Contactează-ne

Eveniment

Neamţ: Traficanţi de droguri, sentinţe cu suspendare

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în urma percheziţiilor au fost descoperite 500 grame de substanţă cu aspect de cannabis şi 30 de grame cu aspect de rezină de cannabis

Magistraţii din cadrul Tribunalului Neamţ s-au pronunţat într-un dosar cu acuze de trafic şi deţinere de droguri şi au aplicat pedepse fără executare.

Marius Ciprian Casămândră a primit o sancţiune de 3 ani de detenţie, pentru care s-a dispus suspendarea sub supraveghere.

În acelaşi dosar, Ciprian Pal a fost condamnat la un an şi 11 luni de închisoare tot fără executare, iar Dragoş Nastasă a primit o pedeapsă de 2 ani şi 4 luni în aceleaşi condiţii.

Toţi au de respectat o serie de condiţii pentru a-şi păstra libertatea. Decizia instanţei de fond nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău. Totul s-a întîmplat pe 21 februarie 2019, cînd doi romaşcani s-au odihnit o noapte după gratii după ce au fost reţinuţi, acuzaţi fiind de infracţiuni cu stupefiante.

Asta după ce la finele săptămînii anterioare, oamenii legii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Neamţ au depistat un bărbat care avea 10 grame de substanţă cu aspect de cannabis pe care le oferea la vînzare.

Anchetatorii au efectuat percheziţii atît la domiciliul suspectului cît şi la locuinţele altor doi indivizi, cu vîrste de 26, respectiv 37 de ani, ambii din Roman.

Poliţiştii au identificat 500 de grame de substanţă cu aspect de cannabis şi 30 de grame de substanţă cu aspect de rezină de cannabis – haşiş“, conform unui comunicat al IPJ Neamţ.

În vederea continuării cercetărilor, pentru a se stabili întreaga activitate infracţională, nu mai puţin de 10 persoane au fost conduse la sediul DIICOT Neamţ urmînd a fi audiate.

La final doi indivizi, unul de 34 de ani şi celălalt de 37 de ani, au fost reţinuţi de procurorul de caz, ambii fiind acuzaţi de săvîrşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc în vederea consumului.

Ulterior au fost sesizaţi magistraţii din cadrul Tribunalului Neamţ, formulîndu-se propunere de arestare preventivă numai pentru unul dintre suspecţi. Judecătorii au deliberat şi au decis privarea de libertate numai pentru Casămândră, ulterior acesta fiind păstrat sub control judiciar, măsură preventivă menţinută la pronunţare.

FOTO: generică

Advertisement
Trending