Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Şofer băut arestat pentru că i-a dat un cap în gură unui poliţist

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un tînăr de 23 de ani, din Pîngăraţi, i-a aplicat unui poliţist un cap în plină figură ■ după ce a fost imobilizat i-a înjurat şi ameniţat pe oamenii legii cu acte de violenţă ■ anterior, provocase un incident în trafic, certîndu-se cu o şoferiţă din Iaşi ■ etilotestul a indicat o valoare de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat ■ pentru fapta sa de vitejie a fost arestat pentru 30 de zile ■

Un tînăr de 23 de ani, a provocat o altercaţie în trafic, totul datorîndu-se consumului de alcool. Cînd oamenii legii l-au testat cu aparatul etilotest, cel în culpă s-a enervat şi a agresat un poliţist de la Serviciul Rutier, lovindu-l cu capul în figură.

Chiar dacă a fost imobilizat şi dus la secţie pentru audieri, tot nu s-a potolit şi a continuat să adreseze oamenilor legii ameninţări cu acte de violenţă. Pentru toatre aceste acte de vitejie, dar şi pentru faptul că la fiolă a avut un rezultat de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, valoare care în sînge se dublează, el a fost reţinut pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentat în faţa magistraţilor de la Judecătoria Bicaz cu propunere de arestare preventivă.

Aşa se face că Flavius Teofil Gribincea, de 23 de ani, din Pîngăraţi a fost privat de libertate în următoarea lună. „În baza art. 226 alin. (1) C. proc.pen. admite propunerea Parchetului de pe lîngă Judecătoria Bicaz. În baza art. 226 alin. (2) raportat la art. 223 alin. (2) C.proc.pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului Gribincea Flavius-Teofil, cercetat pentru săvîrşirea a două infracţiuni de ultraj, prev. şi ped. de art. 257 alin. 1 şi 4, rap. la art. 193 alin. 1 din Cod penal şi art. 257 alin. 1 şi 4, rap. la art. 206 alin. 1 din Cod penal şi refuz de prelevare mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, prev. şi ped. de art. 337 alin. 1 din C. penal, toate cu aplic. art. 38 alin. 1 din C. penal, pe o durată de 30 de zile, de la 22.06.2020 la 21.07.2020, inclusiv. În baza art.275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămîn în sarcina acestuia. Onorariul aparătorului din oficiu, în cuantum de 313 lei, se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei“, conform deciziei instanţei din data de 22 iunie 2020.

Hotărîrea instanţei de fond nu este definitivă şi poate fi atacată la Tribunalul Neamţ. Totul a început pe 21 iunie, în timp ce poliţiştii Serviciului Rutier Neamţ se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe DN 15, în localitatea Straja.

Atunci au fost sesizaţi de către o femeie de 52 de ani, din judeţul Iaşi, care a reclamat că a avut o altercaţie în trafic cu un conducător auto. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, fiind identificat un tînăr de 23 de ani, din Pîngăraţi. „Întrucît emana halenă alcoolică, unul dintre poliţişti a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, moment în care tînărul l-ar fi lovit cu capul în zona feţei.

În acel moment, poliţiştii l- au imobilizat şi condus la sediul poliţiei. Pe timpul deplasarii, tînărul ar fi adresat ameninţări cu acte de violenţă unuia dintre poliţişti“, se arată într-un comunicat al IPJ Neamţ. Şoferul a fost testat alcoolscopic, rezultatul indicînd o valoare de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde, în prezenta cadrelor medicale, a refuzat recoltarea de mostre biologice de sînge în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei. În baza probatoriului administrat, procurorul a dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de ultraj şi refuzul sau sustragerea de la recoltarea de mostre biologice.

Ulterior a ajuns în faţa magistraţilor de la Judecătoria Bicaz care au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile. Cu siguranţă, după ce starea euforică provocată de consumul de lichide cu grade a dispărut, tînărul în cauză a reflectat la toate cele petrecute şi al căror artizan a fost. Răspunsul nu-l ştim, dar cu siguranţă că postura în care a ajuns nu-i este deloc comodă.

Reamintim că, potrivit modificărilor legislative din domeniul ordinii şi siguranţei publice prevăzute de Legea nr. 192/2019, în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, poliţistul este îndreptăţit să utilizeze mijloace de constrîngere, constînd în: forţa fizică, inclusiv aplicarea unor procedee de autoapărare sau imobilizare, cătuşe sau alte mijloace care permit imobilizarea membrelor superioare şi/sau inferioare, denumite în continuare mijloace de imobilizare, mijloace neletale, arme albe şi de foc, mijloace adecvate sau, după caz, vehicule, pentru oprirea forţată, blocarea sau deschiderea unor vehicule ori spaţii închise în care se găsesc persoane şi bunuri ori pentru înlăturarea unor obstacole.

În situaţia unei acţiuni violente iminente îndreptate împotriva poliţistului sau a altei persoane, mijloacele de constrîngere pot fi folosite fără avertizarea verbală prealabilă. Folosirea mijloacelor de constrîngere în condiţiile şi în situaţiile prevăzute de lege, înlătură caracterul penal al faptei şi răspunderea civilă a poliţistului pentru pagubele produse.

FOTO: generica

Actualitate

Cadavru găsit într-o fosă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Corpul neînsufleţit al unei femei de 74 de ani a fost găsit de pompierii nemţeni într-o fosă, în comuna Gherăieşti, vineri, 16 aprilie.

“Prin apel la 112, în jurul orei 11:04, pompierii au fost solicitați să intervină pentru degajarea unei persoane căzută într-o fosă, în comuna Gherăești.

La locul solicitării s-au deplasat pompieri din cadrul Detașamentului Roman cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și un echipaj cu ambulanță de la SAJ.

Pompierii au scos din interiorul fosei  o femeie de 74 de ani, ce nu prezenta semne vitale”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

 

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Accident neverosimil: autoturism lovit de roata unui camion

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier mai puţin obişnuit s-a produs vineri, 16 aprilie, în comuna Bălţăteşti. O femeie a ajuns la spital după ce autoturismul pe care îl conducea a fost lovit de o roată desprinsă de la un autocamion încărcat cu lemne.

“Prin apel la 112, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Bălțătești. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Târgu Neamț.

O roată de la un autocamion încărcat cu lemne s-a desprins și a lovit un autoturism. În autoturism se afla doar conducatoarea auto, o femeie de 40 de ani. Aceasta a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD,  ulterior fiind transportată la CPU Târgu Neamț.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și au curățat carosabilul de elementele rezultate în urma accidentului rutier”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Primăvară … timidă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pînă la finele săptămînii viitoare se anunţă temperaturi „călii“ ■ maximele diurne vor oscila între 9 şi 13 grade ■ în cea mai caldă noapte nu vor fi mai mult de 6 grade ■ în cea mai mare parte a intervalului sînt aşteptate ploi ■

Primăvara aceasta a fost capricioasă şi la fel va rămîne vremea chiar dacă am trecut în a doua parte a anotimpului. Cea de-a doua decadă a lui aprilie nu ne aduce timpul bun la care sperăm, iar meteorologii anunţă valori termice sub media perioadei, indiferent dacă vorbim de cele nocturne sau de cele diurne.

Şi mai rău este faptul că în majoritatea intervalului supus analizei sînt aşteptate precipitaţii sub formă de ploaie. Aşa stînd lucrurile trebuie spus faptul că meteorologii de la staţia de pe Ceahlău – Toaca au anunţat faptul că pe munte este un strat consistent de nea, ce măsoară 100 de centimetri de nea, iar o vorbă din popor spune că nu vine primăvara pînă nu se topeşte zăpada de pe munte.

Ieri, 15 aprilie 2021, la jumătatea primăverii, la ora 10:00 erau 2 grade la Tîrgu Neamţ, 3 grade erau la Roman, iar în reşedinţa de judeţ se înregistrau la acelaşi moment 5 grade. Pe munte erau valori negative, de -6 grade. Astăzi, 16 aprilie, am putea zări soarele în răstimpuri, iar la amiază se vor înregistra 11 grade.

Minima nocturnă va fi mult sub media perioadei, doar 2 grade. Ceva mai bine va fi sîmbătă, 17 aprilie, cînd se anunţă cer varoabil cu soare şi pînă la 13 grade. Regimul termic diurn nu-l influenţează şi pe cel nocturn, iar minima rămîne la 2 grade. Duminică, 18 aprilie, se strică vremea. Se readună norii şi plouă destul de mult, iar maxima se opreşte la 12 grade. Singura veste bună este că mai creşte maxima nocturnă care ajunge la 6 grade.

Fix la fel va fi vremea şi luni, 19 aprilie, cînd cerul va fi acopereit, plouă slab întreg intervalul la o maximă diurnă de 12 grade şi o minimă nocturnă staţionară la 6 grade. Cea mai rece zi din întreg intervalul de prognoză pare a fi cea de marţi, 20 aprilie, cînd nu vor fi mai mult de 9 grade şi continuă să plouă. După lăsarea întunericului nu sînt schimbări notabile, iar minima rămîne la 6 grade.

Mai zărim soarele abia miercuri, 21 aprilie, dar vor fi şi ceva nori lipsiţi de importanţă. Se ajunge la valori termice diurne de 11 grade, însă noaptea va fi mai rece şi minima coboară la 5 grade. Joi, 22 aprilie, se readună norii şi reîncep precipitaţiile, chiar dacă ziua se mai încălzeşte şi se ajunge la 13 grade. Se depreciază regimul termic nocturn şi se ajunge la 4 grade. Vineri, 23 aprilie, va fi cer acoperit, dar pare că precipitaţiile încetează.

Maxima zilei nu trece de 13 grade, iar minima nocturnă ajunge la 6 grade. Week-end-ul viitor aduce timp mohorît. Sîmbătă şi duminică, în perioada 24 – 25 aprilie, ploile vor face legea. În ce priveşte temperaturile nu avem mari speranţe, pentru că ziua vor fi cam 12, cel mult 13 grade, iar minima nocturnă va fi de 6 grade.

Citește știrea

Trending