Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Sesizare la Parchet împotriva şefului ATOP

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ prefectul l-a atenţionat şi pe managerul Spitalului Judeţean, Toader Mocanu

Prefectul de Neamţ, George Lazăr, a declarat, luni, 30 martie, că s-a adresat Parchetului de pe lîngă Curtea de Apel Bacău cu privire la presupuse infracţiuni ce ar fi fost comise după ce preşedintele ATOP Neamţ, avocatul Adrian Bourceanu a afirmat într-o postare făcută pe Facebook “că Guvernul Orban obligă structurile MAI să mintă opinia publică sub toate aspectele”, făcînd apoi referire la dotarea cu materiale de protecţie.

Prefectul de Neamţ a afirmat că sînt declaraţii iresponsabile, fac rău şi produc o stare de agitaţie. Mai mult induc în eroare opinia publică. Toate cele trei instituţii, IPJ, ISU, IJJ, a mai transmis prefectul, au materiale de protecţie suficiente şi în ultimele 48 de ore au fost primite materiale suplimentare care urmează a fi distribuite. În conferinţa de presă susţinută luni, prefectul de Neamţ a mai atras atenţia şi managerului Spitalului de Urgenţă Neamţ că sînt reglementări legale în vigoare care pot duce pînă la suspendarea din funcţie dacă se probează că există carenţe în actul managerial.

Şi, precizînd că nu îşi doreşte să se ajungă la astfel de măsuri, a reamintit cazul unui pacient care a ajuns de două ori la spital, fără a fi testat, pentru COVID 19, abia a treia oară întîmplîndu-se acest lucru, iar rezultatul fiind pozitiv. Mai mult, din imaginile apărute în presă, s-a putut vedea că respectivul pacient a fost transportat fără echipament de protecţie, pe o targă. George Lazăr a cerut respectarea cu stricteţe a protocoalelor medicale în vigoare, atît pentru protecţia medicilor, cît şi a pacienţilor.

 

FOTO: generica

Advertisement
Trending