Contactează-ne

Eveniment

Neamţ: Protest la spitalul judeţean. Arsene criticat pentru vacanţa în Dubai

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ asistentele şi infirmierele, revoltate că li s-au redus veniturile ■ preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, criticat pentru vacanţele prin locuri exotice ■

Aproximativ 100 de persoane, în special asistente şi infirmiere, angajate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, au protestat, vineri dimineaţă, 8 februarie, în curtea unităţii sanitare. Nemulţumirile au fost legate de reducerile de venituri, dar şi de modul în care merg lucrurile în spital. Vizat de scandările celor nemulţumiţi a fost şi Ionel Arsene, preşedintele CJ Neamţ, instituţie în subordinea căreia se află spitalul, acesta fiind criticat pentru vacanţele petrecute prin insule exotice în timp ce situaţia sistemului de sănătate în general şi a spitalului judeţean în particular nu e deloc una roză. Cei care au protestat au susţinut că, de la începutul anului, li s-au redus veniturile şi cu cîteva mii de lei lunar, iar conform unor informaţii neoficiale ar urma o nouă reducere a veniturilor, provocată de reducerea unor sporuri, cum ar fi cel de week-end. În plus, angajaţii s-au declarat revoltaţi de “condiţiile” din spital: faptul că li se cere să “limiteze’ numărul de mănuşi pe care le folosesc, că le lipsesc materialele sanitare pentru a-şi desfăşura în condiţii optime activitatea (inclusiv bonetele !?) şi că sînt numeroase secţii în care încă mai trebuie cumpărate medicamente de către bolnavi. Vom reveni.

UPDATE 18.30 Reprezentanţii CJ Neamţ au emis un comunicat de presă pe care vi-l prezentăm integral: „În urma protestului din această dimineață, la sediul Consiliului Județean Neamț a avut loc o întrevedere între Ionel ARSENE, președintele instituției, conducerea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț și reprezentanții asistenților medicali, în scopul deblocării acestei situații și identificării unor soluții la problemele ridicate. “Am mediat astăzi o întâlnire între conducerea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț și reprezentații asistenților medicali. Aceștia și-au exprimat nemulțumirea față de faptul că veniturile li s-au diminuat timp de trei luni consecutiv. Am descoperit că oamenii nu știau care au fost motivele pentru care în ultimele luni au avut venituri mai mici și am fost surprins să constat că reprezentanții sindicatelor, precum și reprezentanții salariaților neafiliați nu și-au informat în mod corect colegii pe care îi reprezintă despre prevederile legale. De când ocup funcția de președinte al Consiliului Județean, nu am refuzat niciodată o solicitare venită din partea conducerii Spitalului Județean și nici nu o voi face, atât timp cât aceasta va duce la creșterea calității actului medical sau la îmbunătățirea condițiilor din această unitate spitalicească. Atât pentru mine, cât și pentru întreaga echipă a Consiliului Județean, sănătatea nemțenilor dar și asigurarea condițiilor de muncă pentru salariații instituțiilor din județ aflate în coordonarea noastră, sunt extrem de importante!”, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț. În urma discuțiilor purtate, s-a stabilit că diferențele de venit sunt consecința includerii normei de hrană în sporul de 30% și a creșterii numărului de salariați. În perioada următoare se va analiza modul de calcul al sporurilor, astfel încât să nu mai existe fluctuații mari de la o lună la alta. În plus, astăzi s-a solicitat Guvernului României și ministerelor de resort excluderea indemnizației de hrană din procentul de 30% aferent sporurilor”. (Consiliul Judeţean Neamţ, Comunicare şi Imagine)

FOTO: stiri-neamt.ro

Citește știrea
2 comentarii

2 Comments

 1. unu

  8 februarie 2019 at 11:17 AM

  stati sa vedeti ce spital gigea va face Ionel … cel putin in proiect

 2. Varga Szandor Andras

  8 februarie 2019 at 2:57 PM

  Si au totusi salarii nesimtite .Sa vina in privat .Aici distractie si nici spontane nu poti face .Gianina Sechel le spune ceva, numele asta ?
  Cate ore a zacut intre viata si moarte asteptand competenta din Moldova sa isi faca datoria ?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending