Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Procesul primului inculpat pandemic

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ bărbatul de 35 de ani a încercat să evadeze din centrul de carantină de la Liceul Economic ■ a legat nişte cearceafuri, dar a căzut de la etajul 2 şi şi-a rupt piciorul ■ anterior, el plecase de acasă deşi era în izolare ■ a băut şi s-a certat cu soacra ■

Magistraţii din cadrul Judecătoriei Piatra Neamţ au finalizat procedura de Cameră preliminară şi au dispus începerea primului proces cu acuze de zădărnicirea combaterii bolilor.

Primul inculpat pandemic este Claudiu Ciubotaru, zis Omar, de 35 de ani, din Piatra Neamţ. În cauză este vorba de pietreanul care a încercat să evadeze din centrul de carantină de la Liceul Economic din Piatra Neamţ.

Dosarul a fost deschis pe 24 martie 2020, iar pe 11 mai procurorii au finalizat urmărirea penală şi au sesizat judecătorii. „La data de 11.05.2020, procurorii din cadrul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui inculpat pentru săvîrşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prevzută de art. 352, alin. 1, Cod penal.

În fapt, la data de 24.03.2020, în jurul orelor 18:50, inculpatul a părăsit camera centrului de carantină instituţionalizată din cadrul Liceului Tehnologic Economic Administrativ Piatra Neamţ, situată la etajul 2 al clădirii, în care a fost amplasat în carantină, folosind cearşafurile din cameră pentru a coborî pe fereastră, circumstanţe în care a căzut, fiind găsit întins pe sol de un echipaj de ordine publică din cadrul Poliţiei Locale Piatra Neamţ“, conform unui comunicat al Parchetului de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ. Dacă inculpatul va fi găsit vinovat de faptele reţinute în sarcina sa poate fi pedepsit, conform normelor legale în vigoare, cu închisoare de la 6 luni la 2 ani, sau amendă.

Povestea este mai amplă decît faptele pentru care inculpatul va fi judecat şi a început pe 24 martie, cînd un individul era în izolare la domiciliu de pe de 18 martie, atunci cînd s-a întors din străinătate, se pare din Italia. A rezistat „închis“ în casă timp de şase zile, dar în a şaptea i-a venit chef să bea, aşa că a părăsit locuinţa, deşi ştia că nu are voie.

A cutreierat prin oraş, s-a delectat cu alcool, iar în jurul orei 17:30 i-a făcut o vizită soacrei, amintindu-şi că avea ceva de împărţit cu ea. Pe fondul consumului de licori bahice a izbucnit un scandal, iar femeia, speriată, a sunat la 112, solicitînd intervenţia forţelor de ordine. „Bărbat de 35 de ani, din Piatra Neamţ, se afla în autoizolare din 18 martie.

A ieşit, a consumat alcool, iar pe fondul acestuia s-a dus la soacra sa acasă pentru a genera scandal. Aceasta a sesizat în mod direct autorităţile, iar bărbatul a fost dus în centrul de carantină“, se preciza într-un comunicat al Prefecturii Neamţ.

La imobilul unde este centrul de carantină, pietreanul a fost dus încătuşat de un echipaj de poliţie, care a fost însoţit şi de o ambulanţă. Bărbatul s-a manifestat agresiv, nu dorea să fie introdus în centru, dar a fost calmat în cele din urmă. Toate acestea aveau loc în jurul orei 18.30. Peste jumătate de oră, un alt apel la 112, solicita o autosanitară deoarece un bărbat căzuse de la etaj. Era vorba despre pietreanul care se certase cu soacra şi fusese carantinat.

„Bărbatul a suferit o fractură deschisă şi a fost transportat la spital, cu stare generală bună“, mai transmitea Prefectura Neamţ.

Advertisement
Trending