Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Vizite la consoarte, au necazuri penale

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ doi bărbaţi au fost încătuşaţi după ce şi-au vizitat consoartele ■ femeile erau apărate de ordine de protecţie ■

Doi bărbaţi de 56, respectiv 66 de ani, din Răuceşti şi Roman, au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore, fiind bănuiţi de faptul că nu ar fi respectat ordinele de protecţie de care erau apărate consoartele.

Prima dintre fapte a avut loc pe 21 august 2020, cînd oamenii legii din cadrul Postului de Poliţie Răuceşti au fost sesizaţi de către o localnică de 56 de ani, care a reclamat că un scandal este provocat la domiciliul său de către concubin. Cercetările efectuate de anchetatori au stabilit că, un bărbat de 56 de ani, din localitatea Răuceşti, ar fi pătruns în curtea şi locuinţa femeii, unde se afla şi mama acestuia, provocînd scandal.

De menţionat este faptul că, din data de 26 mai, faţă de individ instanţa de judecată a emis un ordin de protecţie prin care s-a dispus evacuarea acestuia din domiciliu şi s-a impus obligaţia să păstreze faţă de concubina sa o distanţă de cel puţin 50 de metri.

„În urma administrării probatoriului, bărbatul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de nerespectarea ordinului de protecţie“, anunţă Poliţia Neamţ. Acesta a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ.

Tot pe 21 august oamenii legii din cadrul Poliţiei Roman au fost sesizaţi de către o femeie de 61 de ani, din oraş, cu privire la faptul că, în cursul aceleiaşi zile, soţul său a încălcat de două ori ordinul de protecţie emis de instanţa de judecată.

Din cercetări a reieşit că, un romaşcan de 66 de ani, ar fi pătruns în locuinţa soţiei sale, deşi faţă de bărbatul în cauză instanţa de judecată a emis un ordin de protecţie prin care s-a dispus evacuarea acestuia din domiciliu şi obligaţia să păstreze faţă de soţia sa o distanţă de minim 100 de metri.

În urma administrării probelor, bărbatul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de nerespectarea ordinului de protecţie. Acesta a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, iar la data de 22 august a fost prezentat în faţa unui procuror din cadrul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Roman, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

FOTO: generica

Advertisement
Trending