Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Un comisar nu vrea să-i înceapă judecata

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ ofiţerul inculpat pentru luare de mită a contestat decizia de începere a procesului ■ o hotărîre definitivă va da Curtea de Apel Bacău ■

Procesul în care comisarul Ioan Iulian Cloşcă, ofiţer în cadrul Biroului Rutier Roman, a fost acuzat de luare de mită, s-a mutat de pe rolul Tribunalului Neamţ, pe cel al Curţii de Apel Bacău.

Asta după ce poliţistul a contestat decizia instanţei de fond, Tribunalul Neamţ, prin care se dispusese începerea procesului. Judecătorii din judeţul vecin vor delibera şi vor decide dacă procesul intră în linie dreaptă, cu administrări de probe şi audieri de martori, ori dacă se continuă procedura de Cameră preliminară.

„Respinge ca nefondată cererea formulată de către inculpat şi constată legalitatea administrării probelor, a efectuării actelor de urmărire penală şi a sesizării instanţei prin rechizitoriul (…) privind pe inculpatul C.I.I, trimis în judecată pentru săvîrşirea infracţiunii de luare de mită. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpat“, conform deciziei Tribunalului Neamţ din şedinţa de pe 20 august 2020.

Ofiţerul a fost pus sub acuzare la data de 30 aprilie, iar o săptămînă mai tîrziu, la data de 6 mai 2020, a scăpat de cea mai blîndă măsură preventivă, controlul judiciar, după ce a contestat decizia procurorilor antcorupţie la Tribunalul Neamţ, acum fiind cercetat în stare de libertate.

Anchetatorii de la DNA au stabilit că poliţistul de la Rutier ar fi primit de a patronul unei firme de transport persoane din Roman un ceas inteligent pentru a „închide“ ochii atunci cînd taximetriştii societăţii erau în culpă.

Conform datelor oficiale, faptele ar fi avut loc la finele anului trecut, în perioada noiembrie – decembrie 2019. Poliţistul ar fi pretins şi ar fi primit bunuri în valoare de 1.500 de lei de la administratorul societăţii de taximetrie. Totul avea legătură cu exercitarea atribuţiiilor de serviciu privind constatarea şi sancţionarea eventualelor contravenţii la regimul rutier.

Mai exact, omul legii ar fi trebuit să se facă că nu vede dacă maşinile firmei cu pricina ar fi comis eventuale nereguli în trafic. Pentru toate acestea s-ar fi lăsat cumpărat cu un ceas inteligent, un smartwatch.

Numai că de înţelegerea frauduloasă dintre patronul firmei de taxi şi poliţist au aflat şi procurorii DNA, în cadrul urmăririi penale ofiţerul fiind pus sub control judiciar. I s-a interzis să desfăşoare activităţile în exercitarea cărora a săvîrşit fapta, respectiv acelea de constatare şi sancţionare a abaterilor la regimul rutier. Rămîne de văzut care va fi decizia magistraţilor din judeţul vecin în ceea ce priveşte contestaţia poliţistului.

Advertisement








Trending