Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Violată de tată, a rămas însărcinată. Nemernicul a fost arestat

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un caz de o gravitate rară s-a soldat cu o arestare ■ o minoră de 13 ani şi ceva a rămas însărcinată, cel care a abuzat de ea dovedindu-se a fi chiar tatăl ei ■ probele ADN au dus la rezolvarea cazului, la acest lucru contribuind şi cooperarea între poliţiştii români şi cei italieni ■ autorul faptei a fost reţinut după întoarcerea din Peninsulă ■

Magistraţii de la Judecătoria Roman au trimis după gratii, pentru 30 de zile, un individ de 37 ani, Iulian Şerban, tată a 10 copii, din Băluşeşti, comuna Icuşeşti, acuzat de viol asupra unei minore de 13 ani. Întors, recent, din străinătate, a fost reţinut şi prezentat Parchetului de pe lîngă Judecătoria Roman, fiind arestat în seara zilei de 22 iulie.

Prim procurorul şef adjunct al Parchetului Roman, Dragoş Varganici, a declarat pentru Monitorul: „La data de 22 iulie 2020, organele de cercetare penală au dispus măsura preventivă a reţinerii unei persoane de sex masculin, în vîrstă de 37 de ani, din comuna Icuşeşti, cercetată sub aspectul săvîrşirii infracţiunii de viol în formă continuată.

La aceeaşi dată, procurorii de la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Roman au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de această persoană sub aspectul săvîrşirii infracţiunii de viol sub formă continuată şi au sesizat Judecătoria Roman cu propunerea de arestare preventivă.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi a a admis propunerea parchetului şi a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile“.

Procurorul Varganici a mai spus afirmat că autorul riscă o pedeapsă de pînă la 12 ani închisoare şi a confirmat că violatorul a fost reţinut ca urmare a cooperării cu poliţiştii italieni.

Elena Cozma, asistent social la Primăria Icuşeşti a declarat că viaţa acestei familii e demnă de o veritabilă telenovelă, fiind însă una plină de promiscuităţi. „Bărbatul acuzat de viol lucra în construcţii, în Italia. Victima, de mică, a crescut în Italia, iar faptele s-au petrecut începînd cu 2017.

La un moment dat, copiii au venit cu tatăl acasă, mama rămînînd în Italia, dar s-a întors şi ea după o perioadă. Femeia a constat că fetei îi este rău, a dus-o la medic, care a descoperit că era însărcinată în şase săptămîni. Mama a solicitat să i se facă avort şi s-au luat probe de AND de la făt“, a declarat asistenta socială, Elena Cozma.

Testul a fost efectuat pentru că deja fusese comisă o infracţiune de natură sexuală, dacă avem în vedere vîrsta victimei. S-au luat probe ADN de la fraţii adolescentei şi rude, mai puţin de la violator, care plecase iar în Italia. Ulterior, minora a dat declaraţii evazive, spunînd că a întreţinut relaţii sexuale cu mai multe persoane.

La două-trei săptămîni după întîmplare, mama şi-a luat copiii, plecînd tot în Peninsulă. Cît despre aceasta, ae are 42 de ani şi a trăit la Valea Ursului, în concubinaj cu un bărbat, cu care a avut opt copii. După decesul acestuia s-a stabilit la Băluşeşti, unde o vreme a trăit, tot în concubinaj, cu acest Iulian Şerban pe care-l ştia de mult timp. Şi o să vedem de ce.

În Italia, pentru a primi mai multe drepturi sociale de pe urma copiilor, s-a căsătorit cu Iulian, el luînd numele soţiei, acela de Şerban. Anul trecut, în această familie încropită se pare din interes material, s-a petrecut o tragedie, într-un accident de maşină decedînd doi copii, iar părinţii au primit despăgubiri uriaşe, de circa 2 milioane de euro. Între timp, anchetatorii români, care aveau în lucru cazul fetei rămase însărcinată la 13 ani şi ceva au colaborat cu cei din Italia, i s-a efectuat un test ADN lui Iulian Şerban şi ceea ce era o ipoteză s-a confirmat.

Era tatăl copilului minorei. Asta demonstrează că el şi mama fetei avuseseră relaţii intime cînd femeia trăia în concubinaj cu alt bărbat, cel de la Valea Ursului, decedat între timp. Şi cazul a fost soluţionat zilele trecute, cînd Iulian Şerban a venit în România, pentru a participa la pomenirea unei rude. A urmat reţinerea şi apoi arestarea.

FOTO: generica

Advertisement
Trending