Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Tîlharul bunicii ieşite la plimbare cu nepotul – Recidivist, dar beneficiar al recursului compensatoriu?

Știre publicată în urmă cu

în data de

Prefectul de Neamţ, George Lazăr, a anunţat, vineri, 8 mai, că “sînt” susiciuni rezonabile” că individul care a tîlhărit, în plină zi, o bunică ieşită la plimbare cu nepotul ar fi beneficiat de efectele Legii recursului compensatoriu. Bărbatul, de 34 de ani, din Gîrcina, este recidivist, fiind băgat la beci pentru infracţiuni similare, respectiv tîlhărie şi furt. La începutul anului 2020 a fost liberat din penitenciar, iar pe 3 mai a comis o tîlhărie pe o stradă din Piatra Neamţ, victimă fiind o bătrînă de 63 de ani, ieşită la plimbare cu nepoţelul.

“Raportat la încadrarea juridică a faptelor şi a condamnării pe care a avut-o suspectul din ultima tîlhărie de la Piatra Neamţ, consider şi se presupune rezonabil că acest individ a fost eliberat în baza Legii recursului compensatoriu înainte de termen. Sîntem în acea situaţie în care vedem că o astfel de legislaţie nu este în regulă şi îi încurajează pe cei certaţi cu legea care ies din penitenciar, recidivişti, să comită noi infracţiuni imediat ce au ieşit din închisoare, înainte de a-şi ispăşi pedeapsa”, a declarat George Lazăr.

Reamintim că tîlhăria a fost surprinsă de o cameră de luat vederi, iar imaginile făcute publice au strînit indignare. Tîlharul a fost prins de poliţişti după cîteva zile, a fost reţinut şi apoi arestat preventiv.

“La data de 3 mai, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie de 63 de ani a fost victima unei tîlhării.

În baza activităților investigative complexe realizate în cauză, s-a reușit identificarea și depistarea persoanei bănuite de comiterea faptei, care ar fi acostat persoana vătămată în timp ce se afla pe o stradă din Piatra Neamț, iar prin exercitarea de acte de violență, i-ar fi sustras geanta în care se aflau documentele personale, o sumă de bani și telefonul mobil.

Astăzi (miercuri, 6 mai n.r), în continuarea cercetărilor realizate sub coordonarea Parchetului de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamț, polițiștii au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară la locuința acestuia, în urma căreia prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională a fost recuperat parțial și a fost restituit persoanei vătămate”, anunţau reprezentanţii IPJ Neamţ în momentul reţinerii suspectului.

 

FOTO: imagine din momentul capturarii suspectului

Advertisement
Trending