Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Zodia ploilor. Nu mai ieşim din ea

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ aproape toată ţara a fost sub cod portocaliu de ploi ■ pînă pe 18 iunie este în vigoare un cod galben pentru aceleaşi fenomene ■ spre mijlocul săptămînii viitoare vremea se mai îmbunează ■

Nu mai ieşim din zodia ploilor şi după ce, pe 16 iunie, aproape toată ţara a fost măturată de ploi ce au fost anunţate printr-o avertizare cod portocaliu, pînă pe 18 iunie sîntem sub avertizare cod galben de vijelii.

Meteorologii spun că în intervalul menţionat, în cea mai mare parte a ţării, inclusiv în Neamţ, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii. Cantităţile de apă vor depăşi 25-30 l/mp şi pe arii restrînse 40-60.

Gradul de instabilitate atmosferică se va menţine accentuat pe tot parcursul săptamînii, probabil şi în primele zile ale săptămînii viitoare. Cel puţin aşa rezultă din estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru Moldova, timp de două săptămîni, în perioada 15 – 28 iunie 2020.

„În intervalul 15 – 21 iunie, media maximelor termice va fi de 24-26 de grade, apoi va avea loc o uşoară încălzire, iar spre finalul celor două săptămîni de prognoză se vor atinge 28 de grade. Media temperaturilor minime se va menţine relativ constantă pe parcursul intervalului şi se va situa în jurul valorii de 14 grade. Instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată pînă spre 22-23 iunie. Ulterior, între 25 şi 28 iunie, ploile se vor semnala pe arii mai restrînse“, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Pe parcursul zilei de 17 iunie, sîntem încă în cod galben de ploi şi sînt anunţate furtuni, mai ales în a doua parte a zilei. Peste zi vom avea parte de cel mult 23 de grade, iar noaptea cam 15 şi plouă. Cam la fel vor fi condiţiile şi joi, 18 iunie, cînd, teoretic, expiră avertizarea de ploi. Maxima scade pînă la 22 de grade, iar noaptea minima rămîne la 15 grade. Vineri, 19 iunie, se mai încălzeşte, iar peste zi se vor înregistra 24 de grade.

Cam la fel se anunţă condiţiile meteo şi pentru sîmbătă. Va fi cer variabil cu soare în prima parte a intervalului, însă după amiază se reîntorc furtunile. Termic nu sînt schimbări, ziua vor fi cam 24 de grade, iar noaptea 16. În ultima zi a intervalului de prognoză meteorologii nu anunţă mari modificări în registrul meteo.

Din nou vor fi furtuni după amiaza dar se mai răcoreşte şi nu vor fi mai mult de 22 de grade. În schimb noaptea va fi cea mai caldă din tot intervalul de prognoză şi se vor înregistra 17 grade.

Actualitate

Piatra Neamț: Incendiu provocat intenționat într-un bloc

Știre publicată în urmă cu

în data de

N zeci de persoane evacuate

Panică într-un bloc de locuințe de pe strada Grigore Ureche, din municipiul Piatra Neamț, sâmbătă dimineață, 8 august. O boxă improvizată a fost incendiată și zeci de persoane s-au autoevacuat sau au fost evacuate de pompieri.

“În această dimineață, prin apel la 112, în jurul orei 02 :10, pompierii pietreni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament dintr-un bloc situat pe strada Grigore Ureche din municipiul Piatra Neamț, La locul solicitării s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială complexă de intervenție, o autospecială de lucru la înălțime și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț și un echipaj de la SAJ. La ajungerea forțelor de intervenție incendiul se manifesta la parterul unui bloc de locuințe, la o boxă improvizată sub casa scărilor. Casa scărilor și holurile imobilului erau inundate cu fum. Din cauza fumului au fost evacuate 11 persoane. Trei persoane au fost asistate de paramedici la locul evenimentului, nefiind nevoie transportul acestora la spital. Alte 40 de persoane s-au autoevacuat până la ajungerea forțelor de intervenție. Pompierii au localizat și lichidat incendiul și au evacuat fumul cu ajutorul motoventilatorului. În urma evenimentului au ars bunurile materiale aflate în interiorul boxei. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind acțiunea intenționată”, au comunicat reprezentanții ISU Neamț.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: “Scenetă” cu ameninţări de suicid la un restaurant din centrul oraşului

Știre publicată în urmă cu

în data de

Poliţiştii pietreni au fost puşi degeaba pe drumuri, vineri, 7 august, după ce un individ aflat sub influenţa băuturilor alcoolice a provocat o mică… “scenetă” într-un restaurant din centrul oraşului. Bărbatul i-a spus barmanului de la respectivul restaurant că are o armă în maşină şi că se va duce să o aducă pentru a se sinucide.

Barmanul a sunat la 112, dar, când au venit poliţiştii, s-a dovedit că respectivul “curajos” nici măcar nu venise cu maşina proprie, ci apelase la un taxi pentru a ajunge la restaurantul cu pricina. Oamenii legii l-au condus acasă pe cel în cauză şi i-au verificat şi autoturismul pentru a vedea dacă deţine sau nu o armă, însă rezultatul a fost negativ.

Aşa că a rămas doar uimirea trecătorilor prin zonă, care, văzând desfăşurarea de forţe, s-au speriat că în Piatra Neamţ a revenit perioada în care reglările de conturi erau la ordinea zilei. Din fericire nu a fost vorba despre aşa ceva, doar despre un individ pe care băutura l-a determinat să spună “lucruri trăznite”.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Coliziune între un autoturism şi o căruţă – două victime

Știre publicată în urmă cu

în data de

O coliziune produsă între un autoturism şi o căruţă, vineri, 7 august în oraşul Roznov, s-a soldat cu două victime.

“În jurul orei 14:43, prin apel la 112, pompierii nemțeni au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs în orașul Roznov, la ieșirea spre Săvinești.

La locul evenimentului s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Piatra Neamț și un echipaj de la SAJ.

În urma accidentului rutier produs între un autoturism și o căruță au rezultat două victime. Până la ajungerea forțelor de intervenție, șoferul a fost scos din autoturism de către participanții la trafic.

Șoferul autoturismului (71 de ani) a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la paramedici, dar a refuzat transportul la spital.

Conducătorul atelajului a fost preluat de echipajul de la SAJ și transportat la spital.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Trending