Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Procurorii DNA se ţin scai de primarul Zamfir

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ anchetatorii au atacat sentinţa prin care primarul de la Crăcăoani a fost achitat, după ce a fost acuzat de fapte de corupţie ■ de calea de atac a uzat şi AFIR ■ Petre Zamfir a fost acuzat că ar fi obţinut injust bani pentru alimentarea cu apă a satului Magazia ■ AFIR era parte civilă în proces cu peste 1,3 milioane de lei ■

Procesul în care primarul de Crăcăoani, Petru Zamfir, a fost inculpat pentru fapte de corupţie se mută de pe rolul Tribunalului Neamţ pe cel al Curţii de Apel Bacău. Asta după ce procurorii DNA au atacat sentinţa instanţei de fond care a dispus exonerarea de răspundere penală a lui Petre Zamfir.

De calea de atac a uzat şi AFIR care era parte civilă în procesul penal cu peste 1,3 milioane de lei. Pe 12 martie 2020 judecătorii i-au achitat pe primarul Zamfir dar şi pe doi funcţionari, Liviu Jigău şi a Mariana Ceangu, motivat de faptul că fapta nu a fost săvîrşită cu vinovăţia prevăzută de lege.

Petre Zamfir fusese acuzat de săvîrşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi omisiunea de a furniza, cu ştiinţă, datele cerute potrivit legii pentru obţinerea de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei.

Ceilalţi doi inculpaţi au fost acuzaţi de fals intelectual. La data faptelor Petre Zamfir era primar de Crăcăoani, Liviu Jigău era funcţionar la Agenţia de Protecţie a Mediului Neamţ, iar Mariana Ceangu era funcţionar în cadrul Administraţiei Bazinale de Apa Siret – Sistemul de Gospodărire a Apelor Neamţ.

„În cursul anului 2015, inculpatul Zamfir Petre, în calitatea menţionată mai sus, a folosit în relaţia cu Oficiul Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (O.J.F.I.R.) Neamţ, documente false şi a omis să furnizeze, cu ştiinţă, datele cerute potrivit legii, în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul proiectului intitulat «Înfiinţare reţele alimentare cu apă, sat Magazia, comuna Crăcăoani…». O parte din documentele false depuse la O.J.F.I.R. Neamţ au fost furnizate de ceilalţi doi inculpaţi în calitate de funcţionari în cadrul celor două agenţii“, spun procurorii DNA.

Prin aceste demersuri au fost obţinute pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare de 1.313.737 lei, sumă cu care Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (A.F.I.R.) s-a constituit parte civilă în cauză. Pretenţiile AFIR au fost respinse de instanţa de fond. La finele procesului din judeţul vecin magistraţii vor da în cauză o decizie definitivă.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. Alistar bogdan

    30 aprilie 2020 at 9:06 AM

    Bai cât sunteți de draci si de maipulatori! Vreți să fiți si voi în ,,duhul” mass-mediei centrale ,,progresiste” si neomarxiste, ca na, păreți si voi mai ,,inteligenți”.. Oare daca era o știre pozitivă , ați mai fi ,,asociat” personajul cu o imagine / icoană creștină..!? Mai mult ca sigur, nu.. Doar ,,lucrurile ” neserioase trebuie asociate cu ceea ce tine de religie/ Biserica.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement








Trending