Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Zai pe Bistriţa

Știre publicată în urmă cu

în data de

Din amonte, pe rîul Bistriţa, curge zai pe 60% din suprafaţa apei, iar de la coada lacului Izvorul Muntelui pînă în aval 200 de metri de viaductul de la Poiana Largului sînt aglomerări de gheţuri cu grosimea de pînă la un metru.

Acestea sînt principalele informaţii oferite de reprezentanţii ISU Neamţ, referitor la situaţia înregistrată pe rîul Bistriţa. „Coada lacului Izvorul Muntelui se află la circa 4 kilometri aval de viaductul din localitatea Poiana Largului şi este îngheţată.

De la coada lacului Izvorul Muntelui, pînă aval 0,2 kilometri de viaductul din localitatea Poiana Largului, tronsonul prezintă aglomerări de gheţuri cu grosimi cuprinse între 0,1 – 1 metri, iar de la barajul din localitatea Topoliceni, pînă aval 0.1 km de podul din localitatea Săvineşti, pe o lungime de 3,5 kilometri, tronsonul prezintă aglomerări de gheţuri cu grosimi cuprinse între 0.10 – 1,5 metri, ochiuri şi canal dezgheţat cu lăţimi de la 1-10 metri în proportie de 80% din suprafaţa apei.

Din amonte curge zai pe 60% din suprafaţa apei, iar temperatura aerului la staţia hidrometrică Frumosu la ora 6.00 era de -16,0° C”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

FOTO generică

Advertisement
Trending