Contactează-ne

Eveniment

Neamţ: Şi-a împuşcat soţia, începe procesul

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ inculpatul şi-a împuşcat nevasta în zona pieptului cu o armă artizanală ■ apoi a plecat la un sălaş, aflat la mică distanţă ■ a fost găsit de anchetatori după urmele lăsate în zăpadă ■

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lîngă Tribunalul Neamţ au finalizat urmărirerea penală şi l-au trimis în judecată pe Gheorghe Zănoagă, din localitatea Stejaru, comuna Farcaşa, cel care în februarie 2019 şi-a executat soţia şi a împuşcat-o în piept cu o armă artizanală. Nedoritul incident a avut loc pe 16 februarie şi a şocat comunitatea, fapte de o asemenea violenţă fiind o raritate în localitate. Evenimentul a fost anunţat prin 112, în jurul orei 20, iar la faţa locului au plecat atît oamenii legii, poliţişti şi un procuror criminalist, dar şi salvatorii din cadrul Ambulanţei Neamţ. Dar, la locuinţa femeii de 35 de ani s-a constatat că pentru aceasta nu se mai putea face nimic, fiind decedată, în urma unei împuşcături. Corpul victimei a fost ridicat şi transportat la Serviciul de Medicină Legală Neamţ pentru efectuarea necropsiei. Primul suspect a fost soţul, pe care anchetatorii nu l-au găsit acasă. Se pare că între cei doi existau divergenţe, astfel încît de ceva vreme femeia s-a mutat în casa părintească, lăsîndu-l în casa lor pe soţ şi pe cei doi copii ai cuplului, ambii minori. Femeia locuia singură şi ar fi fost vizitată în repetate rînduri ce cel care i-a devenit în cele din urmă călău. Individul ar fi încercat să o convingă să se întoarcă la domiciliul conjugal, dar fără succes. Ar fi trecut pe la ea şi în seara fatidică de 16 februarie şi pentru că nu au reuşit să se înţeleagă ar fi împuşcat- o în piept, cauzîndu-i leziuni care au dus în cel mai scurt timp la deces. Pentru prinderea suspectului oamenii legii au instituit filtre inclusiv în trafic. O oră după miezul nopţii, ucigaşul a fost depistat pe un deal din apropierea casei. El era într-o cabană improvizată şi avea asupra lui arma cu care şi-a ucis nevasta. A fost dat de gol de urmele pe care le-a lăsat în zăpadă, iar atunci cînd a fost săltat de forţele de ordine nu a opus rezistenţă şi nu a intenţionat să folosească arma din nou. S-a stabilit că este vorba de o armă artizanală, care a fost ridicată de anchetatori pentru expertizare. Suspectul şi-a rezervat dreptul de a nu da declaraţii la anchetă. A fost reţinut sub acuzaţia de omor calificat şi ulterior judecătorii l-au arestat. Nici atunci şi nici la prelungirea detenţiei, Zănoagă nu a contestat cătuşele. De acum înainte, timp de cel mult două luni, cauza va fi în procedură de Cameră preliminară, apoi procesul intră în linie dreaptă cu audieri de martori şi administrări de probe, iar termenele vor fi publice. Rămîne de văzut ce vor stabili judecătorii în acest caz.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Furturi de cablu de 12.000 de euro

Știre publicată în urmă cu

în data de

Poliţiştii nemţeni au efectuat, pe 16 ianuarie, cinci percheziţii, în judeţul Suceava, la domiciiile unor persoane bănuite de furt calificat şi tentativă. Ancheta a stabilit faptul că în decembrie 2020 – ianuarie 2021, un tînăr de 19 ani, din Suceava, împreună cu alte persoane, ar fi sustras din Vînători Neamţ şi Brusturi, 2.300 metri cablu de telecomunicaţii.

Pe 15 ianuarie, cel în cauză ar fi încercat să fure cablu din zona Pipirig, fiind prins în flagrant. La descinderi, anchetatorii au găsit un cleşte tip „gură de lup“ şi o cantitate de folie de aluminiu susceptibilă de a proveni din arderea cablurilor. Paguba din activitatea infracţională se cifrează la circa 12.000 de euro. Tînărul a fost condus la sediul poliţiei, iar în baza probatoriului administrat a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore.

Activitatea a beneficiat de sprijinul oamenilor legii din cadul Poliţiei oraşului Cajvana şi Poliţia Solca, dar au participat şi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Sentinţă contestată în cazul unei crime

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ inculpatul în vîrstă de 65 de ani a fost condamnat la 18 ani de detenţie ■ el a atacat decizia instanţei de fond la Curtea de Apel ■

Gheorghe Purcariu, de 65 de ani, din Borleşti, se mai judecă o dată pentru uciderea soţiei. Asta după ce inculpatul a atacat decizia instanţei de fond, Tribunalul Neamţ, prin care fusese condamnat la 18 ani de închisoare. Judecătorii au aplicat o sancţiune dură după ce au stabilit că sexagenarul a premeditat fapta şi nu a fost vorba de o altercaţie spontană.

La finele procesului de la instanţa din judeţul vecin judecătorii de apel vor da în cauză o hotărîre definitivă. Altercaţia dintre soţi s-a terminat cu o acuzaţie de crimă, deşi iniţial bărbatul violent a fost cercetat şi arestat, pentru săvîrşirea infracţiunii de tentativă de omor. La acel moment victima a ajuns pe patul de spital după ce fusese înjunghiată.

Pînă la finele urmăririi penale femeia a decedat, astfel că magistraţii din cadrul Parchetului de pe lîngă Tribunalul Neamţ l-au trimis în judecată pe Purcariu pentru săvîrşirea infracţiunii de omor. Fapta a avut loc pe 7 august 2020, cînd sexagenrul s-a luat la ceastă cu soţia sa. Nu s-au înteţeles de nici un fel, conflictul a degenerat şi, orbit de furie, a înjunghiat în abdomen femeia în vîrstă de 59 de ani. Rănită grav, victima a fost transportată la spital fiind supusă unei intervenţii chirurgicale pentru salvarea vieţii.

Între timp făptaşul a fost prins, iar mai apoi reţinut fiind pus sub acuzare pentru săvîrşirea infracţiunii de tentativă de omor. A fost prezentat în faţa judecătorilor de la Tribunalul Neamţ cu propunere de arestare preventivă, fiind privat de libertate, în şedinţa de pe 8 august. „Dispune arestarea preventivă a inculpatului P G, cercetat pentru săvîrşirea infracţiunii de tentativă de omor calificat prevăzută de art. 32 rap. la art. 189 alin. 1 lit. a Cod penal cu aplicarea art. 199 alin. 1 Cod penal, pentru o perioadă de 30 de zile, începînd cu data de 9 august 2020 şi pînă la data de 7 septembrie 2020 inclusiv”, conform Tribunalului Neamţ. Ulterior, cu toate eforturile medicilor, femeia a decedat, iar încadrarea juridică a faptei a fost schimbată în omor.

Citește știrea

Actualitate

Poliţiştii, descindere la un botez cu 150 de invitaţi

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ evenimentul a avut loc în noaptea de 16/17 ianuarie şi s-a încheiat cu două amenzi de cîte 10.000 de lei

În noaptea de 16/17 ianuarie 2021 forţele de ordine, între care şi „mascaţi“, au descins la un eveniment privat, un botez, unde petreceau fără nici un fel de griji 150 de persoane. S-a întîmplat foarte aproape de miezul nopţii, în jurul orei 23:45, cînd poliţiştii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei municipiului Piatra Neamţ s-au sesizat din oficiu cu privire la organizarea unui botez la o pensiune din zona Bîtca Doamnei.

„La faţa locului s-au deplast poliţiştii împreună cu luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ şi jandarmii, evenimentul fiind întrerupt de forţele de ordine. Pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, atît organizatorul evenimentului, cît şi administratorul localului public, au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în cuantum de 10.000 de lei“, conform unui comunicat al Poliţiei Neamţ.

Anchetatorii atrag atenţia, din nou, asupra faptului că, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, sînt interzise desfăşurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spaţii închise şi/sau deschise, publice sau private. Pentru prevenirea şi limitarea riscului de răspîndire a virusului SARS-CoV-2, pe 16 ianuarie peste 30 de poliţişti şi poliţişti locali, împreună cu ceilalţi reprezentanţi ai altor instituţii implicate, au organizat 8 acţiuni de verificare în zonele aglomerate. Au fost verificate 59 de societăţi comerciale sau persoane fizice autorizate, 63 de mijloace de transport în comun şi au fost legitimate peste 1.500 de persoane.

Echipele de control au depistat 75 de persoane care nu au respectat măsurile de protecţie individuală, fiind sancţionate conform normelor legale în vigoare. Alte 2 sancţiuni au fost aplicate persoanelor fizice pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a depăşit 4.000 de lei.

Citește știrea

Trending