Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: PSD s-a răzgîndit! Nu va mai boicota CL, dar nici nu votează

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la şedinţa ordinară a CL Roman, din 30 iulie, consilierii locali ai PSD vor participa ■ cei şase aleşi nu vor vota proiectele ■

Decizia Biroului Politic al PSD de a interzice celor şase consilieri de a participa la şedinţele de Consiliu Local Roman a fost, parţial revizuită, motivat de faptul că neparticiparea ar fi dus, în conformitate cu prevederile Codului Administrativ, la excluderea acestora din partid şi din CL, după trei absenţe consecutive, nemotivate.

În felul acesta PSD ar fi contribuit, deliberat, la acutizarea crizei politice de la Roman, în plină precampanie pentru alegerile locale, prin faptul că formaţiunea politică ar fi fost nevoită să-i înlocuiască pe cei şase aleşi suspendaţi din partid, cu supleanţii.

Jocul politic „de-a boicotul“ s-ar fi repetat pentru că ar fi trebuit şi următorilor şase să li se interzică să participe la şedinţele CL şi astfel criza politico-administrativă s-ar fi putut prelungi sine die. În aceste condiţii, consilierii PSD se întorc pe fotoliile lor şi vor continua protestul, anunţîndu-şi opţiunea de a nu vota, impusă de conducerea PSD.

„În contextul în care Prefectura nu a emis nici o decizie referitoare la vacantarea postului primarului Lucian Micu, din motive de incompatibilitate şi pentru că, aşa cum se ştie, conform Codului Administrativ s-ar fi putut ajunge la pierderea mandatului celor şase consilieri locali, la nivelul Biroului Politic local al partidului şi consultîndu-ne cu preşedintele PSD Neamţ, Ionel Arsene, s-a decis ca aleşii noştri să participe la şedinţa de joi, 30 iulie, să facă prezenţa, dar să nu participe la vot, nici în comisii şi nici în plen.

Pe ordinea de zi sînt cîteva proiecte legate de dezmembrări de terenuri, de alocări bugetare, de aprobări de organigrame. Sperăm ca, prin decizia prefectului de a vacanta postul de primar de la Roman, să se revină la normalitate, în ceea ce priveşte obligativitatea respectării hotărîrilor judecătoreşti“, a declarat senatorul Dan Manoliu, preşedintele PSD Roman.

Liderul de grup al PSD, Constantin Holban, a declarat că în toată această perioadă, cei şase consilieri social-democraţi au respectat disciplina de partid, pentru a nu aduce prejudicii de imagine formaţiunii şi a reconfirmat faptul că votul la şedinţa din 26 iunie a fost unul „sentimental“, prin care şi-au exprimat nu susţinerea lui Lucian Micu, aşa cum s-a interpretat, ci a peste 1.200 de aleşi locali, din întreg spectrul politic, cărora ANI le interzice un drept fundamental, acela de a alege şi a fi ales.

Pe ordinea de zi se află 11 proiecte vizînd chestiuni obişnuite printre care: o asociere între CL şi un ONG pentru desfăşurarea unui festival de muzică uşoară pentru copii, aprobarea unor cheltuieli, aprobarea unor regulamente de desfăşurare a unor licitaţii publice, proiecte de hotărîre privind închirieri de terenuri şi clădiri, aprobarea organigramei Spitalului, instituirea unor facilităţi fiscale şi respingerea unei plîngeri prealabile.

Advertisement
Trending