Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Viol şi crimă, 16 ani de detenţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ inculpatul a agresat o consăteancă şi de frică să nu fie reclamat a ucis-o ■ fapta a avut loc în noaptea de 4/5 decembrie, dar a fost descoperită după aproape două săptămîni ■ judecătorii l-au obligat la plata unor daune de 60.000 de lei ■

Magistraţii din cadrul Tribunalului Neamţ s-au pronunţat în dosarul unei crime de la Mărgineni, caz în care un localnic siluit o vecină şi de frică să nu fie reclamat a ucis-o.

Petru Gîdioi, de 49 de ani, a fost condamnat la o pedeapsă privativă de libertate de 16 ani ani şi obligat să achite familei victimei daune care însumează 60.000 de lei. Bărbatul trebuie să mai scoată din buzunar vreo 500 de lei, bani pentru Ambulanţa Neamţ, plus 2.900 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare – urmărirerea penală şi judecata. Fapta a avut loc la finele anului trecut, în noaptea de 4/5 decembrie 2019, dar ucigaşul a fost depistat după aproape două săptămîni, fiind pus sub acuzare pentru viol şi crimă.

Cadavrul victimei a fost descoperit a doua zi, de către vecinii care au căutat-o pentru că nu o văzuseră pe timpul zilei. Corpul femeii de 62 de ani a fost descoperit în una din camere, pe jos şi chiar dacă la prima vedere nu prezenta urme de violenţă cadavrul a fost transportat la serviciul de Medicină Legală Neamţ pentru efectuarea necropsiei. Ulterior medicii legişti au stabilit că moartea a fost violentă şi s-a datorat asfixiei mecanice.

Timp de aproape o săptămînă anchetatorii au audiat săteni şi încet, încet s- au apropiat de un suspect. Se pare că între cei doi, care locuiau singuri, erau relaţii bune şi din cînd în cînd se mai vizitau. Individul a trecut din nou pe la vecina sa şi i-ar fi propus acesteia să întreţină relaţii sexuale. Victima nu a fost de acord, însă vecinul nu s-a lăsat impresionat de refuz şi ar fi agresat-o.

Se pare că picătura care a umplut paharul ar fi constat în aceea că femeia l-ar fi ameninţat că-l reclamă pentru agresiunea sexuală. Săteanul s-a speriat de consecinţele penale şi într-un acces de furie ar fi strîns-o de gît. Cînd şi-a dat seama că femeia nu mai suflă, bărbatul a tras uşa după el şi a mers acasă fără să spună cuiva despre cele petrecute. Apoi, pe 11 decembrie 2019, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore în urma probelor adunate de poliţişti şi un procuror din cadrul Parchetului de pe lîngă Tribunalul Neamţ.

În timpul audierilor el şi-a recunoscut faptele numai parţial, iar la finele audierilor a fost reţinut pentru săvîrşirea infracţiunilor de viol şi omor. El a fost prezentat în faţa magistraţilor de la Tribunalul Neamţ cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Ulterior măsura privativă de libertate a fost prelungită succesiv.

Advertisement
Trending