Contactează-ne

Eveniment

Neamţ: Tragedii descoperite în Vinerea Mare

Știre publicată în urmă cu

în data de

Pompierii nemţeni au descoperit, pe 26 aprilie, în Vinerea Mare, două corpuri neînsufleţite, unul într-un pîrîu din satul Hociungi, iar celălalt într-un apartament din Piatra Neamţ. “Deblocare uşă acces în apartament municipiul Piatra Neamţ, strada Unirii. S-a făcut accesul în apartamentul situat la etajul I al imobilului cu ajutorul scării culisabile. În apartament a fost descoperită proprietara de aproximativ 80 de ani, decedată, cu semne evidente de descompunere biologică”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ. A doua misiune care s-a finalizat cu descoperirea unei tragedii a avut loc în comuna Moldoveni. “Degajare persoană decedată într-un pîrîu din comuna Moldoveni. A fost găsit un bărbat în vîrsta de 82 ani, decedat, fiind predat organelor judiciare”, au mai comunicat reprezentanţii ISU.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Un bărbat acuzat de uciderea mamei vitrege şi-a recăpătat libertatea deplină

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ judecătorii au revocat măsura preventivă a controlului judiciar pentru inculpat ■ procurorii au contestat decizia fără folos ■ bărbatul de 57 de ani a fost acuzat că a lovit victima, iar în urma leziunilor suferite femeia a murit ■

Un bărbat de 57 de ani, din Iaşi, judecat într-un dosar penal pentru uciderea mamei vitrege, este liber după ce judecătorii nemţeni au revocat cea mai blîndă măsură preventivă, controlul judiciar.

„În temeiul art. 362 Cod procedură penală, raportat la art. 208 Cod procedură penală, art. 242 alin.1 şi art. 202 Cod procedură penală, revocă măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul P C, trimis în judecată pentru săvîrşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, prevăzută de art. 195 Cod penal, cu aplicarea art. 77 lit. e Cod penal .

Copia prezentei încheieri se va comunica, de îndată, inculpatului şi Politiei Municipiului Iaşi – organ desemnat cu supravegherea inculpatului – precum şi Biroului Supravegheri Judiciare din cadrul Inspectoratului de Poliţie al jud. Iaşi şi Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor şi organelor de frontieră“, conform Tribunalului Neamţ.

Parchetul a atacat decizia instanţei de fond la Curtea de Apel Bacău, însă acţiunea a fost respinsă ca nefondată. Următorul termen în procesul în care sînt acuze de loviri cauzatoare de moarte este la data de 18 mai, la final judecătorii urmînd a se pronunţa asupra vinovăţiei sau nevinovăţiei inculpatului. Agresiunea a avut loc la Crăcăoani cînd inculpatul a lovit-o pe femeia cu care trăia tatăl sau.

În urma leziunilor suferite, victima de 85 de ani a fost transportată la Spitalul Municipal Roman, însă, din cauza stării grave în care se afla, s-a decis transferul pacientei la un spital din Iaşi. Cu toate eforturile medicilor octogenara nu a mai putut fi salvată şi a decedat. Iniţial inculpatul a fost arestat preventiv, apoi a fost plasat în arest la domiciliu. Mai apoi a fost plasat sub control judiciar, măsură care a fost revocată la finele lunii aprilie. Decizia a devenit definitivă pe 6 mai.

Se pare că bărbatul nu o avea pe mama vitregă la suflet, iar între cei doi era o situaţie tensionată de mai mult timp. Individul nu locuia în casa părintească, ci la Iaşi, însă, atunci cînd revenea acasă, se certa cu octogenara. Conflictul a degenerat pe 25 mai 2021, cînd inculpatul s-a întors de la Iaşi. După ce s-au certat, s-a trecut la violenţe. Chiar daca medicii s-au luptat pentru viaţa victimei, nu au mai putut-o salva.

Citește știrea

Actualitate

Accident mortal la Timişeşti. Trafic blocat

Știre publicată în urmă cu

în data de

O coliziune între două autoturisme, produsă vineri, 13 mai, pe DN 15 B, în localitatea Timişeşti, s-a soldat cu o persoană decedată şi o alta rănită.

Din primele informaţii oferite de poliţiştii nemţeni, victimele sunt conducătorii celor două autoturisme care s-au ciocnit. Traficul este blocat.

Vom reveni.

UPDATE 1 – sursa ISU Neamţ La ora 15:27, pompierii au fost înștiințați prin apel la 112 despre producerea unui accident rutier în comuna Timișești.

La locul solicitării s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere,  o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Târgu Neamț și două echipaje cu ambulanțe de la SAJ.

Accidentul rutier s-a produs între două autoturisme în care se aflau doar conducătorii auto. Un urma impactului ambele autoturisme au părăsit partea carosabilă, una dintre ele s-a răsturnat iar conducătorul auto a rămas încarcerat.

Până la sosirea forțelor de intervenție,  unul dintre conducătorii auto a fost scos din autoturism de către participanții la trafic. Bărbatul de aproximativ 48 de ani, conștient, cu politraumatisme, a fost preluat de un echipaj SAJ și transportat la CPU Târgu Neamț.

Pompierii, cu ajutorul echipamentelor și procedeelor specifice, au scos din interiorul autoturismului răsturnat un bărbat de 78 de ani, în stare de inconștiență. Imediat au fost începute manevrele de resuscitare. Din păcate acesta nu a răspuns manevrelor,  fiind declarat decesul.

De asemenea, pompierii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor prin deconectarea bornelor de la cele două autoturisme și pentru repunerea autoturismului pe roți.

Lucrătorii de la SDN au intervenit pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma accidentului rutier.

Citește știrea

Actualitate

Fost senator, judecată cu repetiţie pentru ucidere din culpă. Daunele erau de 160.000 de euro

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Dan Manoliu a contestat pedeapsa de 2 ani de detenţie cu suspendare, pentru ucidere din culpă ■ şi rudele victimei, dar şi asiguratorul, au uzat de calea de atac ■ fostul parlamentar a accidentat mortal un biciclist în decembrie 2015 ■

Dan Manoliu, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Neamt şi senator, se judecă din nou în dosarul în care a fost acuzat de ucidere din culpă. Instanţa de fond îl condamnase la doi ani de închisoare, cu suspendare, plus plata unor daune pentru familia victimei de 160.000 de euro. De calea de atac au uzat şi părţile civile din dosar dar şi asiguratorul, care era bun de plată.

Dosarul este în apel la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, următorul termen fiind stabilit pentru data de 16 mai 2022. Hotărîrea instanţei de fond a venit la început de februarie 2022, la mai bine de 6 ani de la comiterea accidentului mortal. Tragedia a avut loc pe 21 decembrie 2015, cînd vicepreşedintele CJ se afla la volanul maşinii de serviciu.

În hotărîre se preciza: „Conform art. 93 alin. (3) din Codul penal obligă condamnatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei municipiului Roman, judeţul Neamt, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate nu poate presta această muncă“. Firma la care era asigurată maşina a fost obligată la plata unor despăgubiri pentru rudele victimei de 160.000 de euro.

„Condamnă inulpatul la pedeapsa de 2 ani închisoare, pentru săvîrşirea infracţiunii de ucidere din culpă. (…) Dispune suspendarea executării pedepsei de 2 ani închisoare sub supraveghere şi fixează un termen de supraveghere de 2 ani. (…) Impune inculpatului sa frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate.

În baza art. 91 alin. (4) din Codul penal, atrage atenţia inculpatului asupra cazurilor de revocare a suspendării executarii pedepsei sub supraveghere, prevăzute de art. 96 din Codul penal“, conform Înaltei Curţi. Pe durata termenului de supraveghere, fostul demnitar trebuie să respecte măsuri de supraveghere, între care să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Neamţ, la datele fixate; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile; să comunice schimbarea locului de muncă, etc.

„În baza art. 7 alin. (1) şi art. 4 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 76/2008 rap. la pct. 3 din anexa care face parte integrantă din lege, dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat în vederea determinării profilului genetic şi înscrierii în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare“, se mai arăta în documentul citat. Magistraţii instanţei de fond au admis în parte acţiunile formulate de cele cinci persoane care s-au constituit părţi civile în proces, solicitînd daune.

„Obligă partea responsabilă civilmente (…)., cu sediul în (…) la plata următoarelor sume: 40.000 de euro, cu titlu de daune morale, în echivalent în RON la cursul BNR din data plăţii, către partea civilă (…) şi 30.000 de euro, cu titlu de daune morale, în echivalent în RON la cursul BNR din data plăţii (către alte patru rude – n.r.). În baza art. 274 alin. (1) din Codul procedură penală, obliga inculpatul la plata sumei de 20.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Pronunţată în şedinţă publică azi, 07 2022 februarie“, mai era consemnat în decizia instanţei.

Totul s-a întîmplat pe 21 decembrie 2015, în jurul orei 09.00, cînd Dan Manoliu venea de la Roman spre Piatra Neamţ, la serviciu. În localitatea Bîrgăoani a surprins şi accidentat mortal un biciclist în vîrstă de 58 de ani. Ulterior, vicele CJ declara că i s-a făcut rău la volan, a pierdut controlul direcţiei şi că s-a trezit, după ce a spulberat un gard, în curtea unui sătean. Nu consumase alcool şi nu a suferit răni grave.

„Din primele cercetări efectate la faţa locului, se pare că un bărbat de 53 de ani din municipiul Roman, conducea un autoturism pe Drumul Naţional 15 D, avînd direcţia de mers de la Roman spre Piatra Neamţ, a acroşat un biciclist, pe partea stîngă a direcţiei sale de mers, un bărbat de 58 de ani, care ulterior impactului a decedat. În cauză cercetările continuă sub aspectul săvîrşirii infracţiunii de ucidere din culpă. Conducătorul auto a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind negativ“, comunica atunci Poliţia Neamţ.

Citește știrea
Advertisement
Trending