Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Ucis la cîrciumă, începe procesul

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ inculpatul a lovit un vecin cu pumnul în figură ■ victima a căzut cu capul de pămînt şi a decedat la spital ■ judecătorii au dispus începerea procesului ■ agresorul a fost plasat în arest la domiciliu ■

Magistraţii din cadrul Tribunalul Neamţ au finalizat procedura de Cameră preliminară şi au dispus începerea procesului în care un sătean din Răuceşti a fost acuzat de uciderea unui consătean.

În cauză este vorba de Vasile Istrate, care a fost deferit justiţiei pentru săvîrşirea infracţiunii de lovituri cauzatoare de moarte. „În temeiul art. 346 alin. 1 Cod procedură penală, constată legalitatea administrării probelor, a efectuării actelor de urmărire penală şi a sesizării instanţei prin rechizitoriul nr. 639/P/2019 din data de 30.01.2020 al Parchetului de pe lîngă Tribunalul Neamţ privind pe inculpatul Istrate Vasile – trimis în judecată pentru săvîrşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, prevăzută de art. 195 Cod penal.

Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Istrate Vasile“, conform instanţei. Fapta a avut loc pe 29 septembrie 2019, iar din cauza leziunilor grave suferite la cap, victima a decedat într-o clinică medicală din Iaşi. Avînd în vedere toate aceste considerente, inculpatul a fost reţinut, iar pe 14 octombrie 2019 a fost prezentat în faţa magistraţilor de la Tribunalul Neamţ cu propunere de arestare preventivă.

După deliberări, judecătorii au respins propunerea procurorilor şi au decis plasarea inculpatului în arest la domiciliu. „În temeiul art.227 alin.1 Cod procedură penală, respinge propunerea Parchetului de pe lîngă Tribunalul Neamţ, de luare a măsurii arestului preventiv faţă de inculpatul I V. În baza art.227 alin 2 Cod procedură penală raportat la art.218 si art.222 alin.1 Cod procedură penală, dispune luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu faţă de inculpatul I V ,cercetat pentru săvîrşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, prev. de art. 195 Cod penal, pentru o durată de 30 de zile, începînd cu data de 15.10.2019, ora 12.00 pînă la 13.11.2019, inclusiv, care constă în obligaţia impusă inculpatului de a nu părăsi imobilul unde locuieşte, respectiv, cel din com. Răuceşti, judeţul Neamţ, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se afla cauza şi de a se supune unor restricţii stabilite de acesta“, conform instanţei.

Judecătorii i-au atras atenţia asupra faptului că încălcarea cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu arestul preventiv şi că poate părăsi imobilul pentru prezentarea în faţa organelor judiciare la chemarea acestora, sau la cererea lui, motivată.

În ziua fatidică, 29 septembrie 2019, inculpatul s-a luat la harţă cu un consătean în vîrstă de 66 de ani. S- a întîmplat într-un bar din localitatea amintită, iar conflictul a fost tranşat de inculpat. S-a ridicat de la masă şi l-a lovit pe adversar cu pumnul în plină figură. Sexagenarul a fost luat prin surprindere, nu s-a putut redresa şi a căzut cu capul de pămînt, fără a putea atenua lovitura în nici un fel.

A rămas inert drept pentru care s-a cerut ajutor medical prin numărul unic de urgenţă 112. Victima a ajuns la spital dar din cauza stării grave în care se afla s-a luat decizia transferului la o clinică de specialitate din Iaşi, unde nu a mai putut fi salvat şi a decedat.

Actualitate

Şapte persoane la spital din cauza ciupercilor

Știre publicată în urmă cu

în data de

Şapte persoane, dintre care patru copii, au ajuns la Spitalul Târgu-Neamţ, vineri, 14 mai, având diagnosticul intoxicaţie cu ciuperci. Solicitarea către Ambulanţa Neamţ a fost făcută în jurul orei trei dimineaţa  şi la unitatea sanitară au fost transportaţi o fetiţă de cinci ani, un băieţel de şase ani, o fetiţă de 8 ani şi un băiat de 12 ani, dar şi trei tineri cu vârste cuprinse între 23 şi 29 de ani.

Citește știrea

Actualitate

Nu ieşim din zodia ploilor

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ informarea de instabilitate atmosferică expiră azi, la ora 21:00 ■ totuşi, nu scăpăm de precipitaţii nici săptămîna viitoare ■ valorile termice diurne vor oscila între 14 şi 22 grade ■

Cea de-a doua jumătate a lunii mai nu aduce timp bun şi foarte aproape de vara calendaristică meteorologii anunţă ploi consistente, iar în cea mai rece zi a săptămînii viitoare nu vor fi mai mult de 14 grade. Singura veste bună este că nopţile vor fi mai calde, iar minimele se vor situa între 9 şi 11 grade.

O informare meteo de instabilitate atmosferică accentuată expiră azi, 14 mai, la ora 21:00, dar specialiştii spun că vor fi perioade în care va ploua în averse ce vor avea şi caracter torenţial, vor fi descărcari electrice, intensificări de scurtă durată ale vîntului, vijelii şi, izolat, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp şi, pe arii restrînse, 25…35 l/mp.

La acest moment, la staţia meteo de pe Ceahlău – Toaca mai sînt 15 centimetri de nea. Astăzi, 14 mai, regimul termic va fi bunişor, 20 de grade ziua şi cam 10 grade vor fi peste noapte. Temperatura se apreciază pe parcursul zilei de sîmbătă, 15 mai, iar la jumătatea lui Florar vor fi 21 de grade, dar nu scăpăm de furtunile care vor fi în special după amiază.

Nu sînt schimbări în regimul termic nocturn şi vor fi vreo 10 grade. Duminică, 16 mai, în prima parte a zilei va fi soare, însă la amiază maxima ajunge cu greu la 20 de grade şi sînt aşteptate ploi în aversă. Noaptea vor fi 10 grade. Cea mai caldă zi de săptămîna viitoare va fi cea de luni, 17 mai, cînd meteorologii prognozează o maximă îndrăzneaţă de 22 de grade.

Cu toate acestea, nu scăpăm de instabilitate şi sînt anunţate ploi mai după amiază. Minima nocturnă rămîne cantonată la 10 grade. Conform prognozei, de marţi, 18 mai, începe depreciarea regimului termic, astfel că la amiază în zona noastră vor fi 19 grade. Instabilitatea îşi face de cap şi din nou pot veni furtuni. Va fi ceva mai bine după lăsarea întunericului şi minima saltă la 11 grade.

Urmează cea mai rece zi, cea de miercuri, 19 mai, cînd maxima atinge cu greu valoarea de 14 grade. Cerul va fi acoperit şi va ploua mărunt întreaga zi. Precipitaţii sînt anunţate şi după lăsarea întunericului, cînd se vor înregistra cam 10 grade. Joi, 20 mai, se mai încălzeşte niţel, revedem şi soarele şi vor fi vreo 17 grade.

Nu trebuie să uitaţi umbrelele acasă pentru vor fi ceva stropi de ploaie, în aversă. Urmează cea mai rece noapte din întreg intervalul de prognoză, iar minima va fi de 9 grade. Vineri, 21 mai, norii se cantonează în zona noastră şi va ploua mai tot timpul. Termic nu stăm prea bine pentru începutul ultimei decade a lui mai şi vor 17 grade ziua şi vreo 11 grade după lăsarea întunericului.

Sîmbătă, 22 mai, este anunţat cer variabil cu soare, ceva ploi după amiază, 19 grade ziua şi vreo 11 grade vor fi peste noapte. Singura zi fără ploi pare a fi cea de duminică, 23 mai, cînd se vor înregistra 21 de grade.

Citește știrea

Actualitate

E căutat un minor fugar

Știre publicată în urmă cu

în data de

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale de la IPJ Neamţ şi cei ai Poliţiei municipiului Roman fac verificări pentru depistarea unui minor de 17 ani, dar dispărut acum cîteva zile.

„La data de 11 mai 2021, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Roman au fost sesizaţi cu privire la faptul ca minorul Mereuţă Vlăduţ Ionuţ, în vîrstă de 17 ani, din Roman, a părăsit voluntar Centrul de asistenţă socială în care se afla şi nu a mai revenit“, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ.

Adolescentul are o înălţime de circa 1,65 metri, greutate de aproximativ 66 de kilograme, părul brunet, tuns scurt, ochi căprui. Nu se cunosc detalii referitoare la obiectele de îmbrăcaminte pe care acesta le purta la momentul dispariţiei.

Anchetatorii au efectuat verificări pe raza municipiului Roman, precum şi a localităţilor limitrofe, în vederea depistării acestuia, dar fără folos, astfel că cer ajutorul populaţiei. Orice persoană care poate oferi informaţii ce pot conduce la depistarea persoanei căutate, este rugată să apeleze numărul unic de urgenţă 112 ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie.

De regulă, în astfel de cazuri, copii fugari hoinăresc prin oraş sau merg la rude timp de cîteva zile, după care revin în centrele unde sînt instituţionalizaţi.

Citește știrea

Trending