Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Sentinţa în procesul pentru graniţa judeţului, într-o săptămînă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ hotărîrea Curţii de Apel Ploieşti va fi pronunţată pe 18 iunie

Curtea de Apel Ploieşti se va pronunţa pe 18 iunie în procesul privind graniţa dintre judeţele Neamţ şi Harghita.

“Astăzi (joi, 11 iulie n.r.) am fost împreună cu domnul Gheorghiţă Oniga, primar al comunei Bicaz Chei, şi cu domnul Simion Stîncel, directorul Oficiului de Cadastru Neamţ, la Curtea de Apel Ploieşti la ultimul termen din cadrul procesului Cheile Bicazului. Am susţinut în calitate de prefect al judeţului Neamţ, drepturile patrimoniale ale judeţului nostru şi am apărat în instanţă limita teritorială a comunei Bicaz Chei şi implicit a Neamţ-ului.

Consider că împreună cu domnul primar şi cu domnul director am făcut toate demersurile juridice în a apăra corect drepturile judeţului Neamţ şi am speranţa că vom avea o soluţie juridică legală care să statueze limitele reale ale judeţului nostru. Pronunţarea hotărîrii judecătoreşti se va da pe data de 18.06.2020 prin intermediul grefei instanţei”, a declarat prefectul de Neamţ, George Lazăr.

Reamintim, că prin sentinţa din 12 iunie 2019, Tribunalul Prahova a anulat procesul verbal emis în anul 1998, avînd ca obiect stabilirea traseului hotarului administrativ, şi a fost stabilită o nouă linie de hotar prin care judeţul Neamţ pierde o suprafaţă importantă situată pe teritoriul comunei Bicaz Chei. Prefectura a formulat recurs împotriva acestei sentinţe, iar ce va hotărî instanţa vom afla peste o săptămînă.

Advertisement
Trending