Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Slab pe piaţa muncii

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ agenţii economici anunţă ca fiind vacante 372 de locuri de muncă în tot judeţul ■ între licenţiaţi cea mai mare căutare o au cei specializaţi ca ingineri ■ în zona Piatra Neamţ sînt 121 de slujbe, iar în zona Roman, 207, doar 44 fiind la Tîrgu Neamţ ■

Criza sanitară a frînat teribil piaţa muncii şi foarte aproape de jumătatea anului recrutările de personal sînt extrem de reduse. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ anunţă că la 15 iunie 2020 agenţii economici au scos la mezat un număr total de 372 de job-uri în cele mai diverse ocupaţii.

Cererea de personal este încă foarte redusă, avînd în vedere faptul că în urmă cu un an în judeţ erau vacante circa 1.000 de locuri de muncă. Acum şomerii din Piatra Neamţ şi comunele limitrofe au la dispoziţie 121 de slujbe, mai mult de lucru fiind în zona Roman, unde se caută 207 de noi lucrători în mai multe ocupaţii.

Ca de fiecare dată, cele mai puţine şanse de angajare le au cei din zona Tîrgu Neamţ, unde nu este nevoie decît de 44 de noi salariaţi. Defalcat, în Piatra Neamţ licenţiaţii nu au prea mare căutare, însă faţă de alte categorii profesionale, este nevoie de mai mulţi ingineri. Se caută un inginer producţie, un inginer mecanic, un inginer specializat în construcţii civile şi industriale, dar şi un inginer electrotehnic şi două educatoare. La polul opus, pentru necalificaţi sînt 15 cereri.

Mai pot găsi de lucru pînă la finele celei de-a doua decade a lui Cireşar cei care pot presta în ocupaţii cum ar fi brutar, bucătar, casier, magaziner, mecanic utilaj, instalator apă – canal, gestionar, sau dulgher, electrician şi faianţar. În multe alte ocupaţii sînt posturi vacante, lista completă putînd fi studiată la sediul Agenţiei locale pentru ocuparea forţei de muncă Piatra Neamţ, din strada Mihai Eminescu din reşedinţa de judeţ.

Şi la Roman, cea mai mare pondere în personalul cu studii superioare o au tot inginerii şi afaceriştii recrutează un inginer electric, un inginer textilist, un inginer electric cu curs de sănătatea şi securitatea în muncă, dar şi un inginer proiectare, precum şi un medic veterinar şi doi economişti. Pentru restul cel mai mult este de lucru în industrie unde se recrutează 57 de confecţioneri textilişti. Mediul de afaceri mai are nevoie de personal calificat în ocupaţii cum ar fi maistru electric, lăcătuş mecanic, frezori, montatori izolaţii, casieri, sau agenţi de securitate.

La Tîrgu Neamţ nu interesează pe nimeni de luni bune de zile cele două locuri de muncă pentru personal de înaltă calificare şi sînt încă vacante job-urile pentru inginer zootehnist sau medic veterinar. În zonă se mai recrutează confecţioneri textilişti, manipulanţi, montatori structuri metalice, vălţari, strungari sau tehnician veterinar.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. Echipadeinitiativa Pltimisesti

    16 iunie 2020 at 11:08 PM

    Intrebare1: Cine vrea sa primeasca telemunca?
    Intrebare2: Cine ofera telemunca?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending