercuri, 19 mai, cînd maxima atinge cu greu valoarea de 14 grade. Cerul va fi acoperit şi va ploua mărunt întreaga zi. Precipitaţii sînt anunţate şi după lăsarea întunericului, cînd se vor înregistra cam 10 grade. Joi, 20 mai, se mai încălzeşte niţel, revedem şi soarele şi vor fi vreo 17 grade.

Nu trebuie să uitaţi umbrelele acasă pentru vor fi ceva stropi de ploaie, în aversă. Urmează cea mai rece noapte din întreg intervalul de prognoză, iar minima va fi de 9 grade. Vineri, 21 mai, norii se cantonează în zona noastră şi va ploua mai tot timpul. Termic nu stăm prea bine pentru începutul ultimei decade a lui mai şi vor 17 grade ziua şi vreo 11 grade după lăsarea întunericului.

Sîmbătă, 22 mai, este anunţat cer variabil cu soare, ceva ploi după amiază, 19 grade ziua şi vreo 11 grade vor fi peste noapte. Singura zi fără ploi pare a fi cea de duminică, 23 mai, cînd se vor înregistra 21 de grade.

Citește știrea

Actualitate

E căutat un minor fugar

Știre publicată în urmă cu

în data de

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale de la IPJ Neamţ şi cei ai Poliţiei municipiului Roman fac verificări pentru depistarea unui minor de 17 ani, dar dispărut acum cîteva zile.

„La data de 11 mai 2021, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Roman au fost sesizaţi cu privire la faptul ca minorul Mereuţă Vlăduţ Ionuţ, în vîrstă de 17 ani, din Roman, a părăsit voluntar Centrul de asistenţă socială în care se afla şi nu a mai revenit“, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ.

Adolescentul are o înălţime de circa 1,65 metri, greutate de aproximativ 66 de kilograme, părul brunet, tuns scurt, ochi căprui. Nu se cunosc detalii referitoare la obiectele de îmbrăcaminte pe care acesta le purta la momentul dispariţiei.

Anchetatorii au efectuat verificări pe raza municipiului Roman, precum şi a localităţilor limitrofe, în vederea depistării acestuia, dar fără folos, astfel că cer ajutorul populaţiei. Orice persoană care poate oferi informaţii ce pot conduce la depistarea persoanei căutate, este rugată să apeleze numărul unic de urgenţă 112 ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie.

De regulă, în astfel de cazuri, copii fugari hoinăresc prin oraş sau merg la rude timp de cîteva zile, după care revin în centrele unde sînt instituţionalizaţi.

Citește știrea

Trending